פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות

19-09-2023 | מילכה דיין

פותחת את הארון בפעם השלישית, פותחת וסוגרת.

בא לי להכין משהו חמים וטעים לארוחת ערב ושום רעיון לא עולה לי לראש.

מציצה שוב, בוחנת ולפתע עיניי נתקלות בחבילה הצהובה-קמח התירס קורץ לי.חייכתי לעצמי- זהו, אכין פולנטה:חמימה, נימוחה, מחממת ומנחמת.

מודה,לא אחת המנות המועדפות עליי,למרות המוצא הרומני, מצד אבי.

בילדותי לא התחברתי לדייסה הצהובה בגרסתה הרטובה (ממליגה) ולא בגרסא הקשה, הנפרסת כפרוסות. למרות זאת, בהחלט זוהי אחת המנות החביבות על בני ביתי.

(* הגרסה לפולנטה הזו, הינה התאמה ושדרוג לאורח החיים בביתנו ולכן אין בה חלב או שמנת מתוקה, גם לא ציר מרק, היות שבהחלט הוספתי מעט חמאה וגבינה מגורדת מעל).

הרעיון לתוספת מעל, ממוצרים שהיו בבית ומתחושה ששילוב בין בצל, פטריות, ערמונים, שום ועשבי תיבול מהמרפסת … יכול ממש להתאים.

כוס יין אדום או לבן🍷

וחיוך מאוזן לאוזן.

נסו ,גם אתם ותתענגו😋

החומרים הדרושים לפולנטה:

2 כוסות מים

1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק

1/2 כפית מלח או אבקת מרק

1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה

50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.

החומרים לתוספת מעל:

1 כפית שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)

1 שקית ערמונים קלויים

עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

לפיזור מעל:

גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)

אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)

-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.

-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.

-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.

-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה

ומכבים את האש.

להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)

-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.

– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.

– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.

-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.

-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.

-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.

-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.

לוגמים כוס יין אדום או לבן

ומתחממים…🔥

לחיים🥂

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות