קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

28-07-2024 | ניצן פוגל

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי וכמה מחמאות מקבלים, המאפה הראשון שנגמר, מומלץ ביותר. הסיבה שאני הכי אני אוהבת את הקיש הזה, הבצל הופך למקורמל ומתקתק בזכות טיגון איטי על אש נמוכה והופך כל ביס לכיף בפה.

רכיבים

לבצק הפריך:

220 גרם חמאה רכה או מומסת

1/2 כפית מלח

כף מיץ לימון

3 כפות מים

2.5 כוסות קמח לבן

או 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא (מתאים לסוכרתיים)

(שמרו את המתכון לבצק – כי הוא ישמש אתכם גם בקישים אחרים)

לבלילה:

2 ביצים

250 מ”ל שמנת להקצפה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט טחון

כף קמח

מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

3 בצלים חתוכים דק

1 כרשה חתוכה דק

100 גרם חמאה

קורט מלח ופלפל

כף קמח

חצי כוס יין לבן

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כף טימין קצוץ

כף בזיליקום קצוץ

חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

הבצק הפריך: מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק הפריך בעזרת כף, לאחר מכן לשים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יהיה אחיד. לוקחים תבנית עגולה בינונית ונמוכה (המיועדת לקישים או לפאי) ומניחים את הבצק עליה ולוחצים שהבצק ייצמד על כל התבנית כולל הדפנות. ניתן גם לרדד על נייר אפייה על ידי מערוך ואז להרים את הבצק המרודד ומצמידים לכל דפנות התבנית. כמובן שניתן להכין את הקיש גם בתבנית פיירקס בינונית. מכניסים למקרר לקירור של חצי שעה

הבלילה: מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.

הכנת מלית בצל כרשה: במחבת רחבה, מטגנים בחמאה על אש קטנה את הבצל והכרישה עד לשקיפות. מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את היין הלבן ומאדים למשך 5 דקות. מקררים ומערבבים את מלית הבצל עם הגבינות, התבלינים, הבלילה והבצל הירוק. אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות