מצרכים
- 2 כוסות חומוס יבש (לא מבושל)
- 1 בצל בינוני
- 3 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1-2 כפות קמח (רק אם צריך לייצוב)
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
משרים את החומוס במים למשך לילה (לפחות 12 שעות), ואז מסננים. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת גרגירית אך אחידה. אם היא מתפוררת, מוסיפים מעט קמח. מניחים את התערובת במקרר למשך חצי שעה לפחות. יוצרים כדורים בגודל אחיד (אפשר להשתמש בכף פלאפל). מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות) ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים ונהיים פריכים. בכדי לשמור על הפריכות לאחר הטיגון יש להוציא את הכדורים לרשת טיגון. מגישים חם עם טחינה, פיתה וסלט ירוק קצוץ.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה