עוף גיאורגי בשום וכוסברה

08-01-2025 | מילכה דיין

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. נחשפנו למגוון עשיר ומיוחד של מנות וטעמים, הן חלביים והן בשריים. (עיינו מתכון החצ׳פורי המדהים). המנה הנפלאה של העוף, הריחנית המבושמת בשום וכוסברה, טעמה לי במיוחד, הן בפשטותה והן במרקם הקריספי שקיבלה והעלתה בי חיוך, כשהוסבר לנו, שאבן כבדה מונחת על נתחי העוף, עד שזה נכנע ונעשה דקיק ושחום… והטעם: מדהים! נסו גם אתם בבית… אם אין לכם כוונה להגיע לירושלים, אפילו בשבת.

החומרים הדרושים

נתחי עוף: שוקיים, ירכיים, כרעיים ואפילו חזה עוף פרוס עבה .

שיני שום (5-10!!!) חלקן קלופות שלמות וחלקן פרוסות.

צרור עלי כוסברה (או נענע) שטופים היטב וקצוצים דק.

כפית שמן זית

קורט מלח

(רצוי סיר יציקה כבד, שיונח כמשקולת מעל)

ו… זהו!

אופן ההכנה

-מחממים מחבת יציקה, עם כפית שמן זית.

-מסדרים את נתחי העוף על המחבת החמה. (בזהירות).

מניחים מעל נייר אלומיניום או נייר אפיה כפול ועליו מניחים סיר כבד, בקוטר קטן יותר, שיושב היטב על העוף.

-מוסיפים שיני שום שלמות בין נתחי העוף.

-מבשלים על חום בינוני עד להזהבה.

-הופכים את נתחי העוף לצידם השני.

מוסיפים את השום ומחצית מהעלים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להזהבה.( בדקו שהעוף מבושל גם בחלקים הפנימיים הנסתרים).

-הפכו שוב ופזרו את יתרת העלים מעל.

-פזרו מעט מלח.

והגישו חם לשולחן…

בתיאבון

(טיפ: אם העוף לא מספיק מגיר נוזלים ושומנים, שזהו הבסיס לבישול, הוסיפו כמה כפות מים).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצה במחבת לארוחת ערב

מתכון מושלם לפיצה במחבת, ללא שמרים, ללא התפחה וללא תנור!…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות