קישים קטנים במלית גבינות וסלק עלים או תרד

23-05-2023 | מילכה דיין

קישים קטנים, במלית גבינות (ממה שיש במקרר) יחד עם סלק עלים או ברוקולי או עלי חוביזה בעונה, תמיד יתקבלו בברכה בכל אירוע או מסיבה. בצק עלים או פילו או פילאס במקפיא יזרזו את ההחלטה לארוחת ערב טעימה, קלילה ומפנקת ואפילו… בריאה.

החומרים הדרושים:

– 1/2 חב׳ בצק עלים או פילאס מופשר חתוך לריבועים: 10*10 ס״מ.

– חבילת סלק עלים או תרד או ברוקולי.

– מלית מגבינות ממה שנשאר בבית: כדאי קצת מלוחה מגורדת, אפשר גם צהובה, קוטג, גבינה לבנה וכף קמח.

אופן ההכנה:

– סלק עלים-שוטפים ומנקים היטב את הגבעולים מחול,מוציאים את השערות, קוצצים.

– מאדים במחבת עם שתי כפות שמן זית, אפשר גם בצל ורצוי מספר שיני שום.

– מוסיפים את העלים הקצוצים, מערבבים, מוסיפים מלח וקמצוץ פלפל שחור.

– משמנים עם מברשת תבנית שקעים, (גם את השוליים) מכניסים את ריבועי הבצק ויוצרים קערית, מכניסים לאפיה קצרה, בטמפ של 175 מעלות, עד שנשאר לבן אבל אפוי.

– להוציא, להוסיף את תערובת הגבינות עם הסלק וביצה אחת מקושקשת( להשאיר טיפה מהחלמון למריחה).

– מוסיפים כף קמח לתערובת הגבינות ומערבבים.

– מושחים את שולי הבצק במברשת עם החלמון וטיפונת מים.

מכניסים לאפיה 175 מעלות עד שמזהיב.

מאחלים ב… ה… צ… ל…ח… ה👍

להוציא מהתנור ולחכות עד שיהיה פושר ורק אז ניתן להוציא מהתבנית.( יוצא בקלות עם מרית בסיבוב או בעזרת ידית הכף).

בתאבון😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות