החומרים הדרושים לבצק (8-10 מאפים בגודל בינוני) :
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.
3 כפות שמן זית… ועוד אחת .
1 כפית שטוחה סוכר.
1 כוס מים חמימים- חמים.
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.
לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)
מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.
מילוי:
פותחים/ מרדדים כל כדור על משטח מקומח וממלאים בשילובים שונים של ירקות וגבינות:
• גבינת חמד ופטריות.
• גבינה צהובה ופטריות.
• גבינה מלוחה פסטו ובטטות.
• מלוחה וזיתים ( ירוקים/ שחורים).
• גבינה צהובה ומלוחה יחד.
ועוד… לפי טעמכם.
מניחים שמונה קלצונות על נייר אפיה במרווחים.
מורחים על הקלצונה מעט ביצה טרופה עם מים או שמן זית, מפזרים סומסום.
מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות, במדף התחתון עד שתופח ומתחיל להזהיב ואז להעביר למרכז התנור לאפיה :עליון תחתון, עד שמשחים.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
דבי פיין
09.05.2024
אפשר למלא עלי פילו. הרבה פחות קמח לבן מיותר. בהצלחה.
מילכה
12.05.2024
דבי יקרה
אפשר… ולכן יש בבלוג שלי שלל מתכונים, עם מגוון קמחים ואפילו נטולים…
מוזמנת להציץ בכיףףף
http://www.meshubaha.com