פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק

10-01-2024 | מילכה דיין

יום שישי בפתח והראש מחשב מסלול מחדש: מה הכנתי בשבוע שעבר, ושבוע לפניו ומה בא לי להכין ואילו מצרכים יש לי?

ניסיתי, אלתרתי, מיתנתי ובעיקר התאמתי את המנה למשפחה. עוד מתכון בריא קל, מהיר, אקזוטי, טעים ומעניין בטעמיו.

ב ה צ ל ח ה ובתאבון

(ניתן ומומלץ להכין כתוספת אורז, עם או בלי עשבי תיבול).

החומרים הדרושים:

כף שמן זית.

בצל לבן קצוץ דק.

3-5 שיני שום פרוסות או קצוצות.

1/2 ק״ג פרגיות, או חזה עוף שטוף ונקי מגידים שומנים וחתוך לקוביות או לרצועות .

1/2 קופסת קרם קוקוס + 1/2 כוס מים חמים.

1/2 צרור עלים של כוסברה ממוין, שטוף וקצוץ דק

(ניתן להחליף לפטרוזיליה או כרפס/סלרי).

לשדרוג: עלה למון גראס שטוף וקשור.(לא חובה!)

1 כפית רוטב קארי (אפשר גם יותר… לאוהבים).

1/2 כפית מלח (אפשר סויה במקום).

1/2 כפית כורכום.

לפיזור מעל, ממש לפני ההגשה, שלא יירטב: חופן אגוזי קשיו/בוטנים קלויים וקצוצים גס.

אופן ההכנה:

יוצקים שמן זית למחבת שמתחממת.

מכניסים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד לשיזוף.

מוסיפים את השום הקצוץ לדקה ומערבבים.

מוסיפים את נתחי חזה העוף, או הפרגיות עד להשחמה קלה בצד אחד, מערבבים והופכים.

מוסיפים את הקארי, קרם קוקוס (שימו לב חייבים לערבב את הנוזל עם הקרם שמעל) וחצי כוס מים חמים.(לקבלת רוטב קרמי ושומני יותר-כל קופסא).

מוסיפים את המלח (או הסויה) והכורכום, עד לרתיחה.

מנמיכים ומעבירים לאש קטנה ומערבבים למיזוג טעמים. טועמים. (ניתן להוסיף קמצוץ פלפל ירוק חריף, אם הקארי לא פיקנטי).

מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומטמיעים פנימה.

מפזרים את מחצית עלי הכוסברה והבוטנים הקצוצים, סמוך להגשה.

מומלץ להכין לתוספת: אורז לבן, מלא או ירקרק.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.