מצרכים:
(לתבנית עגולה 24 ס”מ, כ 8-10 פרוסות פשטידה)
3 כף שמן זית/ 25 גרם חמאה במחבת
1 חציל קטן וחתוך לקוביות בינוניות
2 כרישות יפות, מנוקות וחתוכות לטבעות
250 גר’ קופסת קוט’ג 5%
250 גר’ גבינת פטה 5% או 250 גר’ גבינה בולגרית 5% – מגורדות או מפוררות (או גבינת פרומעז למי שאוהב)
3-4 כפות גבינה לבנה
3 ביצים טרופות (L) או 4 ביצים (M)
תיבול: מלח, פלפל גרוס, שום כתוש – לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה – מגוררת או קצוצה קטן קטן (אפשר גם פרמז’ן או מוצרלה)
אופן ההכנה:
מחממים מעט את שמן הזית או החמאה במחבת רחבה ומוסיפים את החציל והכרישות, מערבבים היטב.
מתבלים במעט מלח והשום. מערבבים שוב ונותנים להם להזהיב מעט, למשך כ 15 דקות על אש נמוכה.
לאחר שהתרככו והזהיבו מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה מערבבים היטב את הגבינות, מוסיפים את הביצים הטרופות ומתבלים לפי הצורך.
מוסיפים את החציל והכרישות לקערה ומערבבים הכל היטב.
יוצקים לתבנית מתאימה (או פיירקס ואז לא זקוקה לשימון או נייר אפייה, אבל ניתן גם בתבנית חג פעמית), משטחים יפה ושולחים לאפייה, על 180 מעלות, כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב קל.
מוציאים מהתנור, מצננים כדי שהפשטידה תתמצק.
מומלץ להכין יום או כמה שעות לפני ולחמם שוב לפני ההגשה.
לבריאות ובתאבון!
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
שושנה אברס שושנה אברס
30.06.2024
נהדר ותודה