פפנאש רומני

06-12-2023 | ניצן פוגל

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת חמוצה ומגבעת זהובה של כדור מטוגן – היא חגיגה מושלמת של כל מה שכל כך נפלא במטבח הרומני.

כילדה שגדלה בבית רומני, הייתי מחכה ומתענגת על הקינוח הזה.

מצרכים:

500 גרם גבינת טוב טעם או כנען

1 שקית אבקת אפייה

1 כף חומץ

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 שקיות סוכר וניל

3 כפות קמח תירס

1.5 כוסות קמח לבן מנופה

2 כפות סוכר

שמן לטיגון

להגשה:

שמנת חמוצה או קרם פרש למי שאוהב

ריבת דובדבנים עשירה

ניתן לשדרג לכל ריבה שאתם אוהבים.

 

אופן ההכנה:

לערבב גבינה עם הסוכר, להוסיף את הביצים ולערבב, ואז להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב לתערובת אחידה ולהניח למנוחה בצד כחצי שעה.

הבצק קצת דביק מפני שיש בו יותר גבינה ופחות חומרים יבשים.

לחמם שמן על להבה בינונית, בינתיים משמנים טיפה את הידיים ומכינים סופגניות עם חור כמו דונאט ובצד להכין עיגולים קטנים שלאחר הטיגון ישבו מעל החור של הסופגנייה (ראו בתמונה אופן הגשה)

מי שמתקשה, שיכין סופגנייה בגודל רגיל (רק יש לקחת בחשבון שיהיה קשה להניח את תערובת הגבינות והריבה מבלי שזה ינזל). יש להכניס הסופגניות לטיגון משני הצדדים

ולהגיש כאשר מוזגים ריבה עשירה בטעמה המשובח וכף עד שתיים של שמנת חמוצה וקיבלתם פפנאש רומני אמיתי.

 

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות