החומרים הנדרשים ל-20 פנקייקס:
1 ביצה בינונית
1 כוס חלב
1 שקית סוכר וניל (או טיפת וניל)
2 כפות סוכר (אני שמה חום דמררה)
1 יוגורט (או 2 כפות גבינה לבנה)
1 כפית שמן קנולה
לטרוף במטרפה ידנית, או אפילו במזלג עד ליצירת בלילה אחידה.
ואז להוסיף:
1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)
1 אבקת אפיה
לבחוש בעדינות עד ליצירת בלילה בסמיכות של דבש.
אופן ההכנה:
להבריש במברשת שמן על המחבת, או – להתיז ספריי שמן.
לחמם על אש בינונית את המחבת (אני משתמשת במחבת המחולקת ל- 7 פנקייקס) כמובן שניתן במחבת רגילה – פשוט הם יוצאים פחות משורטטים.
לצקת במצקת קטנה את הבלילה (לא למלא את השקע)
להפוך, כשהשוליים מזהיבים ובועות צצות מתוך הבלילה, ישנה תפיחה קלה והמרקם העליון נראה יציב
להוציא בעדינות עם מרית.
להוציא מכל טוב הממרחים המתוקים:
דבש, שוקולד, מייפל, חמאת בוטנים, ריבה
גם שלל פירות חתוכים: תותים, בננות, מנגו, תמר, אפרסק הולכים מעולה… וכמובן רסק תפוחי עץ.
תהנו!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה