פאי תפוחים

04-09-2023 | ירון צחר

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו קינוח שיככב בערב החג שלכם ומתאים גם לכל השנה

מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח

למלית התפוחים:
6 תפוחים גדולים מסוג גרני סמיט קלופים ופרוסים
¼ כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
½ כפית הל טחון
30 גרם חמאה
100 גרם קונפיטורת אוכמניות
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל חומרי הקלתית (מלבד חלמון הביצה) לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כ-20 דקות.
מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ (את השליש הנותר שומרים במקרר). מרפדים עם 2/3 מהבצק את תחתית ושולי תבנית אפייה. מעבירים למקפיא למשך כ–30 דקות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקלתית נראית יציבה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים מעט.

הכנת המלית:
מוסיפים לסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, התבלינים והחמאה ומאדים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

הרכבת הטארט:
מורחים על תחתית הפאי והשוליים האפויים את קונפיטורת האוכמניות בשכבה דקה. מעל מניחים את המלית.
מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מפזרים מעל את השקדים. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, ואופים במשך כ-25 דקות בטמפרטורה של כ- 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות