מצרכים
ל – 12 יח’ קאפקייס שוקולד:
1/2 כוס שמן
1 ביצה
3/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם קקאו
100 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
שוקולד מגורר או פניני שוקולד
אופן ההכנה
לקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוסיפים לקערה שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפיםעד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מפזרים מעט שוקולד מריר מעל כל קאפקייק.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ,ואופים במשך כ-14-20 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
קצפת: מוסיפים לקערה של המיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל. מקציפים את הבלילה עד שמתקבל קרם יציב.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
מקשטים כפי שרוצים. אני קישטתי עם אוכמניות, שוקולד מומס וכיד הדמיון הטובה.
בתאבון…..
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה