מצרכים ל-2 מנות:
1 בצל גדול (סגול או לבן)
2 כפות שמן זית
2 קישואים בינוניים
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק
ענף קטן של רוזמרין או אורגנו (או קצת משניהם), רק העלים הקטנים
מלח
פלפל שחור
חצי פלפל ירוק חריף
6 ביצים
חצי כוס חלב
80 גרם גבינה חצי קשה חתוכה לקוביות (בולגרית, פטה וכדו') או גבינה קשה מגוררת (גרנה פדנו, פיקורינו וכדו')
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב גריל.
קולפים את הבצל, חוצים אותו לשניים ופורסים לפרוסות דקות, פורסים גם את הקישואים לפרוסות דקות.
מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה במחבת רחבה (28 ס"מ). מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שכל הירקות מתרככים מעט ומזהיבים.
שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב בעזרת מזלג או מטרפה קטנה. מוסיפים את הגבינה ואת העלים הירוקים הקצוצים לביצים ושופכים את הבלילה למחבת מעל לבצל והקישואים. מניעים את המחבת בעזרת הידית עד שהביצים מכסות את כל הירקות. מטגנים כ-4 דקות עד שהפריטטה מתייצבת והתחתית מזהיבה ואז מעבירים לתנור. אופים במשך כ-5 דקות (ומשגיחים תוך כדי מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת, הפריטטה מוכנה כאשר היא יציבה וזהובה מלמעלה).
מוציאים את הפריטטה מהתנור בעזרת כפפות תנור או מגבת עבה.
מעבירים את הפריטטה בעדינות לצלחת הגשה ע"י מרית והטייה של המחבת לכיוון הצלחת או שפורסים למנות ומגישים ישר מהמחבת.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רחל קוטנר
10.09.2024
נשמע טעים!מי שכבר לא אופה ולא מבשל (מפאת הגיל והיכולת
,איפה ניתן להשיג/לקנות ????