מצרכים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
100 גרם אבקת סוכר
250 קמח לבן
למלית הפאי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
250 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
3 כפות שטוחות סוכר לבן
2 ביצים
2 כפות שטוחות קמח לבן
לציפוי הפאי (אופציונאלי):
1 חבילה של 100 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
הבצק:
מניחים בקערה את החמאה, הביצים, ואבקת הסוכר וטורפים לתערובת עד שהתערובות במרקם קרמי. מוסיפים את הקמח ולשים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה.
לאחר מכן מרדדים לבצק בעובי של 1 ס”מ על גבי נייר אפייה. מסדרים את הבצק על גבי תבנית פאי. דוקרים במזלג בכדי שהבצק לא יתרומם באפייה. אופים את הבצק לבד כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. לאחר מכן נותנים לבצק להתקרר כ-10 דקות לפני הוספת מלית הפאי.
מלית הפאי:
שופכים לתוך סיר (מומלץ עם תחתית טפלון) את השמנת המתוקה, השוקולד, החמאה והסוכר ומחממים מעט על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד ליצירת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים את הביצים וטורפים עם מטרפה ידנית עד לבלילה חלקה, מוסיפים את הקמח וממשיכים לטרוף.
שופכים את הבלילה על תחתית הפאי לאחר שהספיק להתקרר כ-10 דקות, ואז מכניסים לתנור על אותו החום כמו מקודם למשך 20 דקות עד שנוצרים סדקים עדינים על גבי השוקולד, מוציאים ומקררים מעט. (אין צורך לכבות את התנור בין אפיית הבצק לבין אפיית הפאי בשלמותו).
לציפוי:
ממיסים בסיר עד ליצירת קרם שוקולד ושופכים על גבי הפאי האפוי בצורה אחידה ומקררים לשעה במקרר.
בהצלחה
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה