מרכיבים לבצק (2 מגשי פיצה בגודל בינוני):
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.
3 כפות שמן זית… ועוד אחת .
1 כף שטוחה סוכר.
1 כוס מים חמימים- חמים.
1/2 כפית מלח
לפזר מעל:
3 שיני שום פרוסות דק או קצוצות
עלי סלק ירוק: שטופים, קצוצים ומוקפצים קלות במחבת עם כפית שמן זית, מלח ופלפל שחור.
גליל גבינת עיזים (פרומעז) חתוך למטבעות.
(טיפ: שימו בפריזר למספר דקות)
גבינה צהובה, אהובה עליכם מגורדת, מעל או מתחת לכל התוספות.
אופן ההכנה:
לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.
שים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( אם הוא דביק נוסיף עוד מעט קמח, אם הוא ממש טיפ טיפה דביק-כמה טיפות שמן זית.
מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
מחלקים לשני כדורים.
מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.
מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי ( ״בקטנה״)
מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.
מכניסים את התבנית לתנור לטמפ' גבוהה של 200 מעלות ( כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.
מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז
מחלצים את הפיצה.( לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה