פאי פירות יבשים

02-02-2023 | ירון צחר

ט"ו בשבת זו תמיד הזדמנות מצוינת לחגוג בשפע פירות יבשים

מצרכים:
לקלתית:
1.75 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם חמאה
גרידת לימון (מלימון אחד)
למילוי:
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס קוביות קטנות של ליצ'י מסוכר
1/4 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1.5 כוסות שקדים, אגוזים קצוצים.
3 כפות דבש
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר את הסוכר, גרידת הלימון והקמח, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, והביצה, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק , מכניסים את הבצק למקפיא למשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח עד לעובי של כ- 3 מ"מ . מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית, ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
תוך כדי אפייה, מוסיפים לסיר קטן את הדבש, הסוכר והחמאה, ומביאים לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והאגוזים הקצוצים, ומערבבים, כך שבלילת החמאה והדבש תכסה את הפירות והאגוזים. מעבירים את הפירות היבשים לפאי, ומשטחים את הערימה על פני כל תחתית הקלתית. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך כרבע שעה נוספת.
בתיאבון.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי פירות יבשים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.