פיצה ירוקה וגבינת עיזים

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה קצת כבדה מידיי (במיוחד רוטב העגבניות) אז הכי מתאים:

״פיצה ירוקה״- אותה הגברת בשינוי אדרת. השילוב של סלק העלים, קישואים או זוקיני צלויים, שמן זית ,שום וגבינת עיזים-שילוב מוצלח וכל כך טעים, שכולם ממש מתענגים.

לפעמים, אני חושבת, שאני אפילו מעדיפה, את הפיצה הירוקה-עבה או דקה, עם סלט עלים או ירקות, כוס יין במרפסת. יש למה לצפות. תהנו!

מרכיבים לבצק (2 מגשי פיצה בגודל בינוני):

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כף שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

לפזר מעל:

3 שיני שום פרוסות דק או קצוצות

עלי סלק ירוק: שטופים, קצוצים ומוקפצים קלות במחבת עם כפית שמן זית, מלח ופלפל שחור.

גליל גבינת עיזים (פרומעז) חתוך למטבעות.

(טיפ: שימו בפריזר למספר דקות)

גבינה צהובה, אהובה עליכם מגורדת, מעל או מתחת לכל התוספות.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

שים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( אם הוא דביק נוסיף עוד מעט קמח, אם הוא ממש טיפ טיפה דביק-כמה טיפות שמן זית.

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

מורחים את תבנית הפיצה, עם החורים, משני צידי בשמן זית, ומכניסים לתנור במשליש התחתון, עד שהבצק נאפה וממש רק מתחיל להשתזף.

מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי ( ״בקטנה״)

מפזרים את התוספות ואת הגבינות מעל, או הפוך כרצונכם.

מכניסים את התבנית לתנור לטמפ' גבוהה של 200 מעלות ( כמו לחם!) למספר דקות ואז מעבירים למרכז התנור ומנמיכים ל 180 מעלות, עד שהשוליים אפויים-זהובים והגבינה הותכה.

מוציאים, מחכים בסבלנות דקה שתיים ורק אז

מחלצים את הפיצה.( לעיתים צריך להסיר את שאריות הבצק בתחתית, שחוסמות את שחרור הפיצה מהתבנית.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פיצה ירוקה וגבינת עיזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.