מצרכים:
לקלתית
125 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה בינונית
למילוי
200 גרם שוקולד מריר
240 מ”ל שמנת מתוקה 38% (1 כוס)
לקישוט:
2 גרם דובדבנים קפואים
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
¾ כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומעבדים במשך דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים אותה בצד לצינון.
הכנת מלית השוקולד
מניחים שוקולד גרוס לקוביות בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מחממים את השמנת המתוקה, עד להגעה לסף רתיחה.. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים במשך דקה. בעזרת מרית מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות, עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
יוצקים את קרם השוקולד על הקלתית, ומניחים את התבנית במקרר במשך 4 שעות.
שכבת הדובדבנים
מפשירים את הדובדבנים, ומוסיפים לסיר קטן.
מוסיפים את הקורנפלור לקערית, יוצקים את המים לקערית, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הבלילה לסיר עם הדובדבנים. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל שבסיר הופך לסמיך, מורידים את הסיר מהכיריים. יוצקים את תערובת בדובדבנים על מילית השוקולד המוצקה. מכניסים את המאפה למקרר לצינון של לפחות שעתיים.
בתאבון…
פרסם תגובה