אופן ההכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ואבקת השמרים. מעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפלחים, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הסוכר את התפוחים מיץ הלימון והמיים, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 20 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים. מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הנוזלים, ומצננים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים. מפזרים מעל פירורי לחם וסוכר דמררה. כמו כן, את אגוזי המלך הגרוסים. את דיסקיט הבצק הקטן מרדדים, וחותכים לרצועות דקות אותן מניחים בצורת שתי וערב על גבי המילית ויוצרים צורת רשת. לוקחים ביצה טרופה ומברישים את רצועות הבצק. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך 20-30 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
פרסם תגובה