עראייס על המחבת

13-03-2024 | מילכה דיין

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים עראייס על המנגל, רק עם פחות לכלוך ועשן. אז למי שמסיבות שונות, נשאר בבית ומתחשק לו קצת בשר, קצת סלט, קצת טחינה ופיתה חרוכה- הנה הפתרון: טעים, משביע וקל הכנה. בתיאבון!

החומרים הדרושים:

1בצל קטן קצוץ דק דק.

1/2 ק״ג בשר טחון (בטמפ׳ החדר).

כפית חומץ הדרים.

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

1/2 כפית כמון.

קורט קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם מעניין).

עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק (לא חובה).

קורט מלח, בהנחה שהבשר מומלח.

פיתות, חתוכות לחצאים.

אופן ההכנה:

לקערה, מכניסים את הבשר הטחון ומעבדים אותו

מספר דקות.

-מוסיפים את החומץ וממשיכים ללוש (אל דאגה! זה לא משפיע על הטעם. זה פותח את הבשר).

-מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים ומעבדים.

-מחלקים לכדורים ויוצרים קציצות בגודל אגרוף.

(אין צורך להגזים בכמות, כי צריך שזה ייצלה מהר במחבת).

-מכניסים את הקציצה למחצית הפיתה, באחידות ומהדקים. עושים כך עם כל חצאי הפיתות.

-מחממים מחבת , על אש גבוהה ומניחים את חצאי הפיתות, עד למילוי השטח. ( ניתן למשוח שמן זית במברשת, אבל אז הפיתות יוצאות משומנות).

– לוחצים את הפיתות על מחבת עד לצריבה, בצד התחתון ושינוי צבע הבשר.

-הופכים את הפיתות לצידן השני וחוזרים על פעולת הצלייה עד שהפיתה שחומה, הבשר שינה צבע והפיתה נעשית קריספית.

-מוציאים ומגישים עם טחינה, חומוס, עמבה,

והמון סלט ירקות טרי קצוץ דק,

עם שמן זית ולימון.

בתיאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות