פאי תפוחים מעולה

04-01-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם ופשוט להכנת פאי תפוחים קלאסי וטעים מאוד. 
מצרכים: תבנית 24
הבצק:
קמח לבן – 2 כוסות
חמאה – 150 גרם
1/3 כוס סוכר
סוכר וניל – אריזת נייר
30 גרם, אבקת שקדים.
מלח – קורט
אבקת אפיה – 1/2 כפית
ביצה – Medium
המלית
6 תפוחי עץ קלופים
1 כף מיץ לימון
4 כפות שטוחות סוכר
חצי כוס מים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים מעט גס.
פירורי לחם
סוכר דמררה חום
אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ואבקת השמרים. מעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הסוכר את התפוחים מיץ הלימון והמיים, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 20 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים. מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הנוזלים, ומצננים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים. מפזרים מעל פירורי לחם וסוכר דמררה. כמו כן, את אגוזי המלך הגרוסים. את דיסקיט הבצק הקטן מרדדים, וחותכים לרצועות דקות אותן מניחים בצורת שתי וערב על גבי המילית ויוצרים צורת רשת. לוקחים ביצה טרופה ומברישים את רצועות הבצק. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות