החומרים הדרושים:
כף שמן זית.
בצל לבן קצוץ דק.
3-5 שיני שום פרוסות או קצוצות.
1/2 ק״ג פרגיות, או חזה עוף שטוף ונקי מגידים שומנים וחתוך לקוביות או לרצועות .
1/2 קופסת קרם קוקוס + 1/2 כוס מים חמים.
1/2 צרור עלים של כוסברה ממוין, שטוף וקצוץ דק
(ניתן להחליף לפטרוזיליה או כרפס/סלרי).
לשדרוג: עלה למון גראס שטוף וקשור.(לא חובה!)
1 כפית רוטב קארי (אפשר גם יותר… לאוהבים).
1/2 כפית מלח (אפשר סויה במקום).
1/2 כפית כורכום.
לפיזור מעל, ממש לפני ההגשה, שלא יירטב: חופן אגוזי קשיו/בוטנים קלויים וקצוצים גס.
אופן ההכנה:
יוצקים שמן זית למחבת שמתחממת.
מכניסים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד לשיזוף.
מוסיפים את השום הקצוץ לדקה ומערבבים.
מוסיפים את נתחי חזה העוף, או הפרגיות עד להשחמה קלה בצד אחד, מערבבים והופכים.
מוסיפים את הקארי, קרם קוקוס (שימו לב חייבים לערבב את הנוזל עם הקרם שמעל) וחצי כוס מים חמים.(לקבלת רוטב קרמי ושומני יותר-כל קופסא).
מוסיפים את המלח (או הסויה) והכורכום, עד לרתיחה.
מנמיכים ומעבירים לאש קטנה ומערבבים למיזוג טעמים. טועמים. (ניתן להוסיף קמצוץ פלפל ירוק חריף, אם הקארי לא פיקנטי).
מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומטמיעים פנימה.
מפזרים את מחצית עלי הכוסברה והבוטנים הקצוצים, סמוך להגשה.
מומלץ להכין לתוספת: אורז לבן, מלא או ירקרק.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה