פאי תפוחים ומרנג

27-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים מעולה ומאוד טעימה בטעם של פעם

מצרכים:
לבצק
150 גרם
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
למלית תפוחים:
3 תפוחים (רצוי מזן גולדן דלישס)
מעט מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר דמררה
קורט קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך גרוסים גס וצימוקים
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
למרנג:
3 חלבונים
30 גרם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון, ומעבדים בפולסים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת בצק חלק .
משטחים את הבצק לצורת דיסק, ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר ומצננים במשך כשעתיים.
מרדדים את עלה הבצק שהתקרר לעובי של 5-7 מ"מ. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית והשוליים עד לקצה ובאופן שווה. דוקרים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דק' בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת הפודינג:
מוסיפים לקערה תוכן של שקית אבקת פודינג ווניל וכוס חלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהפודינג יציב ולא נוזלי.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את ליבותיהם. פורסים כל חצי לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ ומכניסים לקערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את פרוסות התפוחים , הסוכר, הצימוקים והקינמון, ומאדים את פרוסות התפוחים במשך כ- 10 דקות, עד שהפרוסות רכות.
מרפדים את הבצק בתחתית בשכבת פרוסות תפוחים וצימוק (מחצית מכמות התפוחים). מפזרים מעל מחצית מכמות האגוזים הגרוסים. מורחים על שכבת התפוחים את הפודינג. מעל הפודינג מפזרים את יתרת פרוסות התפוחים והצימוקים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים הגרוסים.
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים תוך בזיקה הדרגתית של הסוכר. יש להגיע למרקם מרנג יציב וחזק.
מוסיפים את המרנג לשק הזלפה עם צנתר עגול. מזלפים את המרנג על פני מילית התפוחים.. מחזירים את העוגה לתנור מניחים את התבנית בשלב העליון של התנור, ואופים במשך כ-5 דקות עד להשחמת קצוות המרנג. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן במשך כחצי שעה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי תפוחים ומרנג - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.