פאי תפוחים

04-09-2023 | ירון צחר

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו קינוח שיככב בערב החג שלכם ומתאים גם לכל השנה

מצרכים:
לקלתית:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח

למלית התפוחים:
6 תפוחים גדולים מסוג גרני סמיט קלופים ופרוסים
¼ כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
½ כפית הל טחון
30 גרם חמאה
100 גרם קונפיטורת אוכמניות
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים את כל חומרי הקלתית (מלבד חלמון הביצה) לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כ-20 דקות.
מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ (את השליש הנותר שומרים במקרר). מרפדים עם 2/3 מהבצק את תחתית ושולי תבנית אפייה. מעבירים למקפיא למשך כ–30 דקות.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שהקלתית נראית יציבה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים מעט.

הכנת המלית:
מוסיפים לסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, התבלינים והחמאה ומאדים במשך כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

הרכבת הטארט:
מורחים על תחתית הפאי והשוליים האפויים את קונפיטורת האוכמניות בשכבה דקה. מעל מניחים את המלית.
מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מפזרים מעל את השקדים. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, ואופים במשך כ-25 דקות בטמפרטורה של כ- 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות