פלאפל ביתי כמו במסעדות

28-04-2025 | ניצן פוגל

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י הזה, שטומן בתוכו היסטוריה, טעמים וניחוחות של בית. כי מה זה יום העצמאות בלי פלאפל? הרי מדובר במאכל הלאומי, שנכנס לנו ללב ולפיתה, ומזכיר לנו שהחגיגות הכי טעימות – מתחילות בקטן, עם הרבה חומוס ואהבה.

מצרכים

  • 2 כוסות חומוס יבש (לא מבושל)
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1-2 כפות קמח (רק אם צריך לייצוב)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

משרים את החומוס במים למשך לילה (לפחות 12 שעות), ואז מסננים. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת גרגירית אך אחידה. אם היא מתפוררת, מוסיפים מעט קמח. מניחים את התערובת במקרר למשך חצי שעה לפחות. יוצרים כדורים בגודל אחיד (אפשר להשתמש בכף פלאפל). מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות) ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים ונהיים פריכים. בכדי לשמור על הפריכות לאחר הטיגון יש להוציא את הכדורים לרשת טיגון. מגישים חם עם טחינה, פיתה וסלט ירוק קצוץ.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פלאפל ביתי כמו במסעדות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.