פאי תפוחים ומרנג

27-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים מעולה ומאוד טעימה בטעם של פעם

מצרכים:
לבצק
150 גרם
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
למלית תפוחים:
3 תפוחים (רצוי מזן גולדן דלישס)
מעט מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר דמררה
קורט קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך גרוסים גס וצימוקים
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
למרנג:
3 חלבונים
30 גרם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון, ומעבדים בפולסים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת בצק חלק .
משטחים את הבצק לצורת דיסק, ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר ומצננים במשך כשעתיים.
מרדדים את עלה הבצק שהתקרר לעובי של 5-7 מ”מ. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית והשוליים עד לקצה ובאופן שווה. דוקרים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דק’ בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת הפודינג:
מוסיפים לקערה תוכן של שקית אבקת פודינג ווניל וכוס חלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהפודינג יציב ולא נוזלי.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את ליבותיהם. פורסים כל חצי לפרוסות בעובי 2-3 מ”מ ומכניסים לקערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את פרוסות התפוחים , הסוכר, הצימוקים והקינמון, ומאדים את פרוסות התפוחים במשך כ- 10 דקות, עד שהפרוסות רכות.
מרפדים את הבצק בתחתית בשכבת פרוסות תפוחים וצימוק (מחצית מכמות התפוחים). מפזרים מעל מחצית מכמות האגוזים הגרוסים. מורחים על שכבת התפוחים את הפודינג. מעל הפודינג מפזרים את יתרת פרוסות התפוחים והצימוקים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים הגרוסים.
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים תוך בזיקה הדרגתית של הסוכר. יש להגיע למרקם מרנג יציב וחזק.
מוסיפים את המרנג לשק הזלפה עם צנתר עגול. מזלפים את המרנג על פני מילית התפוחים.. מחזירים את העוגה לתנור מניחים את התבנית בשלב העליון של התנור, ואופים במשך כ-5 דקות עד להשחמת קצוות המרנג. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן במשך כחצי שעה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות