קוביות בטטה עם פירות יבשים

22-01-2024 | ניצן פוגל

כמה טעים וצבעוני לשלב מנות עם פירות יבשים, המנה הבאה תוספת נהדרת לט”ו בשבט (ולכל ימות השנה) – בטטה ומבחר ירקות נוספים עם מגוון פירות יבשים מפנקים במיוחד.

מצרכים למתכון:

שמן זית – 3 כפות – סה”כ (30 מ”ל)
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם) חתוך לקוביות קטנות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם) חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם) חתוך לקוביות
בטטה – יחידה גדולה (596 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות
צימוקים – 3 כפות – סה”כ (63 גרם)
גרעיני חמנייה קלופים – 2 כפות – סה”כ (26 גרם)
גרעיני דלעת קלופים – 2 כפות – סה”כ (24 גרם)
משמש מיובש – 10 יחידות – סה”כ (100 גרם) חתוכים לקוביות
צנוברים – כף (14 גרם)
חמוציות – כף (14 גרם)
הל – 3 תרמילים (לפי הטעם)
מיץ לימון – כף (10 מ”ל) לפי הטעם
מלח – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה גרוס – לפי הטעם
קינמון – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

לחמם את השמן במחבת ולטגן את הגזר.
להוסיף את הבצל, לערבב כ- 2 דקות, להוסיף את הפלפל האדום ואת הבטטה ולהמשיך לטגן כרבע שעה עד שכל הירקות יתרככו (לערבב מדי פעם).
להוסיף את כל שאר המצרכים והתבלינים.
להמשיך לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהעביר לכלי הגשה.

המלצה: לפני ההגשה ניתן לפזר שומשום מעל המנה להוספת טעם וטקסטורה
בתיאבון וטו בשבט שמח

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: טו בשבט, מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות