מצרכים
למילוי:
- 1.5 כוסות אורז בסמטי קלאסי/ פרסי
- 1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/3 צרור בצל ירוק חתוך
- 3 ענפי שמיר קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- 3/4 כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- לגרסה הבשרית – 250 גרם בשר בקר טחון
לקישואים ולרוטב:
- 8-10 קישואים עגולים ומוצקים או 5 קישואים רגילים עבים
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 4 ענפי סלרי חתוכים לקוביות
- 10 שיני שום פרוסות
- 3/4 כפית כורכום
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כפית מלח
- כפית ראס אל חנות
- כפית בהרט
אופן ההכנה
משרים את האורז בשפע מים כשעה ומסננים.
חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. קוצצים את תוכן הקישואים ומעבירים לקערה. (לגרסה הבשרית – בשלב הזה מחממים מעט שמן במחבת, מכינים את הבשר עד שהוא חצי עשוי, מוסיפים בהרט, ראס אל חנות ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את הבשר) ויתר מרכיבי המילוי כולל האורז ומערבבים הכל ביחד בקערה.

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הבצלים והסלרי לריכוך. מוסיפים את השום, הכורכום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. במידה ולא הכנתם עם הבשר, יש להוסיף לרוטב את הבהרט והראס אל חנות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס"מ ומבשלים את הרוטב כחצי שעה.
בינתיים ממלאים את הקישואים במילוי האורז הירוק עד 3/4 גובה. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה. בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים כל קישוא עם המכסה שלו (במידה ויש). ניתן כמובן עם אותו מילוי להכין באותו סיר גם פלפלים או בצל ממולא.
מכסים את הסיר ומבשלים את הקישואים על להבה נמוכה 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב בכל זאת האורז צריך להתבשל ולהיות מוכן.
בסיום ניתן להכניס את הסיר ללא המכסה לתנור בחום גבוה ל-15 דקות עד להזהבה של החלק העליון (שימו לב שאתם מכינים בסיר שמתאים לתנור).
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה