קישים קטנים במלית גבינות וסלק עלים או תרד

23-05-2023 | מילכה דיין

קישים קטנים, במלית גבינות (ממה שיש במקרר) יחד עם סלק עלים או ברוקולי או עלי חוביזה בעונה, תמיד יתקבלו בברכה בכל אירוע או מסיבה. בצק עלים או פילו או פילאס במקפיא יזרזו את ההחלטה לארוחת ערב טעימה, קלילה ומפנקת ואפילו… בריאה.

החומרים הדרושים:

– 1/2 חב׳ בצק עלים או פילאס מופשר חתוך לריבועים: 10*10 ס״מ.

– חבילת סלק עלים או תרד או ברוקולי.

– מלית מגבינות ממה שנשאר בבית: כדאי קצת מלוחה מגורדת, אפשר גם צהובה, קוטג, גבינה לבנה וכף קמח.

אופן ההכנה:

– סלק עלים-שוטפים ומנקים היטב את הגבעולים מחול,מוציאים את השערות, קוצצים.

– מאדים במחבת עם שתי כפות שמן זית, אפשר גם בצל ורצוי מספר שיני שום.

– מוסיפים את העלים הקצוצים, מערבבים, מוסיפים מלח וקמצוץ פלפל שחור.

– משמנים עם מברשת תבנית שקעים, (גם את השוליים) מכניסים את ריבועי הבצק ויוצרים קערית, מכניסים לאפיה קצרה, בטמפ של 175 מעלות, עד שנשאר לבן אבל אפוי.

– להוציא, להוסיף את תערובת הגבינות עם הסלק וביצה אחת מקושקשת( להשאיר טיפה מהחלמון למריחה).

– מוסיפים כף קמח לתערובת הגבינות ומערבבים.

– מושחים את שולי הבצק במברשת עם החלמון וטיפונת מים.

מכניסים לאפיה 175 מעלות עד שמזהיב.

מאחלים ב… ה… צ… ל…ח… ה👍

להוציא מהתנור ולחכות עד שיהיה פושר ורק אז ניתן להוציא מהתבנית.( יוצא בקלות עם מרית בסיבוב או בעזרת ידית הכף).

בתאבון😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות