ט”ו בשבת זו תמיד הזדמנות מצוינת לחגוג בשפע פירות יבשים
מצרכים:
לקלתית:
1.75 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם חמאה
גרידת לימון (מלימון אחד)
למילוי:
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס קוביות קטנות של ליצ’י מסוכר
1/4 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1.5 כוסות שקדים, אגוזים קצוצים.
3 כפות דבש
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערת מיקסר את הסוכר, גרידת הלימון והקמח, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, והביצה, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק , מכניסים את הבצק למקפיא למשך כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח עד לעובי של כ- 3 מ”מ . מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית, ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
תוך כדי אפייה, מוסיפים לסיר קטן את הדבש, הסוכר והחמאה, ומביאים לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והאגוזים הקצוצים, ומערבבים, כך שבלילת החמאה והדבש תכסה את הפירות והאגוזים. מעבירים את הפירות היבשים לפאי, ומשטחים את הערימה על פני כל תחתית הקלתית. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך כרבע שעה נוספת.
קפוסטה יעקב
06.02.2023
לא קריא !!!
חצי העמוד הימני כאילו מחוק !!
אריק אופיר
06.02.2023
היי יעקב,
ניתן ליצור קשר עם מחלקת השירות בטלפון 074-7668838 ויבדקו מה הבעיה
לאה גדות
26.02.2023
יוצא מן הכלל הכל מיוחד
יישר כוחך, תבורך!!
ירון צחר
27.02.2023
תודה רבה!