פאי שוקולד מענג

17-01-2024 | ניצן פוגל

מחפשים את הקינוח המושלם לאירוח? קבלו מתכון לפאי שוקולד מושלם בהכנה פשוטה המקבל מרקם פריך בעדינות עם רכות חלומית, וטעם עשיר שאי אפשר להפסיק לאכול. קינוח שגם המבוגרים וגם הילדים יתאהבו בו.

מצרכים:

לבצק:
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
100 גרם אבקת סוכר
250 קמח לבן
למלית הפאי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
250 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
3 כפות שטוחות סוכר לבן
2 ביצים
2 כפות שטוחות קמח לבן
לציפוי הפאי (אופציונאלי):
1 חבילה של 100 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הבצק:
מניחים בקערה את החמאה, הביצים, ואבקת הסוכר וטורפים לתערובת עד שהתערובות במרקם קרמי. מוסיפים את הקמח ולשים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה.
לאחר מכן מרדדים לבצק בעובי של 1 ס”מ על גבי נייר אפייה. מסדרים את הבצק על גבי תבנית פאי. דוקרים במזלג בכדי שהבצק לא יתרומם באפייה. אופים את הבצק לבד כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. לאחר מכן נותנים לבצק להתקרר כ-10 דקות לפני הוספת מלית הפאי.
מלית הפאי:
שופכים לתוך סיר (מומלץ עם תחתית טפלון) את השמנת המתוקה, השוקולד, החמאה והסוכר ומחממים מעט על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד ליצירת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים את הביצים וטורפים עם מטרפה ידנית עד לבלילה חלקה, מוסיפים את הקמח וממשיכים לטרוף.
שופכים את הבלילה על תחתית הפאי לאחר שהספיק להתקרר כ-10 דקות, ואז מכניסים לתנור על אותו החום כמו מקודם למשך 20 דקות עד שנוצרים סדקים עדינים על גבי השוקולד, מוציאים ומקררים מעט. (אין צורך לכבות את התנור בין אפיית הבצק לבין אפיית הפאי בשלמותו).
לציפוי:
ממיסים בסיר עד ליצירת קרם שוקולד ושופכים על גבי הפאי האפוי בצורה אחידה ומקררים לשעה במקרר.
בהצלחה

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות