פאי תפוחים ומרנג

27-04-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת תפוחים מעולה ומאוד טעימה בטעם של פעם

מצרכים:
לבצק
150 גרם
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
למלית תפוחים:
3 תפוחים (רצוי מזן גולדן דלישס)
מעט מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר דמררה
קורט קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך גרוסים גס וצימוקים
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
למרנג:
3 חלבונים
30 גרם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון, ומעבדים בפולסים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת בצק חלק .
משטחים את הבצק לצורת דיסק, ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר ומצננים במשך כשעתיים.
מרדדים את עלה הבצק שהתקרר לעובי של 5-7 מ”מ. מרפדים עם הבצק את תחתית התבנית והשוליים עד לקצה ובאופן שווה. דוקרים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דק’ בתום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
הכנת הפודינג:
מוסיפים לקערה תוכן של שקית אבקת פודינג ווניל וכוס חלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהפודינג יציב ולא נוזלי.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את ליבותיהם. פורסים כל חצי לפרוסות בעובי 2-3 מ”מ ומכניסים לקערה עם מי קרח ומעט מיץ לימון. מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את פרוסות התפוחים , הסוכר, הצימוקים והקינמון, ומאדים את פרוסות התפוחים במשך כ- 10 דקות, עד שהפרוסות רכות.
מרפדים את הבצק בתחתית בשכבת פרוסות תפוחים וצימוק (מחצית מכמות התפוחים). מפזרים מעל מחצית מכמות האגוזים הגרוסים. מורחים על שכבת התפוחים את הפודינג. מעל הפודינג מפזרים את יתרת פרוסות התפוחים והצימוקים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים הגרוסים.
הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים תוך בזיקה הדרגתית של הסוכר. יש להגיע למרקם מרנג יציב וחזק.
מוסיפים את המרנג לשק הזלפה עם צנתר עגול. מזלפים את המרנג על פני מילית התפוחים.. מחזירים את העוגה לתנור מניחים את התבנית בשלב העליון של התנור, ואופים במשך כ-5 דקות עד להשחמת קצוות המרנג. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן במשך כחצי שעה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זר עגבניות שרי וגבינת מוצרלה

קבלו רעיון מדליק צבעוני ואכיל שיקשט את שולחן החג. פרחים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט ברוקולי, ירוקים ו…חמאת בוטנים

לעיתים, מתחשק לי לשנות, לשחרר, ממש להשתולל. זה יכול לקרות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי

מתכון מושלם לאירוח! גלילות חצילים מטריפות במילוי גבינות מהיר וקל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נתח סלמון חגיגי במילוי פסטו וגבינת קשקבל

המתכון הבא יגנוב את ההצגה וירשים כל אורח בכל ארוחה.…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות