המצרכים: (לתבנית בקוטר 24 ס”מ) :
לקלתית ללא גלוטן:
170 גרם כוס קמח תפו”א
180 גרם קמח שקדים
70 גרם אבקת סוכר
160 גרם חמאה
1 ביצה
לתפוח המקורמל:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
50 גרם חמאה
מיץ לימון מחצי לימון סחוט
2 כפות סוכר
מעט קינמון
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
1 כוס סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
6 ביצים מופרדות
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע של שמנת חמוצה
רבע כוס סוכר
לקרם לימון:
270 מ”ל מים
130 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות שטוחות קליפת לימון מגוררת
4 חלמונים מביצה L
140 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור, מנופה
50 גרם של חמאה רכה
לקישוט:
125 מ”ל שמנת מתוקה
10 גרם אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח שקדים, קמח תפו”א, סוכר, מלח, ביצה, וחמאה מומסת, ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרפדים את תחתית ודפנות תבנית אפייה 24 ס”מ בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשכבת שמן דקה.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות התבנית לקבלת קלתית,
מכניסים את תבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 15 דקות, עד לקבלת הבצק גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מוסיפים את החלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר לקערת מיקסר, ומקציפים , עד לקבלת קצף יציב.
לקערה נוספת מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, 6 חלמונים סוכר וניל, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מקפלים את קצף החלבונים לבלילת הגבינות . יוצקים את בלילת הגבינות לתבנית האפייה מעל שכבת התפוחים המקורמלים.
מניחים בתחתית תנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של 170 מעלות תבנית עם מים רותחים .
בהמשך, מכניסים את תבנית האפייה לתנור, ואופים במשך 15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל- 150 דקות וממשיכים לאפות במשך 50 דקות נוספות. מכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור, כאשר העוגה נשארת בתנור במשך כשעה. מוציאים את התבנית מהתנור, משאירים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. בהמשך, מכניסים את העוגה למקרר למשך 8 שעות עד להתייצבות.
מביאים לרתיחה בסיר בינוני-קטן את מחצית מכמות המים עם מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת . במקביל טורפים בקערה את יתרת כמות המים עם חלמונים, סוכר וקורנפלור.
יוצקים בערך מחצית מכמות מיץ הלימון החם לתערובת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, מעבירים את התערובת כולה חזרה לסיר ומערבבים.
מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב רצוף במשך מספר דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומראה סימני בעבוע ראשוניים וקלים.
מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את החמאה המומסת, וטורפים עד להטמעת החמאה. מצננים את הקרם במשך דקה אחת, תוך כדי ערבוב רצוף על מנת שלא ייקרש,
יוצקים אותו בעדינות על מלית הגבינה ומשטחים. מעבירים לקירור להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
בתאבון………..
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה