החומרים הדרושים לתבנית עוגה עגולה:
3 ביצים
1 בצל קצוץ דק
7 תפו״א מקורצפים ומגורדים גס/דק לתערובת (עם או בלי הקליפה, כרצונכם)
(* ניתן להכין את הקיגל גם עם תפו”א מבושלים כפירה, ולהוסיף בצל מטוגן).
2 תפו״א או 1 גדול לריצוף התחתית
1/3 כוס שמן (זית/ קנולה)
1/2 כפית מלח
2 קורט פלפל שחור
1 כף גדושה קמח/ סובין/ קוואקר לחיבור
1/2 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לבחוש את הביצים ולהכניס את יתר החומרים, לערבב.
לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שבתחתיתה שמים פרוסות תפו״א
(כמו בתמונה)
לכסות בנייר אפיה משומן קלות (שלא ידבק) ומעליו רדיד אלומיניום
לאפות 10 דקות על טמפ’ גבוהה 200 מעלות, להנמיך ל 175 מעלות לשעה ואז ל 150 מעלות למספר שעות.
אפשר להעביר לפלטה חשמלית.
להוציא, לחכות מספר דקות
להעביר סכין או מרית בין הדופן לקיגל ולהפוך על מכסה גדול יותר או מגש.
בתאבון
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה