מתכון מנצח של פילה ברמונדי מבושל ופיקנטי, המפיץ ריחות מדהימים במטבח ובעל טעם גן עדן. חובה להצטייד בחלה .
מצרכים:
3 דגי ברמונדי מפולטים ל- 6 סועדים
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים
½ מיכל רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
5 עגבניות קצוצות לקוביות
10 שיני שום קלופים ופרוסים דק
2 גמבות (אדומה וצהובה) חתוכות לרצועות
קורט צ’ילי לא חובה
חצי חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים דק
קורט פלפל שחור
1 כף מלח
3 כפות פפריקה אדומה
קורט כורכום
אופן ההכנה:
את פילה הברמונדי מנקים ומפלטים. הדג נשאר עם עור, וללא אדרה ועצמות. לשטוף את פרוסות הפילה ולהשרות אותן במעט לימון במשך 30 דקות. להוציא את הפרוסות מהכלי ולשטוף במים.
את העגבניות קוצצים לקוביות. את שיני השום יש לחתוך לפרוסות דקות. את הפלפלים יש לחתוך לרצועות. את עלי הפטרוזיליה יש לקצץ דק.
בסיר שטוח ורחב לצקת את השמן ולחמם. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן, עד שמתקבל קוון זהוב. להניח מעל הבצל את העגבניות הקצוצות. מעל להניח את רצועות הגמבה ופרוסות השום. לתבל עם רסק עגבניות, פלפל שחור, צ’ילי (לא חובה), פפריקה ומלח. לצקת את המים ולערבב. להביא לרתיחה, ולהנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר במכסה ולבשל במשך כ- 30 דקות. מפעם לפעם יש לערבב את הירקות.
את פרוסות פילה הדג יש להניח בתוך רוטב הירקות. (הרוטב מכסה לחלוטין את הדגים).
לפזר מעל פרוסות הדגים את הפטרוזיליה הקצוצה.
להגביר את הלהבה ולהביא את התבשיל לרתיחה. להנמיך את הלהבה לנמוכה, ולבשל במשך 20 דקות. מתקבל מעדן!
פרסם תגובה