עוף גיאורגי בשום וכוסברה

29-03-2025 | מילכה דיין

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. נחשפנו למגוון עשיר ומיוחד של מנות וטעמים, הן חלביים והן בשריים. (עיינו מתכון החצ׳פורי המדהים). המנה הנפלאה של העוף, הריחנית המבושמת בשום וכוסברה, טעמה לי במיוחד, הן בפשטותה והן במרקם הקריספי שקיבלה והעלתה בי חיוך, כשהוסבר לנו, שאבן כבדה מונחת על נתחי העוף, עד שזה נכנע ונעשה דקיק ושחום… והטעם: מדהים! נסו גם אתם בבית… אם אין לכם כוונה להגיע לירושלים, אפילו בשבת.

החומרים הדרושים

נתחי עוף: שוקיים, ירכיים, כרעיים ואפילו חזה עוף פרוס עבה .

שיני שום (5-10!!!) חלקן קלופות שלמות וחלקן פרוסות.

צרור עלי כוסברה (או נענע) שטופים היטב וקצוצים דק.

כפית שמן זית

קורט מלח

(רצוי סיר יציקה כבד, שיונח כמשקולת מעל)

ו… זהו!

אופן ההכנה

-מחממים מחבת יציקה, עם כפית שמן זית.

-מסדרים את נתחי העוף על המחבת החמה. (בזהירות).

מניחים מעל נייר אלומיניום או נייר אפיה כפול ועליו מניחים סיר כבד, בקוטר קטן יותר, שיושב היטב על העוף.

-מוסיפים שיני שום שלמות בין נתחי העוף.

-מבשלים על חום בינוני עד להזהבה.

-הופכים את נתחי העוף לצידם השני.

מוסיפים את השום ומחצית מהעלים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להזהבה.( בדקו שהעוף מבושל גם בחלקים הפנימיים הנסתרים).

-הפכו שוב ופזרו את יתרת העלים מעל.

-פזרו מעט מלח.

והגישו חם לשולחן…

בתיאבון

(טיפ: אם העוף לא מספיק מגיר נוזלים ושומנים, שזהו הבסיס לבישול, הוסיפו כמה כפות מים).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף גיאורגי בשום וכוסברה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.