פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

30-06-2024 | ניצן פוגל

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק לאכול, כי בינינו מי לא היה רוצה להתענג על ארוחה טעימה ללא רגשות אשם? פשטידה כזו היא דרך מעולה לייצר ארוחה מלאה בתבנית אחת, במינימום עבודה ומקסימום בריאות ושובע, לקחת את המתכון כבסיס וכל פעם לגוון עם סוגי ירקות שונים. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

(לתבנית עגולה 24 ס”מ, כ 8-10 פרוסות פשטידה)

3 כף שמן זית/ 25 גרם חמאה במחבת
1 חציל קטן וחתוך לקוביות בינוניות
2 כרישות יפות, מנוקות וחתוכות לטבעות
250 גר’ קופסת קוט’ג 5%
250 גר’ גבינת פטה 5% או 250 גר’ גבינה בולגרית 5% – מגורדות או מפוררות (או גבינת פרומעז למי שאוהב)
3-4 כפות גבינה לבנה
3 ביצים טרופות (L) או 4 ביצים (M)
תיבול: מלח, פלפל גרוס, שום כתוש – לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה – מגוררת או קצוצה קטן קטן (אפשר גם פרמז’ן או מוצרלה)

אופן ההכנה:

מחממים מעט את שמן הזית או החמאה במחבת רחבה ומוסיפים את החציל והכרישות, מערבבים היטב.
מתבלים במעט מלח והשום. מערבבים שוב ונותנים להם להזהיב מעט, למשך כ 15 דקות על אש נמוכה.


לאחר שהתרככו והזהיבו מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות, מוסיפים את הביצים הטרופות ומתבלים לפי הצורך.
מוסיפים את החציל והכרישות לקערה ומערבבים הכל היטב.
יוצקים לתבנית מתאימה (או פיירקס ואז לא זקוקה לשימון או נייר אפייה, אבל ניתן גם בתבנית חג פעמית), משטחים יפה ושולחים לאפייה, על 180 מעלות, כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב קל.


מוציאים מהתנור, מצננים כדי שהפשטידה תתמצק.
מומלץ להכין יום או כמה שעות לפני ולחמם שוב לפני ההגשה.

לבריאות ובתאבון!

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות