מצרכים למתכון:
שמן זית – 3 כפות – סה”כ (30 מ”ל)
גזר – יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם) חתוך לקוביות קטנות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם) חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם) חתוך לקוביות
בטטה – יחידה גדולה (596 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות
צימוקים – 3 כפות – סה”כ (63 גרם)
גרעיני חמנייה קלופים – 2 כפות – סה”כ (26 גרם)
גרעיני דלעת קלופים – 2 כפות – סה”כ (24 גרם)
משמש מיובש – 10 יחידות – סה”כ (100 גרם) חתוכים לקוביות
צנוברים – כף (14 גרם)
חמוציות – כף (14 גרם)
הל – 3 תרמילים (לפי הטעם)
מיץ לימון – כף (10 מ”ל) לפי הטעם
מלח – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה גרוס – לפי הטעם
קינמון – 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
לחמם את השמן במחבת ולטגן את הגזר.
להוסיף את הבצל, לערבב כ- 2 דקות, להוסיף את הפלפל האדום ואת הבטטה ולהמשיך לטגן כרבע שעה עד שכל הירקות יתרככו (לערבב מדי פעם).
להוסיף את כל שאר המצרכים והתבלינים.
להמשיך לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהעביר לכלי הגשה.
המלצה: לפני ההגשה ניתן לפזר שומשום מעל המנה להוספת טעם וטקסטורה
בתיאבון וטו בשבט שמח
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה