קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

28-05-2025 | ניצן פוגל

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי וכמה מחמאות מקבלים, המאפה הראשון שנגמר, מומלץ ביותר. הסיבה שאני הכי אני אוהבת את הקיש הזה, הבצל הופך למקורמל ומתקתק בזכות טיגון איטי על אש נמוכה והופך כל ביס לכיף בפה.

רכיבים

לבצק הפריך:

220 גרם חמאה רכה או מומסת

1/2 כפית מלח

כף מיץ לימון

3 כפות מים

2.5 כוסות קמח לבן

או 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא (מתאים לסוכרתיים)

(שמרו את המתכון לבצק – כי הוא ישמש אתכם גם בקישים אחרים)

לבלילה:

2 ביצים

250 מ"ל שמנת להקצפה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט טחון

כף קמח

מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

3 בצלים חתוכים דק

1 כרשה חתוכה דק

100 גרם חמאה

קורט מלח ופלפל

כף קמח

חצי כוס יין לבן

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כף טימין קצוץ

כף בזיליקום קצוץ

חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

הבצק הפריך: מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק הפריך בעזרת כף, לאחר מכן לשים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יהיה אחיד. לוקחים תבנית עגולה בינונית ונמוכה (המיועדת לקישים או לפאי) ומניחים את הבצק עליה ולוחצים שהבצק ייצמד על כל התבנית כולל הדפנות. ניתן גם לרדד על נייר אפייה על ידי מערוך ואז להרים את הבצק המרודד ומצמידים לכל דפנות התבנית. כמובן שניתן להכין את הקיש גם בתבנית פיירקס בינונית. מכניסים למקרר לקירור של חצי שעה

הבלילה: מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.

הכנת מלית בצל כרשה: במחבת רחבה, מטגנים בחמאה על אש קטנה את הבצל והכרישה עד לשקיפות. מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את היין הלבן ומאדים למשך 5 דקות. מקררים ומערבבים את מלית הבצל עם הגבינות, התבלינים, הבלילה והבצל הירוק. אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ללא סוכר וגלוטן

קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד הכי מושלמת שהיא ללא תוספת…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.