עוף בגריל בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

23-01-2024 | ניצן פוגל

ארוחה שלמה בתבנית אחת. עוף בתנור הוא ככל הנראה אחד המתכונים הכי ביתיים שיכולים להיות. הוא גם אחד המתכונים הכי פופולאריים וקלים שיש, כי הוא מתאים לארוחת שישי, ארוחת צהריים, ארוחת חג, לאירועים מיוחדים ועוד. זה לא משנה באיזה מתכון מדובר – הסוד טמון במרינדה (ברוטב של העוף) ובזמן האפייה בתנור.

מצרכים:

5-6 כרעיים שלמות.
6-7 תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים חתוכים לרבעים (מי שמעדיף לקלף את תפוח האדמה יכול)
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן קנולה או 1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים פושרים.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כף גדושה תבלין גריל עוף (מומלצים תבלין גריל עוף של “תבליני פרג” או “תבליני טעם וריח”).
1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש, לשיקולכם.
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף גדושה דבש או 1 כף גדושה סילאן.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ולסנן היטב (ניתן לחתוך לחתיכות דקות יותר ואז אין צורך בבישול מקדים). אין צורך לבשל את הבטטה כי היא מתרככת יותר מהר.
בקערה גדולה לערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק.
להכניס לקערה את העוף ואת תפוחי האדמה והבטטה ולערבב היטב עד כיסוי מלא ככה שיצופו ברוטב היטב היטב.
מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים למשך שעה/ שעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה והבטטה.
מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה רטוב במקצת וסחוט, מעליו נייר כסף.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומחכים 10 דקות, מכניסים את התבנית לתנור, אופים למשך שעה כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל, אופים לעוד חצי שעה, מידי פעם מטפטפים על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
העוף מוכן כאשר הוא זהוב, שחום ועסיסי ונראה “קריספי”.
אחלה מתכון לילדים ולמבוגרים, תהנו.
תספרו לי איך יצא לכם…

בתאבון ובהצלחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות