פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

24-04-2024 | ירון צחר

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע – תפוחים מקורמלים וקרם לימון רענן! זה פאי שאתם חייבים לנסות!

המצרכים: (לתבנית בקוטר 24 ס”מ) :

לקלתית ללא גלוטן:

170 גרם כוס קמח תפו”א

180 גרם קמח שקדים

70 גרם אבקת סוכר

160 גרם חמאה

1 ביצה

לתפוח המקורמל:

2 תפוחים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

50 גרם חמאה

מיץ לימון מחצי לימון סחוט

2 כפות סוכר

מעט קינמון

למלית הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה

1 כוס סוכר

2 כפות גדושות קורנפלור

6 ביצים מופרדות

2 שקיות סוכר וניל

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

1 גביע של שמנת חמוצה

רבע כוס סוכר

לקרם לימון:

270 מ”ל מים

130 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות שטוחות קליפת לימון מגוררת

4 חלמונים מביצה L

140 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור, מנופה

50 גרם של חמאה רכה

לקישוט:

125 מ”ל שמנת מתוקה

10 גרם אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

הכנת הקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח שקדים, קמח תפו”א, סוכר, מלח, ביצה, וחמאה מומסת, ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרפדים את תחתית ודפנות תבנית אפייה 24 ס”מ בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשכבת שמן דקה.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות התבנית לקבלת קלתית,
מכניסים את תבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 15 דקות, עד לקבלת הבצק גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
לתפוחים המקורמלים:
מוסיפים לסיר בינוני את החמאה וממיסים אותה.
מוסיפים את פרוסות התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון. מבשלים על להבה בינונית , כאשר הסיר מכוסה במכסה, במשך כ- 10 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים. מניחים את פרוסות התפוחים על הקלתית, ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת מילית הגבינה:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מוסיפים את החלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר לקערת מיקסר, ומקציפים , עד לקבלת קצף יציב.
לקערה נוספת מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, 6 חלמונים סוכר וניל, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מקפלים את קצף החלבונים לבלילת הגבינות . יוצקים את בלילת הגבינות לתבנית האפייה מעל שכבת התפוחים המקורמלים.
מניחים בתחתית תנור אפייה, שחומם מראש לטמפ’ של 170 מעלות תבנית עם מים רותחים .
בהמשך, מכניסים את תבנית האפייה לתנור, ואופים במשך 15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל- 150 דקות וממשיכים לאפות במשך 50 דקות נוספות. מכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור, כאשר העוגה נשארת בתנור במשך כשעה. מוציאים את התבנית מהתנור, משאירים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. בהמשך, מכניסים את העוגה למקרר למשך 8 שעות עד להתייצבות.
לקרם לימון:
מביאים לרתיחה בסיר בינוני-קטן את מחצית מכמות המים עם מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת . במקביל טורפים בקערה את יתרת כמות המים עם חלמונים, סוכר וקורנפלור.
יוצקים בערך מחצית מכמות מיץ הלימון החם לתערובת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, מעבירים את התערובת כולה חזרה לסיר ומערבבים.
מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב רצוף במשך מספר דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומראה סימני בעבוע ראשוניים וקלים.
מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את החמאה המומסת, וטורפים עד להטמעת החמאה. מצננים את הקרם במשך דקה אחת, תוך כדי ערבוב רצוף על מנת שלא ייקרש,
יוצקים אותו בעדינות על מלית הגבינה ומשטחים. מעבירים לקירור להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
לקישוט:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת סוכר והאינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הפאי סביב.
בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות