פנקייקס (מחבתיות)

13-03-2024 | מילכה דיין

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי שם בשנות ה-80, בדרך מירושלים לנהריה, לביקור אצל סבא וסבתא והדודים, היינו עוצרים בבית הפנקייק. הררי פנקייקס היו נערמים מול עיננו, כן קצפת, או שוקולד, דובדבנים, מייפל כמובן…  ורק אני הילדה המוזרה מבקשת פנקייק בלי קצפת או שוקולד ועורמת רסק תפוחי עץ במתיקות מעודנת ומרוכזת בדובדבן המסוכר שבמרכז ולא מתייחסת למבטים המשתאים מכל עבר. קבלו ממני מתכון קל וביתי לפנקייקס מושלמים לארוחת ערב שהנכדים באים וגם אם זה רק אתם מנשנשים.

 

 

החומרים הנדרשים ל-20 פנקייקס:

1 ביצה בינונית

1 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל (או טיפת וניל)

2 כפות סוכר (אני שמה חום דמררה)

1 יוגורט (או 2 כפות גבינה לבנה)

1 כפית שמן קנולה

לטרוף במטרפה ידנית, או אפילו במזלג עד ליצירת בלילה אחידה.

ואז להוסיף:

1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)

1 אבקת אפיה

לבחוש בעדינות עד ליצירת בלילה בסמיכות של דבש.

אופן ההכנה:

להבריש במברשת שמן על המחבת, או – להתיז ספריי שמן.

לחמם על אש בינונית את המחבת (אני משתמשת במחבת המחולקת ל- 7 פנקייקס) כמובן שניתן במחבת רגילה – פשוט הם יוצאים פחות משורטטים.

לצקת במצקת קטנה את הבלילה (לא למלא את השקע)

להפוך, כשהשוליים מזהיבים ובועות צצות מתוך הבלילה, ישנה תפיחה קלה והמרקם העליון נראה יציב

להוציא בעדינות עם מרית.

להוציא מכל טוב הממרחים המתוקים:

דבש, שוקולד, מייפל, חמאת בוטנים, ריבה

גם שלל פירות חתוכים: תותים, בננות, מנגו, תמר, אפרסק הולכים מעולה… וכמובן רסק תפוחי עץ.

תהנו!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סינטה בבצק עלים – ביף וולינגטון

המתכון הבא הוא לאוהבי הבשר. ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות

פסח ושבועות כבר מאחורינו… הכל עדיין ירוק רענן ופורח. החושים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות