עוגת תפוח בדבש לראש השנה

26-09-2024 | מילכה דיין

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן מצויין לנסות עוגת דבש אחרת… או שלא? שפע אפשרויות וטעמים, לעוגת החג המסורתית: עם דבש אז כמה, עם רסק תפוחים, עם קפה נמס, קפה שחור,תמצית תה? כן או לא להכניס צימוקים, יש ילדים- אז בלי אגוזים… עוגת ראש השנה הזו היא עוגה בחושה, פשוטה, נימוחה וריחנית. עם מזלג או מטרפה- חמש דקות עבודה, יוצאת קלילה וטעימה. שנה טובה ומתוקה 

לתבנית עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק:

החומרים הדרושים:

4 ביצים L

1 כוס סוכר דמררה (אפשר גם לבן)

2 כוסות (ספל) קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס דבש או 1/2 כוס ממרח תמרים

1 כוס רסק תפוחים

1 אבקת אפיה

1 כפית שטוחה קינמון

1/2 כוס מים חמים

אפשר צימוקים, אגוזים, שקדים מקומחים בקלילות לפיזור בתוך או על העוגה- כרצונכם.

אופן ההכנה:

בקערה טורפים את הביצים, עם הסוכר והשמן עד לבלילה אחידה.

מוסיפים את הדבש ורסק התפוחים ומערבבים עד למיזוג.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון ובוחשים עד למיזוג.

מוסיפים חצי כוס מים חמים ובוחשים.

יוצקים לתבניות נייר יפות של אינגליש קייק (אין צורך לשמן) או לתבנית עגולה.

מפזרים אגוזים/ שקדים וכפית סוכר חום.

(שיהיה קריספי)

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 175-180 מעלות לאפיה משולבת טורבו, וכשתופח, ניתן לעבור לעליון תחתון.

35-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

בתאבון

ושנה טובה מתוקה נימוחה ומשובחה

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות