פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ

27-10-2024 | ירון צחר

עוגה שמורכבת משכבות מפנקות של בצק פריך, קרם אגוזים, מלית תפוחים ומלית פרג מהמטבח היהודי הונגרי. זו עוגה שנהוג להכין לערב פורים, אבל אצלנו במשפחה היא מתקבלת בברכה כל השנה במיוחד בשבתות.

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
150 גרם סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף ברנדי
1/4 כוס יין לבן
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 כוס חלב
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
מלית אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1/3 כוס חלב
¼ כוס סוכר
מלית תפוחים:
5 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
3 כפות סוכר
1 כף קינמון טחון
להברשה:
2 כפות ריבת משמש איכותית מומסת בכף מים רותחים

אופן ההכנה

הבצק:
מניחים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה שניות לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה, חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון וברנדי ומערבלים לתערובת פרורית. יוצקים בהדרגה יין לבן, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד של הבצק. ממשיכים לערבל במשך 8-7 דקות, עד שהבצק הופך לרך וגמיש. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
מלית פרג:
מחממים בסיר קטן פרג, חלב וסוכר ומערבבים היטב עד להיווצרות מחית רכה. מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה ומסירים מהכיריים. אם המלית יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף חלב. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב, ומצננים.
מלית אגוזים:
מוסיפים לקערית אגוזים, חלב וסוכר, ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב כדי לקבל מרקם נוח למריחה.
מלית תפוחים:
מסננים את התפוחים המגוררים (המיץ שניגר מהם נהדר לשתייה).
הרכבה ואפיה:
מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של תחתית התבנית ועובי 1/2 ס”מ. מעבירים בזהירות לתבנית ומהדקים היטב. מורחים מעל את מלית הפרג ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק נוסף של הבצק לעלה דק בגודל התבנית ובעובי 1/2 ס”מ, מניחים על מלית הפרג ומהדקים בעדינות. מורחים על הבצק את מלית האגוזים ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מרדדים חלק שלישי של בצק לעלה בגודל התבנית ומניחים על מלית האגוזים.
סוחטים את התפוחים המגוררים ידנית ומניחים אותם על שכבת הבצק באופן אחיד. מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל בשכבה אחידה (לא כדאי להוסיף את הסוכר לתפוחים מוקדם יותר, כי הוא יגרום להם להגיר נוזלים). מרדדים את חלק הבצק האחרון ומניחים על שכבת התפוחים.
את שאריות הבצק מרדדים שוב וחותכים מהם רצועות בעובי 2 ס”מ בעזרת גלגלת משוננת. מניחים את רצועות הבצק בשתי וערב אלכסוני על שכבת הבצק העליונה. מברישים את פני העוגה בריבה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות, עד להזהבה. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.