החומרים הדרושים:
– 1/2 חב׳ בצק עלים או פילאס מופשר חתוך לריבועים: 10*10 ס״מ.
– חבילת סלק עלים או תרד או ברוקולי.
– מלית מגבינות ממה שנשאר בבית: כדאי קצת מלוחה מגורדת, אפשר גם צהובה, קוטג, גבינה לבנה וכף קמח.
אופן ההכנה:
– סלק עלים-שוטפים ומנקים היטב את הגבעולים מחול,מוציאים את השערות, קוצצים.
– מאדים במחבת עם שתי כפות שמן זית, אפשר גם בצל ורצוי מספר שיני שום.
– מוסיפים את העלים הקצוצים, מערבבים, מוסיפים מלח וקמצוץ פלפל שחור.
– משמנים עם מברשת תבנית שקעים, (גם את השוליים) מכניסים את ריבועי הבצק ויוצרים קערית, מכניסים לאפיה קצרה, בטמפ של 175 מעלות, עד שנשאר לבן אבל אפוי.
– להוציא, להוסיף את תערובת הגבינות עם הסלק וביצה אחת מקושקשת( להשאיר טיפה מהחלמון למריחה).
– מוסיפים כף קמח לתערובת הגבינות ומערבבים.
– מושחים את שולי הבצק במברשת עם החלמון וטיפונת מים.
מכניסים לאפיה 175 מעלות עד שמזהיב.
מאחלים ב… ה… צ… ל…ח… ה👍
להוציא מהתנור ולחכות עד שיהיה פושר ורק אז ניתן להוציא מהתבנית.( יוצא בקלות עם מרית בסיבוב או בעזרת ידית הכף).
בתאבון😋
בתיה
31.05.2023
מי שמנוע מלאכול גבינה מה במקום?
מילכה דיין
31.05.2023
הייי יקרה
השאלה מדוע מנוע?
אם זו לא אלרגיה ללקטוז, אפשר וטעים להכניס גבינות עיזים( שילוב של קשות ורכות)… אם ממש ללא, תמיד אפשר שילוב של ירקות עם ביצה טרופה…