פריטטה קייצית ללא גלוטן

25-06-2024 | סיון בולגריו

בקיץ יש לנו חשק לאכול ולהכין מאכלים קלים פשוטים ומהירים, זה הזמן להתפנק עם פריטטה. הוסיפו סלט ולחם וקיבלתם ארוחה קיצית מלאה ומרעננת. הכלאה טעימה של פשטידה וחביתה שמוכנה בחצי שעה והכל במחבת אחת ועל כן להכנתה יש כמה כללים חשובים שמתחילים במחבת ברזל יצוק כבדה ולא מעט ביצים.

מצרכים ל-2 מנות:

1 בצל גדול (סגול או לבן)

2 כפות שמן זית
2 קישואים בינוניים
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק
ענף קטן של רוזמרין או אורגנו (או קצת משניהם), רק העלים הקטנים
מלח
פלפל שחור
חצי פלפל ירוק חריף
6 ביצים
חצי כוס חלב
80 גרם גבינה חצי קשה חתוכה לקוביות (בולגרית, פטה וכדו’) או גבינה קשה מגוררת (גרנה פדנו, פיקורינו וכדו’)

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב גריל.
קולפים את הבצל, חוצים אותו לשניים ופורסים לפרוסות דקות, פורסים גם את הקישואים לפרוסות דקות.
מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה במחבת רחבה (28 ס”מ). מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שכל הירקות מתרככים מעט ומזהיבים.
שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב בעזרת מזלג או מטרפה קטנה. מוסיפים את הגבינה ואת העלים הירוקים הקצוצים לביצים ושופכים את הבלילה למחבת מעל לבצל והקישואים. מניעים את המחבת בעזרת הידית עד שהביצים מכסות את כל הירקות. מטגנים כ-4 דקות עד שהפריטטה מתייצבת והתחתית מזהיבה ואז מעבירים לתנור. אופים במשך כ-5 דקות (ומשגיחים תוך כדי מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת, הפריטטה מוכנה כאשר היא יציבה וזהובה מלמעלה).
מוציאים את הפריטטה מהתנור בעזרת כפפות תנור או מגבת עבה.
מעבירים את הפריטטה בעדינות לצלחת הגשה ע”י מרית והטייה של המחבת לכיוון הצלחת או שפורסים למנות ומגישים ישר מהמחבת.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות