פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות

23-01-2024 | ירון צחר

מתכון מנצח של פילה ברמונדי מבושל ופיקנטי, המפיץ ריחות מדהימים במטבח ובעל טעם גן עדן. חובה להצטייד בחלה .

מצרכים:

3 דגי ברמונדי מפולטים ל- 6 סועדים
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים
½ מיכל רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים דק
5 עגבניות קצוצות לקוביות
10 שיני שום קלופים ופרוסים דק
2 גמבות (אדומה וצהובה) חתוכות לרצועות
קורט צ'ילי לא חובה
חצי חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים דק
קורט פלפל שחור
1 כף מלח
3 כפות פפריקה אדומה
קורט כורכום

אופן ההכנה:

את פילה הברמונדי מנקים ומפלטים. הדג נשאר עם עור, וללא אדרה ועצמות. לשטוף את פרוסות הפילה ולהשרות אותן במעט לימון במשך 30 דקות. להוציא את הפרוסות מהכלי ולשטוף במים.
את העגבניות קוצצים לקוביות. את שיני השום יש לחתוך לפרוסות דקות. את הפלפלים יש לחתוך לרצועות. את עלי הפטרוזיליה יש לקצץ דק.
בסיר שטוח ורחב לצקת את השמן ולחמם. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן, עד שמתקבל קוון זהוב. להניח מעל הבצל את העגבניות הקצוצות. מעל להניח את רצועות הגמבה ופרוסות השום. לתבל עם רסק עגבניות, פלפל שחור, צ'ילי (לא חובה), פפריקה ומלח. לצקת את המים ולערבב. להביא לרתיחה, ולהנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר במכסה ולבשל במשך כ- 30 דקות. מפעם לפעם יש לערבב את הירקות.
את פרוסות פילה הדג יש להניח בתוך רוטב הירקות. (הרוטב מכסה לחלוטין את הדגים).
לפזר מעל פרוסות הדגים את הפטרוזיליה הקצוצה.
להגביר את הלהבה ולהביא את התבשיל לרתיחה. להנמיך את הלהבה לנמוכה, ולבשל במשך 20 דקות. מתקבל מעדן!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חטיפי שוקולד מריר עם פיצוחים ללא סוכר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת חביבה טל. את החטיפים האלה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פילה ברמונדי מבושל על מצע ירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.