החומרים הדרושים
נתחי עוף: שוקיים, ירכיים, כרעיים ואפילו חזה עוף פרוס עבה .
שיני שום (5-10!!!) חלקן קלופות שלמות וחלקן פרוסות.
צרור עלי כוסברה (או נענע) שטופים היטב וקצוצים דק.
כפית שמן זית
קורט מלח
(רצוי סיר יציקה כבד, שיונח כמשקולת מעל)
ו… זהו!
אופן ההכנה
-מחממים מחבת יציקה, עם כפית שמן זית.
-מסדרים את נתחי העוף על המחבת החמה. (בזהירות).
מניחים מעל נייר אלומיניום או נייר אפיה כפול ועליו מניחים סיר כבד, בקוטר קטן יותר, שיושב היטב על העוף.
-מוסיפים שיני שום שלמות בין נתחי העוף.
-מבשלים על חום בינוני עד להזהבה.
-הופכים את נתחי העוף לצידם השני.
מוסיפים את השום ומחצית מהעלים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להזהבה.( בדקו שהעוף מבושל גם בחלקים הפנימיים הנסתרים).
-הפכו שוב ופזרו את יתרת העלים מעל.
-פזרו מעט מלח.
והגישו חם לשולחן…
בתיאבון
(טיפ: אם העוף לא מספיק מגיר נוזלים ושומנים, שזהו הבסיס לבישול, הוסיפו כמה כפות מים).
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פנינה סגל
12.01.2025
יופי של מתכון.אנסה
מילכה דיין
15.01.2025
בהצלחה יקרה…
ובתאבון😋
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות משלל מתכונים וסיפורים.
http://www.meshubaha.com
יעל ברזילי
17.01.2025
אין שום תבלין???
ניצן פוגל
22.01.2025
יעל ערב טוב,
אם כתוב במתכון מלח, כוסברה ושמן זית, כנראה כותבת המתכון יודעת שאין צורך בתבלין נוסף.
אם לא תנסי לא תדעי.
אני אדוניי אלוהיך
23.01.2025
היתה לי חמה אפגנית שהיתה מכינה עוף בלי שום תבלין זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי והרגשה של תיבול יותר שלו היה קיים