מצרכים:
500 גרם גבינת טוב טעם או כנען
1 שקית אבקת אפייה
1 כף חומץ
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קמח תירס
1.5 כוסות קמח לבן מנופה
2 כפות סוכר
שמן לטיגון
להגשה:
שמנת חמוצה או קרם פרש למי שאוהב
ריבת דובדבנים עשירה
ניתן לשדרג לכל ריבה שאתם אוהבים.
אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם הסוכר, להוסיף את הביצים ולערבב, ואז להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב לתערובת אחידה ולהניח למנוחה בצד כחצי שעה.
הבצק קצת דביק מפני שיש בו יותר גבינה ופחות חומרים יבשים.
לחמם שמן על להבה בינונית, בינתיים משמנים טיפה את הידיים ומכינים סופגניות עם חור כמו דונאט ובצד להכין עיגולים קטנים שלאחר הטיגון ישבו מעל החור של הסופגנייה (ראו בתמונה אופן הגשה)
מי שמתקשה, שיכין סופגנייה בגודל רגיל (רק יש לקחת בחשבון שיהיה קשה להניח את תערובת הגבינות והריבה מבלי שזה ינזל). יש להכניס הסופגניות לטיגון משני הצדדים
ולהגיש כאשר מוזגים ריבה עשירה בטעמה המשובח וכף עד שתיים של שמנת חמוצה וקיבלתם פפנאש רומני אמיתי.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה