קיגל תפו״א של סבתא חיה

17-06-2024 | מילכה דיין

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת משם את סיר הקסם: ריח הקיגל, שנאפה שעות בתנור נישא באוויר: כולנו במתח,האם ישאר שלם? בתנועה אחת נמרצת ובוטחת,הוא מתהפך אל המגש ומונח גאה שחום ומזמין… אדים מיתמרים אל על וממלאים את חלל הבית בניחוח מגרה.

החומרים הדרושים לתבנית עוגה עגולה:

3 ביצים

1 בצל קצוץ דק

7 תפו״א מקורצפים ומגורדים גס/דק לתערובת (עם או בלי הקליפה, כרצונכם)

(* ניתן להכין את הקיגל גם עם תפו”א מבושלים כפירה, ולהוסיף בצל מטוגן).

2 תפו״א או 1 גדול לריצוף התחתית

1/3 כוס שמן (זית/ קנולה)

1/2 כפית מלח

2 קורט פלפל שחור

1 כף גדושה קמח/ סובין/ קוואקר לחיבור

1/2 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לבחוש את הביצים ולהכניס את יתר החומרים, לערבב.

לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שבתחתיתה שמים פרוסות תפו״א

(כמו בתמונה)

לכסות בנייר אפיה משומן קלות (שלא ידבק) ומעליו רדיד אלומיניום

לאפות 10 דקות על טמפ’ גבוהה 200 מעלות, להנמיך ל 175 מעלות לשעה ואז ל 150 מעלות למספר שעות.

אפשר להעביר לפלטה חשמלית.

להוציא, לחכות מספר דקות

להעביר סכין או מרית בין הדופן לקיגל ולהפוך על מכסה גדול יותר או מגש.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגיות קינמון פריכות ללא סוכר

אין כמו עוגיות קרנצ’יות מושלמות שממלאות את המטבח בריחות מדהימים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס ירקות/גבינות/טונה (ללא קמח)

אחר הצהריים מחשיך מוקדם ונעשה קריר, והקור מחלחל אט אט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט טונה (סלטונה)

ארוחת שישי צהרים קלילה אך מזינה ומשביעה, יחד עם חלה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פלודן פרג, אגוזים ותפוחי עץ

עוגה שמורכבת משכבות מפנקות של בצק פריך, קרם אגוזים, מלית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגיות טחינה נימוחות

חילוף לשעון החורף תמיד עושה לי חשק לכוס תה קפה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קובה שיפטה – קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות! אחד המאכלים שהכי מקושרים לאוכל ביתי ומשפחתיות. קציצות מטוגנות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חלה עגולה ומתוקה

  יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים,…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת בננות ב-10 דקות

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס רכה וסופר קלה להכנה והכל בקערה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

אפל קרמבל מסורתי של גרייס

תוהה ומתחבטת מה להכין לארוחת החג עם כל המשפחה, מחליטה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים מושחתת בקלי קלות

כמה בקלות? ברמת בצק שמרים קנוי ומרודד. כל מה שעליכם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות