קציצות בקר עם תפוחי אדמה ורוטב בשמל

20-02-2024 | ירון צחר

אין כמו מנה של קציצות טובות, כשהקציצה רכה רכה מלאה טעמים עם רוטב מצוין מוגשת לצד תפוחי אדמה והכל בתבנית אחת – פשוט מתכון שמחמם את הקיבה ואת הלב. אל תוותרו על הבשמל, הוא ישדרג לכם את המנה בצורה בלתי רגילה, זו הבטחה.

מצרכים:

3 תפוחי אדמה מבושלים
לקציצות בשר אפויות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים M
1/4 כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית תבלין גריל (לא חובה אבל מוסיף)
שן שום כתוש
2 כפות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל פרווה:
3 כפות שמן
2 כפות של קמח
2 כוסות ציר עוף
1 שן שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כף מיונז

אופן ההכנה:

הכנת תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כחצי שעה, עד לריכוך חלקי. מסננים את המים מהסיר ומצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 5 מילימטר.
משמנים תחתית ודפנות תבנית זכוכית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית ולאורך דפנותיה. משאירים את יתרת הפרוסות בצד.
הכנת הקציצות:
מוסיפים לקערה את הבשר והבצל קצוץ, הביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום, שמן ופטרוזיליה קצוצה. לשים את התערובת היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים כ הבשר.-18 קציצות, ומניחים בתבנית על פרוסות תפוחי האדמה. מניחים את יתרת פרוסות תפוחי האדמה בין קציצות
הכנת רוטב הבשמל:
מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים. יוצקים לסיר את ציר העוף, ומערבבים. מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרקם מסמיך. מורידים את הסיר מהלהבה, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב. יוצקים את רוטב הבשמל מורחים על הקציצות ותפוחי האדמה.
האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. אופים את הקציצות ואת תפוחי האדמה בתנור במשך 35-30 דקות,, עד שרוטב הבשמל מקבל גוון זהוב ויפה.
בתאבון….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות