פריטטה קייצית ללא גלוטן

25-06-2024 | סיון בולגריו

בקיץ יש לנו חשק לאכול ולהכין מאכלים קלים פשוטים ומהירים, זה הזמן להתפנק עם פריטטה. הוסיפו סלט ולחם וקיבלתם ארוחה קיצית מלאה ומרעננת. הכלאה טעימה של פשטידה וחביתה שמוכנה בחצי שעה והכל במחבת אחת ועל כן להכנתה יש כמה כללים חשובים שמתחילים במחבת ברזל יצוק כבדה ולא מעט ביצים.

מצרכים ל-2 מנות:

1 בצל גדול (סגול או לבן)

2 כפות שמן זית
2 קישואים בינוניים
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק
ענף קטן של רוזמרין או אורגנו (או קצת משניהם), רק העלים הקטנים
מלח
פלפל שחור
חצי פלפל ירוק חריף
6 ביצים
חצי כוס חלב
80 גרם גבינה חצי קשה חתוכה לקוביות (בולגרית, פטה וכדו') או גבינה קשה מגוררת (גרנה פדנו, פיקורינו וכדו')

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב גריל.
קולפים את הבצל, חוצים אותו לשניים ופורסים לפרוסות דקות, פורסים גם את הקישואים לפרוסות דקות.
מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה במחבת רחבה (28 ס"מ). מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שכל הירקות מתרככים מעט ומזהיבים.
שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב בעזרת מזלג או מטרפה קטנה. מוסיפים את הגבינה ואת העלים הירוקים הקצוצים לביצים ושופכים את הבלילה למחבת מעל לבצל והקישואים. מניעים את המחבת בעזרת הידית עד שהביצים מכסות את כל הירקות. מטגנים כ-4 דקות עד שהפריטטה מתייצבת והתחתית מזהיבה ואז מעבירים לתנור. אופים במשך כ-5 דקות (ומשגיחים תוך כדי מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת, הפריטטה מוכנה כאשר היא יציבה וזהובה מלמעלה).
מוציאים את הפריטטה מהתנור בעזרת כפפות תנור או מגבת עבה.
מעבירים את הפריטטה בעדינות לצלחת הגשה ע"י מרית והטייה של המחבת לכיוון הצלחת או שפורסים למנות ומגישים ישר מהמחבת.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חטיפי שוקולד מריר עם פיצוחים ללא סוכר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת חביבה טל. את החטיפים האלה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פריטטה קייצית ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.