פולנטה/ ממליגה? בעשר דקות

19-04-2024 | מילכה דיין

פותחת את הארון בפעם השלישית, פותחת וסוגרת.

בא לי להכין משהו חמים וטעים לארוחת ערב ושום רעיון לא עולה לי לראש.

מציצה שוב, בוחנת ולפתע עיניי נתקלות בחבילה הצהובה-קמח התירס קורץ לי.חייכתי לעצמי- זהו, אכין פולנטה:חמימה, נימוחה, מחממת ומנחמת.

מודה,לא אחת המנות המועדפות עליי,למרות המוצא הרומני, מצד אבי.

בילדותי לא התחברתי לדייסה הצהובה בגרסתה הרטובה (ממליגה) ולא בגרסא הקשה, הנפרסת כפרוסות. למרות זאת, בהחלט זוהי אחת המנות החביבות על בני ביתי.

(* הגרסה לפולנטה הזו, הינה התאמה ושדרוג לאורח החיים בביתנו ולכן אין בה חלב או שמנת מתוקה, גם לא ציר מרק, היות שבהחלט הוספתי מעט חמאה וגבינה מגורדת מעל).

הרעיון לתוספת מעל, ממוצרים שהיו בבית ומתחושה ששילוב בין בצל, פטריות, ערמונים, שום ועשבי תיבול מהמרפסת … יכול ממש להתאים.

כוס יין אדום או לבן🍷

וחיוך מאוזן לאוזן.

נסו ,גם אתם ותתענגו😋

החומרים הדרושים לפולנטה:

2 כוסות מים

1 כוס מי קוקוס (או חלב או ציר מרק

1/2 כפית מלח או אבקת מרק

1 כוס קמח תירס דק, המיועד לפולנטה

50 גר׳ חמאה למרקם קרמי קטיפתי, בסוף ההכנה.

החומרים לתוספת מעל:

1 כפית שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 קופסת פטריות טריות (שמפיניון ו/או פורטובלו)

1 שקית ערמונים קלויים

עלים לתיבול (טימין/ אורגנו/ סלרי)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

לפיזור מעל:

גבינת פרמז׳ן או גאודה עיזים קשה (מה שאוהבים)

אופן הכנת הפולנטה: (5-7 דקות)

-בסיר יציקה קטן מחממים את המיים, יחד עם מי הקוקוס עד לרתיחה.

-בשלב הבעבוע, מנמיכים את האש ומכניסים בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבוב בכף עץ, כל הזמן.

-מוסיפים מלח, פלפל שחור ובוחשים.

-מוסיפים את החמאה למרקם של סחלב/דייסה

ומכבים את האש.

להכנת תוספת הערמונים/פטריות: ( 5-7 דקות)

-יוצקים את שמן הזית למחבת יציקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מטגנים קלות עד להזהבה.

– מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה.

– מוסיפים את הערמונים הקצוצים ומערבבים.

– מוסיפים את הפטריות הקצוצות/ פרוסות ומקפיצים מעט, שלא יתרככו מידי.

-מוסיפים 1/2 כוס יין לבן ומערבבים קלות.

-מתבלים בעשבי תיבול ובתבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס דק.

-מוזגים את הפולני ומעל את תוספת הפטריות והערמונים החמה.

-מפזרים בנדיבות גבינה קשה מגוררת.

לוגמים כוס יין אדום או לבן

ומתחממים…🔥

לחיים🥂

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים, שבועות, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

נגיסוני ברוקולי עם גבינות

החורף כבר כאן .הגשם נופל בעוצמה משמיים, המרפסת מלאה במים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות