החומרים הדרושים:
1בצל קטן קצוץ דק דק.
1/2 ק״ג בשר טחון (בטמפ׳ החדר).
כפית חומץ הדרים.
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
1/2 כפית כמון.
קורט קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם מעניין).
עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק (לא חובה).
קורט מלח, בהנחה שהבשר מומלח.
פיתות, חתוכות לחצאים.
אופן ההכנה:
לקערה, מכניסים את הבשר הטחון ומעבדים אותו
מספר דקות.
-מוסיפים את החומץ וממשיכים ללוש (אל דאגה! זה לא משפיע על הטעם. זה פותח את הבשר).
-מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים ומעבדים.
-מחלקים לכדורים ויוצרים קציצות בגודל אגרוף.
(אין צורך להגזים בכמות, כי צריך שזה ייצלה מהר במחבת).
-מכניסים את הקציצה למחצית הפיתה, באחידות ומהדקים. עושים כך עם כל חצאי הפיתות.
-מחממים מחבת , על אש גבוהה ומניחים את חצאי הפיתות, עד למילוי השטח. ( ניתן למשוח שמן זית במברשת, אבל אז הפיתות יוצאות משומנות).
– לוחצים את הפיתות על מחבת עד לצריבה, בצד התחתון ושינוי צבע הבשר.
-הופכים את הפיתות לצידן השני וחוזרים על פעולת הצלייה עד שהפיתה שחומה, הבשר שינה צבע והפיתה נעשית קריספית.
-מוציאים ומגישים עם טחינה, חומוס, עמבה,
והמון סלט ירקות טרי קצוץ דק,
עם שמן זית ולימון.
בתיאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה