מצרכים:
3 תפוחי אדמה מבושלים
לקציצות בשר אפויות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים M
1/4 כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית תבלין גריל (לא חובה אבל מוסיף)
שן שום כתוש
2 כפות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל פרווה:
3 כפות שמן
2 כפות של קמח
2 כוסות ציר עוף
1 שן שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כף מיונז
אופן ההכנה:
הכנת תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כחצי שעה, עד לריכוך חלקי. מסננים את המים מהסיר ומצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 5 מילימטר.
משמנים תחתית ודפנות תבנית זכוכית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית ולאורך דפנותיה. משאירים את יתרת הפרוסות בצד.
הכנת הקציצות:
מוסיפים לקערה את הבשר והבצל קצוץ, הביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום, שמן ופטרוזיליה קצוצה. לשים את התערובת היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים כ הבשר.-18 קציצות, ומניחים בתבנית על פרוסות תפוחי האדמה. מניחים את יתרת פרוסות תפוחי האדמה בין קציצות
הכנת רוטב הבשמל:
מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים. יוצקים לסיר את ציר העוף, ומערבבים. מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרקם מסמיך. מורידים את הסיר מהלהבה, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב. יוצקים את רוטב הבשמל מורחים על הקציצות ותפוחי האדמה.
האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. אופים את הקציצות ואת תפוחי האדמה בתנור במשך 35-30 דקות,, עד שרוטב הבשמל מקבל גוון זהוב ויפה.
בתאבון….
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה