קישואים ממולאים של בית

24-04-2025 | ניצן פוגל

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז, הריח שמתפשט בבית פותח את התיאבון והחשק. זה סיר שכיף להכין אותו ולא רק בחורף. 

מצרכים

למילוי:

  • 1.5 כוסות  אורז בסמטי קלאסי/ פרסי
  • 1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/3 צרור בצל ירוק חתוך
  • 3 ענפי שמיר קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3/4 כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • לגרסה הבשרית – 250 גרם בשר בקר טחון

לקישואים ולרוטב:

  • 8-10 קישואים עגולים ומוצקים או 5 קישואים רגילים עבים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 ענפי סלרי חתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 3/4 כפית כורכום
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית מלח
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית בהרט

אופן ההכנה

משרים את האורז בשפע מים כשעה ומסננים.
חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. קוצצים את תוכן הקישואים ומעבירים לקערה. (לגרסה הבשרית – בשלב הזה מחממים מעט שמן במחבת, מכינים את הבשר עד שהוא חצי עשוי, מוסיפים בהרט, ראס אל חנות ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את הבשר) ויתר מרכיבי המילוי כולל האורז ומערבבים הכל ביחד בקערה.


מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הבצלים והסלרי לריכוך. מוסיפים את השום, הכורכום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. במידה ולא הכנתם עם הבשר, יש להוסיף לרוטב את הבהרט והראס אל חנות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס"מ ומבשלים את הרוטב כחצי שעה.
בינתיים ממלאים את הקישואים במילוי האורז הירוק עד 3/4 גובה. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה. בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים כל קישוא עם המכסה שלו (במידה ויש). ניתן כמובן עם אותו מילוי להכין באותו סיר גם פלפלים או בצל ממולא.
מכסים את הסיר ומבשלים את הקישואים על להבה נמוכה 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב בכל זאת האורז צריך להתבשל ולהיות מוכן.
בסיום ניתן להכניס את הסיר ללא המכסה לתנור בחום גבוה ל-15 דקות עד להזהבה של החלק העליון (שימו לב שאתם מכינים בסיר שמתאים לתנור).

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חטיפי שוקולד מריר עם פיצוחים ללא סוכר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת חביבה טל. את החטיפים האלה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוח "סמורס" מושחת

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פוקצ’ה ביתית במחבת

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

הקציצות שכולם אוהבים

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עשבי תיבול, שקדים קלויים ושמן זית לימוני

רוצים סלט מושלם לרוחת שישי? הסלט הזה הוא בדיוק מה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קישואים ממולאים של בית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.