קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

21-04-2025 | ניצן פוגל

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה כשהיינו קטנים, בסיר מכוסה במקרר, קומפוט פירות קריר ועשיר בטעמים נהדרים, נפלא לסיום הארוחה ולימי הקיץ החמים. אז נשארו לכם פירות רכים במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות איתם? זה הזמן להכין לפתן פירות משגע ב- 10 דקות עבודה, מתכון מושלם ומרענן.

כמה פירות לשים?

על כמות של 2 ליטר מים אני שמתי:

תפוח עץ מנוקה מגרעינים וחתוך ל-8
2 נקטרינות בשלות אך מוצקות, מגולענות וחתוכות ל-6
4 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים לרבעים
5 שזיפים יבשים
חופן של ענבים שחורים סופר מתוקים וללא חרצנים (אפשר גם צימוקים)

אופן ההכנה:

אתם לא רוצים משקה מתוק מידי ואתם לא רוצים להאפיל על הטעם של הפירות.

אני שמה חצי כוס סוכר על 2-2.5 ליטר מים.

המתיקות צריכה להיות ממש עדינה.

הביאו את המים עם הסוכר לרתיחה ואז הוסיפו את הפירות לעוד 20 דקות בישול.

לא רתיחה חזקה. בישול על להבה בינונית חלשה.

כדי לתת קצת צבע, אני הוספתי 5 שזיפים יבשים.

אחרי הבישול אני ממליצה לטעום מעט ולהוסיף סוכר לפי הצורך.

לאחר הבישול פשוט מצננים את הסיר לילה במקרר ומגישים קר.

אפשר לפני ההגשה להוסיף כמה גבעולי נענע או כל תבלין טרי אחר.

ומה עושים בחורף?
את אותו הדבר אבל עם פירות יבשים

מה לא לשים?
אל תשימו פירות רכים מידי שהבישול יהפוך אותם לקווץ'

איך לגוון?
אם אתם בעניין של קומפוט בטעמים אפשר להוסיף חתיכה של מקל וניל או קינמון.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות