פאי שוקולד ודובדבנים

12-09-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגה חגיגית, מרהיבה ויפה שמשלבת מתיקות ועושר של שוקולד, יחד עם חמצמצות ועסיסיות של דובדבנים

מצרכים:
לקלתית
125 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה בינונית

למילוי
200 גרם שוקולד מריר
240 מ”ל שמנת מתוקה 38% (1 כוס)

לקישוט:
2 גרם דובדבנים קפואים
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
¾ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומעבדים במשך דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים אותה בצד לצינון.

הכנת מלית השוקולד
מניחים שוקולד גרוס לקוביות בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מחממים את השמנת המתוקה, עד להגעה לסף רתיחה.. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים במשך דקה. בעזרת מרית מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות, עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
יוצקים את קרם השוקולד על הקלתית, ומניחים את התבנית במקרר במשך 4 שעות.

שכבת הדובדבנים
מפשירים את הדובדבנים, ומוסיפים לסיר קטן.
מוסיפים את הקורנפלור לקערית, יוצקים את המים לקערית, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הבלילה לסיר עם הדובדבנים. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל שבסיר הופך לסמיך, מורידים את הסיר מהכיריים. יוצקים את תערובת בדובדבנים על מילית השוקולד המוצקה. מכניסים את המאפה למקרר לצינון של לפחות שעתיים.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פיצה ירוקה וגבינת עיזים

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמניות כוסמין קטנות

במסגרת טרנד הכוסמין שנכנס ומתקדם היטב בין המאפים וביחוד הלחמים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך)

קיש קליל, שהותאם בגרסת הבצק הפריך לקיש הנוסטלגי של יעל,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פוקצ׳ות…יאמממי

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט שורשים אדום

אחד הסלטים החביבים עליי ועל משפחתי: סלט יפהפה בצבעיו: גזר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה אפויה ולוטוס

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות בריאות טבעוניות כיפיות (ללא גלוטן, ביצים וסוכר)

״נגמרו כל העוגיות הטעימות, עם ה״ שלופציקים״? הוא תהה ומבט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות