מרכיבים (ל-2 פוקצ'ות):
1/2 1 ספל מלא קמח שמרים מוכן ( או קמח + 1/2 שקית שמרים)
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית סוכר( להתפחה)
1/2 ספל מים חמים
1/2 כפית מלח (לאחר ההתפחה)
תוספות:
שיני שום קצוצות, זיתים מגולענים, פרוסות עגבניות,
פרוסות גבינת עיזים (פרומעז/ כמועז), פסטו, שמן זית, עלי בזיליקום… ועוד.
אופן ההכנה:
לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמח, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.
לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)
מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
מחלקים לשני כדורים.
פותחים כל כדור ביד ופותחים לגודל פיתה ארוכה.
מניחים על תבנית, נייר אפיה מרוסס קלות בשמן זית, במרווח.
מכסים במגבת, להתפחה נוספת.
עושים גומות עם האצבעות ומברישים מעט שמן זית. ניתן להכניס פיסות שום פרוסות, או קצוצות.
מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 200 מעלות, בשליש התחתון, לטורבו קו תחתון, עד שתופח ומזהיב קלות.
מוסיפים ומפזרים תוספות, כאוות נפשכם.
מעבירים לאמצע התנור, לטמפ׳ של 180 מעלות, לאפיה: עליון- תחתון, עד להשחמה.
סלט קטן ליד- מוסיף המון
ו… ב ת א ב ו ן!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה