מצרכים:
5-6 כרעיים שלמות.
6-7 תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים חתוכים לרבעים (מי שמעדיף לקלף את תפוח האדמה יכול)
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן קנולה או 1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים פושרים.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כף גדושה תבלין גריל עוף (מומלצים תבלין גריל עוף של “תבליני פרג” או “תבליני טעם וריח”).
1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש, לשיקולכם.
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף גדושה דבש או 1 כף גדושה סילאן.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ולסנן היטב (ניתן לחתוך לחתיכות דקות יותר ואז אין צורך בבישול מקדים). אין צורך לבשל את הבטטה כי היא מתרככת יותר מהר.
בקערה גדולה לערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק.
להכניס לקערה את העוף ואת תפוחי האדמה והבטטה ולערבב היטב עד כיסוי מלא ככה שיצופו ברוטב היטב היטב.
מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים למשך שעה/ שעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה והבטטה.
מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה רטוב במקצת וסחוט, מעליו נייר כסף.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומחכים 10 דקות, מכניסים את התבנית לתנור, אופים למשך שעה כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל, אופים לעוד חצי שעה, מידי פעם מטפטפים על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
העוף מוכן כאשר הוא זהוב, שחום ועסיסי ונראה “קריספי”.
אחלה מתכון לילדים ולמבוגרים, תהנו.
תספרו לי איך יצא לכם…
בתאבון ובהצלחה.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מזל מזרחי
10.10.2024
עוף בגריל בתנור יצא לי מוצלח וטעים
פנינה סגל
12.01.2025
נראה טעייייים