מצרכים (מספיק ל-4 פיתות):
1 גביע יוגורט (יווני/דל שומן לבחירתכם)
1 כוס קמח תופח
כף שמן זית
מלח
למילוי:
גביע שמנת למריחה
חופן גבינה צהובה
בצל ירוק (או כל ירק אחר)
אופן ההכנה:
1. יש לערבב את המרכיבים וללוש עד למרקם בצק חלק ונוח.
2. יש לחלק ל-4 חלקים שווים את הבצק וליצור כדורים.
3. יש לרדד כל כדור בצק לצורת עיגול ולמלא בתערובת גבינות – גביע שמנת למריחה, חופן גבינה צהובה, בצל ירוק (או כל ירק אחר).
4. לאחר מכן, יש לסגור את הבצק עם המילוי וליצור שוב כדור בצק ולמעוך אותו עם הידיים לצורת פיתה קטנה ועבה כשהמילוי נמצא בפנים.
5. יש לרסס מעט שמן על מחבת ולטגן עד להזהבה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תחיה בן צבי
24.12.2023
תודה רבה🌹
שרה אהרונוב
24.12.2023
אהבתי
נורית הדר
25.12.2023
מה זה שמנת למריחה?
סיון בולגריו
25.12.2023
היי נורית,
שמנת מסוג נפוליאון או סימפוניה לדוגמא.
בברכה,
סיון
שריתה
10.11.2024
אז זה גבינת שמנת..
טל
28.12.2023
היוגורט מתוק? או צריך ללא מתיקות?
סיון בולגריו
28.12.2023
היי טל,
היוגורט ללא מתיקות.
בברכת יום טוב,
סיון
משה
18.03.2024
האם אפשר להשתמש בקמח מלא ?
סיון בולגריו
18.03.2024
שלום רב משה,
בהחלט ניתן להשתמש בקמח מלא.
בברכה,
סיון
רחל
08.11.2024
תודה על המתכונים.
אכן קלים להכנה בשל ההסבר הברור🌷🌹🌺
גילה פורמן
08.11.2024
על קמח רגיל, מספיקה 1 כפית אבקת אפייה? טעים גם בלי המילוי? בתודה מראש
סיון בולגריו
10.11.2024
היי גילה,
כן, מספיקה כפית אחת של אבקת אפייה.
אם מורידים את המילוי אז כדאי להכניס טעמים לבצק עצמו (זעתר, עגבניות מיובשות, זיתים וכו').
יום טוב.