פנקייקס (מחבתיות)

01-12-2024 | מילכה דיין

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי שם בשנות ה-80, בדרך מירושלים לנהריה, לביקור אצל סבא וסבתא והדודים, היינו עוצרים בבית הפנקייק. הררי פנקייקס היו נערמים מול עיננו, כן קצפת, או שוקולד, דובדבנים, מייפל כמובן…  ורק אני הילדה המוזרה מבקשת פנקייק בלי קצפת או שוקולד ועורמת רסק תפוחי עץ במתיקות מעודנת ומרוכזת בדובדבן המסוכר שבמרכז ולא מתייחסת למבטים המשתאים מכל עבר. קבלו ממני מתכון קל וביתי לפנקייקס מושלמים לארוחת ערב או לשבת בבוקר שהנכדים באים וגם אם זה רק אתם מנשנשים.

 

 

החומרים הנדרשים ל-20 פנקייקס:

1 ביצה בינונית

1 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל (או טיפת וניל)

2 כפות סוכר (אני שמה חום דמררה)

1 יוגורט (או 2 כפות גבינה לבנה)

1 כפית שמן קנולה

לטרוף במטרפה ידנית, או אפילו במזלג עד ליצירת בלילה אחידה.

ואז להוסיף:

1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)

1 אבקת אפיה

לבחוש בעדינות עד ליצירת בלילה בסמיכות של דבש.

אופן ההכנה:

להבריש במברשת שמן על המחבת, או – להתיז ספריי שמן.

לחמם על אש בינונית את המחבת (אני משתמשת במחבת המחולקת ל- 7 פנקייקס) כמובן שניתן במחבת רגילה – פשוט הם יוצאים פחות משורטטים.

לצקת במצקת קטנה את הבלילה (לא למלא את השקע)

להפוך, כשהשוליים מזהיבים ובועות צצות מתוך הבלילה, ישנה תפיחה קלה והמרקם העליון נראה יציב

להוציא בעדינות עם מרית.

להוציא מכל טוב הממרחים המתוקים:

דבש, שוקולד, מייפל, חמאת בוטנים, ריבה

גם שלל פירות חתוכים: תותים, בננות, מנגו, תמר, אפרסק הולכים מעולה… וכמובן רסק תפוחי עץ.

תהנו!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות