פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות

19-04-2024 | מילכה דיין

פותחת את הארון בפעם השלישית, פותחת וסוגרת.

בא לי להכין משהו חמים וטעים לארוחת ערב ושום רעיון לא עולה לי לראש.

מציצה שוב, בוחנת ולפתע עיניי נתקלות בחבילה הצהובה-קמח התירס קורץ לי.חייכתי לעצמי- זהו, אכין פולנטה:חמימה, נימוחה, מחממת ומנחמת.

מודה,לא אחת המנות המועדפות עליי,למרות המוצא הרומני, מצד אבי.

בילדותי לא התחברתי לדייסה הצהובה בגרסתה הרטובה (ממליגה) ולא בגרסא הקשה, הנפרסת כפרוסות. למרות זאת, בהחלט זוהי אחת המנות החביבות על בני ביתי.

(* הגרסה לפולנטה הזו, הינה התאמה ושדרוג לאורח החיים בביתנו ולכן אין בה חלב או שמנת מתוקה, גם לא ציר מרק, היות שבהחלט הוספתי מעט חמאה וגבינה מגורדת מעל).

הרעיון לתוספת מעל, ממוצרים שהיו בבית ומתחושה ששילוב בין בצל, פטריות, ערמונים, שום ועשבי תיבול מהמרפסת … יכול ממש להתאים.

כוס יין אדום או לבן🍷

וחיוך מאוזן לאוזן.

נסו ,גם אתם ותתענגו😋

החומרים הדרושים לפולנטה:

2 כוסות מים

1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק

1/2 כפית מלח או אבקת מרק

1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה

50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.

החומרים לתוספת מעל:

1 כפית שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)

1 שקית ערמונים קלויים

עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

לפיזור מעל:

גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)

אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)

-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.

-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.

-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.

-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה

ומכבים את האש.

להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)

-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.

– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.

– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.

-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.

-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.

-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.

-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.

לוגמים כוס יין אדום או לבן

ומתחממים…🔥

לחיים🥂

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, שבועות, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חרוסת פרסית

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות