קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

22-07-2024 | ניצן פוגל

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה כשהיינו קטנים, בסיר מכוסה במקרר, קומפוט פירות קריר ועשיר בטעמים נהדרים, נפלא לסיום הארוחה ולימי הקיץ החמים. אז נשארו לכם פירות רכים במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות איתם? זה הזמן להכין לפתן פירות משגע ב- 10 דקות עבודה, מתכון מושלם ומרענן.

כמה פירות לשים?

על כמות של 2 ליטר מים אני שמתי:

תפוח עץ מנוקה מגרעינים וחתוך ל-8
2 נקטרינות בשלות אך מוצקות, מגולענות וחתוכות ל-6
4 שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים לרבעים
5 שזיפים יבשים
חופן של ענבים שחורים סופר מתוקים וללא חרצנים (אפשר גם צימוקים)

אופן ההכנה:

אתם לא רוצים משקה מתוק מידי ואתם לא רוצים להאפיל על הטעם של הפירות.

אני שמה חצי כוס סוכר על 2-2.5 ליטר מים.

המתיקות צריכה להיות ממש עדינה.

הביאו את המים עם הסוכר לרתיחה ואז הוסיפו את הפירות לעוד 20 דקות בישול.

לא רתיחה חזקה. בישול על להבה בינונית חלשה.

כדי לתת קצת צבע, אני הוספתי 5 שזיפים יבשים.

אחרי הבישול אני ממליצה לטעום מעט ולהוסיף סוכר לפי הצורך.

לאחר הבישול פשוט מצננים את הסיר לילה במקרר ומגישים קר.

אפשר לפני ההגשה להוסיף כמה גבעולי נענע או כל תבלין טרי אחר.

ומה עושים בחורף?
את אותו הדבר אבל עם פירות יבשים

מה לא לשים?
אל תשימו פירות רכים מידי שהבישול יהפוך אותם לקווץ’

איך לגוון?
אם אתם בעניין של קומפוט בטעמים אפשר להוסיף חתיכה של מקל וניל או קינמון.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ’יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח)

אחר הצהריים מחשיך מוקדם ונעשה קריר, והקור מחלחל אט אט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט טונה (סלטונה)

ארוחת שישי צהרים קלילה אך מזינה ומשביעה, יחד עם חלה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ

עוגה שמורכבת משכבות מפנקות של בצק פריך, קרם אגוזים, מלית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגיות טחינה נימוחות

חילוף לשעון החורף תמיד עושה לי חשק לכוס תה קפה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קובה שיפטה – קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות! אחד המאכלים שהכי מקושרים לאוכל ביתי ומשפחתיות. קציצות מטוגנות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חלה עגולה ומתוקה

  יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת בננות ב-10 דקות

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס רכה וסופר קלה להכנה והכל בקערה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

אפל קרמבל מסורתי של גרייס

תוהה ומתחבטת מה להכין לארוחת החג עם כל המשפחה, מחליטה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות

כמה בקלות? ברמת בצק שמרים קנוי ומרודד. כל מה שעליכם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות