פיתה מטחינה גולמית ללא גלוטן להכנה במיקרו

19-09-2023 | ניצן פוגל

 

לפעמים אנחנו מחפשים ארוחת בוקר או ערב קלילה, כזו שלא תגרום לנו לנקיפות מצפון וגם תכיל ערכים תזונתיים, זה המתכון המושלם בשבילכם!

 

מצרכים לבלילה:

2 כפות גדושות טחינה גולמית

1 ביצה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

4 כפות מים

 

תהליך ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הגלם עד שמתקבלת בלילה נוזלית (אבל סמיכה).
לוקחים צלחת זכוכית קטנה  – של מנה ראשונה (למי שאין אפשר גם צלחת אחרת), משמנים אותה בתרסיס שמן, ומוזגים בעזרת כף את הבלילה על הצלחת עד שתמלא את הצלחת עצמה.


שמים את הצלחת במיקרו ומפעילים ל- 2 דקות.
לאחר מכן הפיתה מוכנה, מחלצים אותה בעדינות עם מזלג או כף,

זהירות כשאתם מוציאים את הצלחת מהמיקרו כי היא רותחת.

אם רוצים פיתה עבה יותר, ניתן לשים בקערה במקום בצלחת שטוחה ואז ניתן למלא את הפיתה כמו כריך.

עכשיו תנו לדמיון שלכם לעבוד, אפשר לעשות מהפיתה טוסט מפנק עם גבינות, טונה  – כל מה שצריך זה לחמם טוסטר משולשים, לקפל את הפיתה לחצי, ולשים בטוסטר.


ניתן גם לעשות פיצה אישית שהבסיס של הפיצה זו הפיתה ועליה מורחים רוטב עגבניות ותוספות לפי טעמכם האישי.

המנה משביעה מאוד, והבלילה מספיקה ל- 3 פיתות קטנות.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות