קיגל תפו״א של סבתא חיה

23-04-2025 | מילכה דיין

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת משם את סיר הקסם: ריח הקיגל, שנאפה שעות בתנור נישא באוויר: כולנו במתח,האם ישאר שלם? בתנועה אחת נמרצת ובוטחת,הוא מתהפך אל המגש ומונח גאה שחום ומזמין… אדים מיתמרים אל על וממלאים את חלל הבית בניחוח מגרה.

החומרים הדרושים לתבנית עוגה עגולה:

3 ביצים

1 בצל קצוץ דק

7 תפו״א מקורצפים ומגורדים גס/דק לתערובת (עם או בלי הקליפה, כרצונכם)

(* ניתן להכין את הקיגל גם עם תפו"א מבושלים כפירה, ולהוסיף בצל מטוגן).

2 תפו״א או 1 גדול לריצוף התחתית

1/3 כוס שמן (זית/ קנולה)

1/2 כפית מלח

2 קורט פלפל שחור

1 כף גדושה קמח/ סובין/ קוואקר לחיבור

1/2 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לבחוש את הביצים ולהכניס את יתר החומרים, לערבב.

לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שבתחתיתה שמים פרוסות תפו״א

(כמו בתמונה)

לכסות בנייר אפיה משומן קלות (שלא ידבק) ומעליו רדיד אלומיניום

לאפות 10 דקות על טמפ' גבוהה 200 מעלות, להנמיך ל 175 מעלות לשעה ואז ל 150 מעלות למספר שעות.

אפשר להעביר לפלטה חשמלית.

להוציא, לחכות מספר דקות

להעביר סכין או מרית בין הדופן לקיגל ולהפוך על מכסה גדול יותר או מגש.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה מתקתקה במיקרוגל

נכון, שלפעמים, יש לנו חשק להכין, לאפות, ליצור…להמציא. לפעמים מתחשק…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

קערת בריאות מפנקת

לא צריך לבחור בין בריא למפנק – הסלט הזה עושה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיגל תפו״א של סבתא חיה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.