פאי תפוחים מעולה

04-01-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם ופשוט להכנת פאי תפוחים קלאסי וטעים מאוד. 
מצרכים: תבנית 24
הבצק:
קמח לבן – 2 כוסות
חמאה – 150 גרם
1/3 כוס סוכר
סוכר וניל – אריזת נייר
30 גרם, אבקת שקדים.
מלח – קורט
אבקת אפיה – 1/2 כפית
ביצה – Medium
המלית
6 תפוחי עץ קלופים
1 כף מיץ לימון
4 כפות שטוחות סוכר
חצי כוס מים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים מעט גס.
פירורי לחם
סוכר דמררה חום
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ואבקת השמרים. מעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הסוכר את התפוחים מיץ הלימון והמיים, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 20 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים. מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הנוזלים, ומצננים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים. מפזרים מעל פירורי לחם וסוכר דמררה. כמו כן, את אגוזי המלך הגרוסים. את דיסקיט הבצק הקטן מרדדים, וחותכים לרצועות דקות אותן מניחים בצורת שתי וערב על גבי המילית ויוצרים צורת רשת. לוקחים ביצה טרופה ומברישים את רצועות הבצק. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות