פוקצ׳ות…יאמממי

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו קצת שונה וקליל לארוחת שישי צהריים, או לחילופין לארוחת ערב. ארוחה קלה, חלבית, מעניינת וטעימה לכולם.

סלט ירקות, מבחר גבינות, ציזיקי ופוקצ׳ות צבעוניות מלאי הפתעות, הן הפתרון הנאות. נותר רק להתאזר קצת בסבלנות ולחכות…

בינתיים, הוציאו בקבוק יין אדום או לבן, שתי כוסות או יותר ואחלו לכולם שבוע טוב יותר!

 

מרכיבים (ל-2 פוקצ'ות):

1/2 1 ספל מלא קמח שמרים מוכן ( או קמח + 1/2 שקית שמרים)

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית סוכר( להתפחה)

1/2 ספל מים חמים

1/2 כפית מלח (לאחר ההתפחה)

תוספות:

שיני שום קצוצות, זיתים מגולענים, פרוסות עגבניות,

פרוסות גבינת עיזים (פרומעז/ כמועז), פסטו, שמן זית, עלי בזיליקום… ועוד.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמח, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

פותחים כל כדור ביד ופותחים לגודל פיתה ארוכה.

מניחים על תבנית, נייר אפיה מרוסס קלות בשמן זית, במרווח.

מכסים במגבת, להתפחה נוספת.

עושים גומות עם האצבעות ומברישים מעט שמן זית. ניתן להכניס פיסות שום פרוסות, או קצוצות.

מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 200 מעלות, בשליש התחתון, לטורבו קו תחתון, עד שתופח ומזהיב קלות.

מוסיפים ומפזרים תוספות, כאוות נפשכם.

מעבירים לאמצע התנור, לטמפ׳ של 180 מעלות, לאפיה: עליון- תחתון, עד להשחמה.

סלט קטן ליד- מוסיף המון

ו… ב ת א ב ו ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פוקצ׳ות…יאמממי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.