פאי שוקולד ודובדבנים

12-09-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגה חגיגית, מרהיבה ויפה שמשלבת מתיקות ועושר של שוקולד, יחד עם חמצמצות ועסיסיות של דובדבנים

מצרכים:
לקלתית
125 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה בינונית

למילוי
200 גרם שוקולד מריר
240 מ”ל שמנת מתוקה 38% (1 כוס)

לקישוט:
2 גרם דובדבנים קפואים
2 כפות קורנפלור
1 כף סוכר
¾ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומעבדים במשך דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים אותה בצד לצינון.

הכנת מלית השוקולד
מניחים שוקולד גרוס לקוביות בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מחממים את השמנת המתוקה, עד להגעה לסף רתיחה.. יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים במשך דקה. בעזרת מרית מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות, עד לקבלת קרם שוקולד חלק.
יוצקים את קרם השוקולד על הקלתית, ומניחים את התבנית במקרר במשך 4 שעות.

שכבת הדובדבנים
מפשירים את הדובדבנים, ומוסיפים לסיר קטן.
מוסיפים את הקורנפלור לקערית, יוצקים את המים לקערית, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הבלילה לסיר עם הדובדבנים. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל שבסיר הופך לסמיך, מורידים את הסיר מהכיריים. יוצקים את תערובת בדובדבנים על מילית השוקולד המוצקה. מכניסים את המאפה למקרר לצינון של לפחות שעתיים.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות