קאפקייק שוקולד מפנק

08-12-2024 | ירון צחר

מי יכול לסרב לשילוב הכי מנצח שיש של שוקולד וקצפת? מתכון מפנק לכל אוהבי המתוק

מצרכים


ל – 12 יח’ קאפקייס שוקולד:
1/2 כוס שמן
1 ביצה
3/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם קקאו
100 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
שוקולד מגורר או פניני שוקולד

אופן ההכנה


לקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוסיפים לקערה שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפיםעד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מפזרים מעט שוקולד מריר מעל כל קאפקייק.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ,ואופים במשך כ-14-20 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
קצפת: מוסיפים לקערה של המיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל. מקציפים את הבלילה עד שמתקבל קרם יציב.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
מקשטים כפי שרוצים. אני קישטתי עם אוכמניות, שוקולד מומס וכיד הדמיון הטובה.

בתאבון…..

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה אמנון ושומר בתנור

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות