המצרכים הדרושים:
שמן זית ( למריחת התבנית).
כפית קמח שקדים לפיזור על שמן הזית.
2 ביצים טרופות.
1 כף קמח שקדים/ רגיל/ כוסמין/קוואקר/סובין…
פרחי כרובית מבושלים,לכיסוי התבנית בשכבה צפופה.
1 גבינת קוטג או סקי.
2+2 פרוסות גבינה צהובה חתוכה /קצוצה.
1/2 קוביית גבינת פטה עיזים מלוחה עדינה( או חמד).
פטריות שמפיניון טריות פרוסות.
פרוסות בטטה מבושלות ומצוננות.
לפיזור למעלה: סומסום, קורט פלפל, נגיעות פסטו.
ניתן להוסיף עלי בזיליקום או אורגנו,שום בצל- כרצונכם.
אופן ההכנה:
-מורחים בשמן זית,את התבנית.
-מפזרים מעט קמח שקדים.
-מניחים פרחי כרובית מבושלת.
-מכינים תערובת:2 ביצים,1 גביע גבינה,קצת גבינה מלוחה קצת צהובה (עדיף גבינות עיזים) וקמח כלשהו,לאיחוד.
-למעלה מניחים פרוסות בטטה מבושלות.
-מפזרים למעלה סומסום, נגיעות פסטו, מטבעות גבינת עיזים, פטריות טריות.
-10 דקות בתנור על 200 להנמיך ל 175 לעשר דקות נוספות.( ניתן לפזר עוד 2 פרוסות גבינה צהובה)
לאה פו
09.04.2024
מהי כמות הקמח שמוסיפים לתערובת?
מילכה דיין
09.04.2024
שלום לך
כתוב במתכון שיש לפזר קמח שקדים על התחתית( אפשר גם למרוח במברשת שמן זית)-שלא יידבק.
ובתערובת עצמה כף של קמח( שקדים/ כוסמין/לבן)…
כחלק מתערובת הגבינות.
פשטידה כיפית😋וטעימה.
בהצלחה
למתכונים נוספים:
http://www.meshubaha.com