קציצות בקר עם תפוחי אדמה ורוטב בשמל

20-02-2024 | ירון צחר

אין כמו מנה של קציצות טובות, כשהקציצה רכה רכה מלאה טעמים עם רוטב מצוין מוגשת לצד תפוחי אדמה והכל בתבנית אחת – פשוט מתכון שמחמם את הקיבה ואת הלב. אל תוותרו על הבשמל, הוא ישדרג לכם את המנה בצורה בלתי רגילה, זו הבטחה.

מצרכים:

3 תפוחי אדמה מבושלים
לקציצות בשר אפויות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים M
1/4 כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית תבלין גריל (לא חובה אבל מוסיף)
שן שום כתוש
2 כפות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל פרווה:
3 כפות שמן
2 כפות של קמח
2 כוסות ציר עוף
1 שן שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כף מיונז

אופן ההכנה:

הכנת תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כחצי שעה, עד לריכוך חלקי. מסננים את המים מהסיר ומצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 5 מילימטר.
משמנים תחתית ודפנות תבנית זכוכית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית ולאורך דפנותיה. משאירים את יתרת הפרוסות בצד.
הכנת הקציצות:
מוסיפים לקערה את הבשר והבצל קצוץ, הביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום, שמן ופטרוזיליה קצוצה. לשים את התערובת היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים כ הבשר.-18 קציצות, ומניחים בתבנית על פרוסות תפוחי האדמה. מניחים את יתרת פרוסות תפוחי האדמה בין קציצות
הכנת רוטב הבשמל:
מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים. יוצקים לסיר את ציר העוף, ומערבבים. מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרקם מסמיך. מורידים את הסיר מהלהבה, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב. יוצקים את רוטב הבשמל מורחים על הקציצות ותפוחי האדמה.
האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. אופים את הקציצות ואת תפוחי האדמה בתנור במשך 35-30 דקות,, עד שרוטב הבשמל מקבל גוון זהוב ויפה.
בתאבון….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות