קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות עם אורז

13-12-2023 | ירון צחר

קציצות עסיסיות וטעימות המבושלות ברוטב נפלא. מנה קלאסית ומנחמת המתאימה גם כארוחת צהרים וגם לארוחת ערב. אתם חייבים לנסות.

מצרכים

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 ביצה
פירורי לחם
קורט מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות 100 גרם
1 קופסת שימורים של פרוסות אננס חתוכות לקוביות
2 כפות אבקת מרק עוף
3 שיני שום כתוש
3 כוסות מים
מעט שמן

אופן ההכנה

מוסיפים לקערה את מרכיבי הקציצות, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מניחים את התערובת בצד למנוחה במשך כשעה . מתערובת הקציצות יוצרים קציצות בגודל בינוני. מוסיפים את הקציצות למחבת עם שמן חם ומטגנים במשך כ- 3 דקות. הופכים צד ומטגנים במשך כ-2 דקות נוספות. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים על צלחת שטוחה עם נייר סופג.
לסיר רחב עם שמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד להשחמה. מוסיפים לסיר את קוביות הפלפל האדום, השום הכתוש והעגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, את קוביות האננס, יוצקים את סירופ האננס והמים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית. מוסיפים את הקציצות לסיר, ומבשלים במשך כ-20 דקות. מגישים עם אורז לבן.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרוסות תפוחי אדמה קריספיות בתנור

זוהי תוספת מדהימה שמתחסלת תוך כמה דקות בזכות הקריספיות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז מלא בסגנון סיני

המנה הזו היא תוספת מושלמת לארוחה בסגנון אסייתי. היא מתאימה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

הום פרייז – התוספת המושלמת

המתכון הכי טעים שתכינו של ההום פרייז המושלם. קוביות תפוחי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סביצ׳ה בהרכבה עצמית

התחברתי לשלל הצבעים, הריחות והאפשרויות הרבות במנה המסקרנת הזו. היתרונות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שיש קלאסית

מתכון לעוגת שיש בחושה שתמיד טוב שיש בבית, עוגת שיש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של “רפאלו”? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות קוואקר ושוקולד טבעוניות

נכון, שלפעמים ללא התראה מוקדמת מתחשק משהו מתוק , אבל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דאבל קרמבל תפוחים

״תנחשו מה יש הערב לקינוח?״ היתה שואלת חמותי היקרה ז״ל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות