27-04-2023
| ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים מעולה ומאוד טעימה בטעם של פעם
מצרכים:
לבצק
150 גרם
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
למלית תפוחים:
3 תפוחים (רצוי מזן גולדן דלישס)
מעט מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר דמררה
קורט קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך גרוסים גס וצימוקים
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
למרנג:
3 חלבונים
30 גרם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון, ומעבדים בפולסים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת בצק חלק .
משטחים את הבצק לצורת דיסק, ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר ומצננים במשך כשעתיים.
מרדדים את עלה הבצק שהתקרר לעובי של 5-7 מ”מ. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית והשוליים עד לקצה ובאופן שווה. דוקרים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דק’ בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת הפודינג:
מוסיפים לקערה תוכן של שקית אבקת פודינג ווניל וכוס חלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהפודינג יציב ולא נוזלי.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את ליבותיהם. פורסים כל חצי לפרוסות בעובי 2-3 מ”מ ומכניסים לקערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את פרוסות התפוחים , הסוכר, הצימוקים והקינמון, ומאדים את פרוסות התפוחים במשך כ- 10 דקות, עד שהפרוסות רכות.
מרפדים את הבצק בתחתית בשכבת פרוסות תפוחים וצימוק (מחצית מכמות התפוחים). מפזרים מעל מחצית מכמות האגוזים הגרוסים. מורחים על שכבת התפוחים את הפודינג. מעל הפודינג מפזרים את יתרת פרוסות התפוחים והצימוקים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים הגרוסים.
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים תוך בזיקה הדרגתית של הסוכר. יש להגיע למרקם מרנג יציב וחזק.
מוסיפים את המרנג לשק הזלפה עם צנתר עגול. מזלפים את המרנג על פני מילית התפוחים.. מחזירים את העוגה לתנור מניחים את התבנית בשלב העליון של התנור, ואופים במשך כ-5 דקות עד להשחמת קצוות המרנג. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן במשך כחצי שעה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא?
כתבו לנו בתגובה
אושרה רוזנצויג
27.04.2023
נראה סוף הדרך
אתי עובדיה
27.04.2023
שלום רב בחומרים לבצק של פאי תפוחים ומרנג מצוין 150 גרם לא ברור של איזה חומר?
ירון צחר
30.04.2023
סליחה! טעות סופר.
צ”ל 150 גרם שקדים טחונים
תמר אולשטיין
23.06.2023
מתי מוסיפים את השקדים הטחונים ואיזה גודל התבנית?
ירון צחר
26.06.2023
שלום רב,
את השקדים הטחונים מוסיפים לתפוחים המקורמלים לפני המילוי.
השתמשת בתבנית בקוטר 24 ס”מ