פאי פירות יבשים

02-02-2023 | ירון צחר

ט”ו בשבת זו תמיד הזדמנות מצוינת לחגוג בשפע פירות יבשים

מצרכים:
לקלתית:
1.75 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם חמאה
גרידת לימון (מלימון אחד)
למילוי:
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס קוביות קטנות של ליצ’י מסוכר
1/4 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1.5 כוסות שקדים, אגוזים קצוצים.
3 כפות דבש
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר את הסוכר, גרידת הלימון והקמח, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, והביצה, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק , מכניסים את הבצק למקפיא למשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח עד לעובי של כ- 3 מ”מ . מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית, ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
תוך כדי אפייה, מוסיפים לסיר קטן את הדבש, הסוכר והחמאה, ומביאים לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והאגוזים הקצוצים, ומערבבים, כך שבלילת החמאה והדבש תכסה את הפירות והאגוזים. מעבירים את הפירות היבשים לפאי, ומשטחים את הערימה על פני כל תחתית הקלתית. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך כרבע שעה נוספת.
בתיאבון.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות