כמה פירות לשים?
על כמות של 2 ליטר מים אני שמתי:
תפוח עץ מנוקה מגרעינים וחתוך ל-8
2 נקטרינות בשלות אך מוצקות, מגולענות וחתוכות ל-6
4 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים לרבעים
5 שזיפים יבשים
חופן של ענבים שחורים סופר מתוקים וללא חרצנים (אפשר גם צימוקים)
אופן ההכנה:
אתם לא רוצים משקה מתוק מידי ואתם לא רוצים להאפיל על הטעם של הפירות.
אני שמה חצי כוס סוכר על 2-2.5 ליטר מים.
המתיקות צריכה להיות ממש עדינה.
הביאו את המים עם הסוכר לרתיחה ואז הוסיפו את הפירות לעוד 20 דקות בישול.
לא רתיחה חזקה. בישול על להבה בינונית חלשה.
כדי לתת קצת צבע, אני הוספתי 5 שזיפים יבשים.
אחרי הבישול אני ממליצה לטעום מעט ולהוסיף סוכר לפי הצורך.
לאחר הבישול פשוט מצננים את הסיר לילה במקרר ומגישים קר.
אפשר לפני ההגשה להוסיף כמה גבעולי נענע או כל תבלין טרי אחר.
ומה עושים בחורף?
את אותו הדבר אבל עם פירות יבשים
מה לא לשים?
אל תשימו פירות רכים מידי שהבישול יהפוך אותם לקווץ’
איך לגוון?
אם אתם בעניין של קומפוט בטעמים אפשר להוסיף חתיכה של מקל וניל או קינמון.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
לאה וינר
23.07.2024
אני מכינה לפתן לעתים קרובות בקיץ במקום סוכר אני מוסיפה ג’לי תות ובוחשת . בתיאבון.
אתי לי און
24.07.2024
2 כפות פודינג תות רגיל להוסיף לקראת סיום- מערבבים במים קרים ומוסיפים תוך כדי בחישה.