קוביות בטטה עם פירות יבשים

22-01-2024 | ניצן פוגל

כמה טעים וצבעוני לשלב מנות עם פירות יבשים, המנה הבאה תוספת נהדרת לט”ו בשבט (ולכל ימות השנה) – בטטה ומבחר ירקות נוספים עם מגוון פירות יבשים מפנקים במיוחד.

מצרכים למתכון:

שמן זית – 3 כפות – סה”כ (30 מ”ל)
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם) חתוך לקוביות קטנות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם) חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם) חתוך לקוביות
בטטה – יחידה גדולה (596 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות
צימוקים – 3 כפות – סה”כ (63 גרם)
גרעיני חמנייה קלופים – 2 כפות – סה”כ (26 גרם)
גרעיני דלעת קלופים – 2 כפות – סה”כ (24 גרם)
משמש מיובש – 10 יחידות – סה”כ (100 גרם) חתוכים לקוביות
צנוברים – כף (14 גרם)
חמוציות – כף (14 גרם)
הל – 3 תרמילים (לפי הטעם)
מיץ לימון – כף (10 מ”ל) לפי הטעם
מלח – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה גרוס – לפי הטעם
קינמון – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

לחמם את השמן במחבת ולטגן את הגזר.
להוסיף את הבצל, לערבב כ- 2 דקות, להוסיף את הפלפל האדום ואת הבטטה ולהמשיך לטגן כרבע שעה עד שכל הירקות יתרככו (לערבב מדי פעם).
להוסיף את כל שאר המצרכים והתבלינים.
להמשיך לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהעביר לכלי הגשה.

המלצה: לפני ההגשה ניתן לפזר שומשום מעל המנה להוספת טעם וטקסטורה
בתיאבון וטו בשבט שמח

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: טו בשבט, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פילה דג פריך בנינג’ה גריל

בין אם אתם מבשלים לעצמכם או לארוחת ערב משפחתית, אמנון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים ופירות יער עם שקדים קלויים

כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייק בריא

רוצים לשדרג את הפנקייק הרגיל למשהו קצת יותר בריא? מבטיחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף בתנור הפעם בגרסה שונה קצת, צבעונית ובריאה: מיטב ירקות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת נשיקות קפואה

עוד מתכון מהיר ופשוט ללא צורך באפייה. לפי תחזית מזג…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אנטיפסטי היסטרי בתנור

זו מנה איטלקית, טבעונית, בריאה ודיאטטית, פשוטה וזריזה להכנה, עם…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל ביתי לסוכרתיים מ-4 מרכיבים בלבד

בא לכם כריך בריא? קבלו מתכון מנצח לבייגל ביתי דל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות