החומרים הדרושים לפולנטה:
2 כוסות מים
1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק
1/2 כפית מלח או אבקת מרק
1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה
50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.
החומרים לתוספת מעל:
1 כפית שמן זית
1 בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)
1 שקית ערמונים קלויים
עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין לבן
לפיזור מעל:
גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)
אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)
-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.
-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.
-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.
-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה
ומכבים את האש.
להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)
-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.
– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.
– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.
– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.
-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.
-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.
-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.
-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.
לוגמים כוס יין אדום או לבן
ומתחממים…🔥
לחיים🥂
טל צבר
08.02.2024
נשמע נפלא