עראייס על המחבת

13-05-2025 | מילכה דיין

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים עראייס על המנגל, רק עם פחות לכלוך ועשן. אז למי שמסיבות שונות, נשאר בבית ומתחשק לו קצת בשר, קצת סלט, קצת טחינה ופיתה חרוכה- הנה הפתרון: טעים, משביע וקל הכנה. בתיאבון!

החומרים הדרושים:

1 בצל קטן קצוץ דק דק.

1/2 ק״ג בשר טחון (בטמפ׳ החדר).

כפית חומץ הדרים.

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

1/2 כפית כמון.

קורט קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם מעניין).

עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק (לא חובה).

קורט מלח, בהנחה שהבשר מומלח.

פיתות, חתוכות לחצאים.

אופן ההכנה:

לקערה, מכניסים את הבשר הטחון ומעבדים אותו

מספר דקות.

-מוסיפים את החומץ וממשיכים ללוש (אל דאגה! זה לא משפיע על הטעם. זה פותח את הבשר).

-מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים ומעבדים.

-מחלקים לכדורים ויוצרים קציצות בגודל אגרוף.

(אין צורך להגזים בכמות, כי צריך שזה ייצלה מהר במחבת).

-מכניסים את הקציצה למחצית הפיתה, באחידות ומהדקים. עושים כך עם כל חצאי הפיתות.

-מחממים מחבת , על אש גבוהה ומניחים את חצאי הפיתות, עד למילוי השטח. ( ניתן למשוח שמן זית במברשת, אבל אז הפיתות יוצאות משומנות).

– לוחצים את הפיתות על מחבת עד לצריבה, בצד התחתון ושינוי צבע הבשר.

-הופכים את הפיתות לצידן השני וחוזרים על פעולת הצלייה עד שהפיתה שחומה, הבשר שינה צבע והפיתה נעשית קריספית.

-מוציאים ומגישים עם טחינה, חומוס, עמבה,

והמון סלט ירקות טרי קצוץ דק,

עם שמן זית ולימון.

בתיאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עראייס על המחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.