מצרכים
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
150 גרם סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף ברנדי
1/4 כוס יין לבן
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 כוס חלב
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
מלית אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1/3 כוס חלב
¼ כוס סוכר
מלית תפוחים:
5 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
3 כפות סוכר
1 כף קינמון טחון
להברשה:
2 כפות ריבת משמש איכותית מומסת בכף מים רותחים
אופן ההכנה
הבצק:
מניחים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה שניות לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה, חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון וברנדי ומערבלים לתערובת פרורית. יוצקים בהדרגה יין לבן, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד של הבצק. ממשיכים לערבל במשך 8-7 דקות, עד שהבצק הופך לרך וגמיש. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
מלית פרג:
מחממים בסיר קטן פרג, חלב וסוכר ומערבבים היטב עד להיווצרות מחית רכה. מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה ומסירים מהכיריים. אם המלית יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף חלב. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב, ומצננים.
מלית אגוזים:
מוסיפים לקערית אגוזים, חלב וסוכר, ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב כדי לקבל מרקם נוח למריחה.
מלית תפוחים:
מסננים את התפוחים המגוררים (המיץ שניגר מהם נהדר לשתייה).
הרכבה ואפיה:
מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של תחתית התבנית ועובי 1/2 ס”מ. מעבירים בזהירות לתבנית ומהדקים היטב. מורחים מעל את מלית הפרג ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק נוסף של הבצק לעלה דק בגודל התבנית ובעובי 1/2 ס”מ, מניחים על מלית הפרג ומהדקים בעדינות. מורחים על הבצק את מלית האגוזים ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק שלישי של בצק לעלה בגודל התבנית ומניחים על מלית האגוזים.
סוחטים את התפוחים המגוררים ידנית ומניחים אותם על שכבת הבצק באופן אחיד. מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל בשכבה אחידה (לא כדאי להוסיף את הסוכר לתפוחים מוקדם יותר, כי הוא יגרום להם להגיר נוזלים). מרדדים את חלק הבצק האחרון ומניחים על שכבת התפוחים.
את שאריות הבצק מרדדים שוב וחותכים מהם רצועות בעובי 2 ס”מ בעזרת גלגלת משוננת. מניחים את רצועות הבצק בשתי וערב אלכסוני על שכבת הבצק העליונה. מברישים את פני העוגה בריבה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות, עד להזהבה. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים.
בתאבון…
————
פרסם תגובה