עוגת תפוחים עשירה בשכבות

07-01-2023 | ירון צחר

עוגת תפוחים עשירה בשכבות

עוגה נהדרת וטעימה המתאימה לימים קרירים שתשאיר טעם של עוד..
המצרכים:
קלתית:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
למלית התפוחים:
6 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
1 כף מים
חופן צימוקים
½ כפית קינמון (לפי הטעם)
⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
1 כף סוכר דמררה
לשכבה עליונה:
3 ביצים מופרדות
רבע כוס סוכר
1 כף שמן
1 כף מים
1כפית רום
חצי כוס קמח תופח

אופן ההכנה :
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20X30
הכנת בצק פריך:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח החמאה, קורט מלח, סוכר וביצה, ומעבדים עד לקבלת בצק. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית, ומשאירים מעט בצק לשולי הדפנות.
מקלפים את התפוחים, ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים ופורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות. מנימים את פרוסות התפוחים בקערה, ויוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
להוסיף למחבת את הסוכר ולחמם אותו עד שימס, ויקבל צבע ענברי בהיר. להוסיף לתמיסת הסוכר את החמאה ולערבב. להוסיף למחבת את התפוחים, ולחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 15 דקות, עד לקבלת קרמל.
להוסיף לקערית פודינג וניל וכף מים, ולערבב, עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. להוסיף לקערית את הקינמון. לצקת את נוזל הפודינג למחבת. לערבב במשך כדקה אחת. לכבות את הלהבה, ולצנן.
להוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ולרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. לרפד את התבנית ולהסיר את עודפי הבצק. לחורר את הבצק שבתחתית עם מזלג, ולהכניס למקפיא למשך 15 דקות. בהמשך, להוציא מהמקפיא את התבנית, ולהניח את מלית התפוחים, והצימוקים אגוזי מלך באופן אחיד על פני הבצק מעל הקלתית.
הכנת השכבה העליונה:
להפריד את 3 הביצים. להוסיף את החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ולהקציף, עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת. מונקים את קערת המיקסר משאריות הקצף, ומוסיפים אליה את החלמונים, השמן, מיץ לימון או מים ומעט תמצית רום. מקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם אחיד.
.
לקפל את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים. להוסיף לקערה חצי כוס קמח תופח.
לקפל את הקמח בתערובת הביצים. לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס את התבנית למרכז התנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ולאפות במשך 40 – 50 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, ולתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר. להעביר את העוגה לצלחת הגשה.
לקישוט:
ניתן לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר.
בתאבון

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות