קציצות דגים מטוגנות עם טעם של בית

20-02-2024 | מילכה דיין

השולחן ערוך עם מפה לבנה לאורך הסלון, בכל טוב, כמיטב המסורת העיראקית. בין מבחר הסלטים המבושלים, בשלל הצבעים, מונחת צלחת ועליה ערימה עם קציצות דגים רוחשות…

לידה צלחת עם מבחר עלי פטרוזיליה, רשאד מוכנים להתאחד עם הקציצה, בתוך פיתה עם חציל מטוגן, טחינה, עמבה ופרוסת עגבנייה בשרנית ואדומה בטעם של פעם. נוסטלגיה!

החומרים לקציצות הדגים (30 קטנות)

אותם המרכיבים שבמתכון:

קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה)

1/2 ק״ג דג טחון (אני שילבתי קרפיון ונסיכת הנילוס)

1 טונה מהקופסא (עם השמן)

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף? ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון(מ- 1/2 לימון)

1/2 כוס (ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למעבד מזון לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

(עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

אופן ההכנה:

מוזגים שמן זית למחבת יציקה לכיסוי התחתית

מניחים קציצות שטוחות במחבת , עם רווחים ביניהן

מטגנים את הקציצות עד להשחמה

מוציאים ומניחים על נייר סופג

מכניסים לפיתה עסיסית עם טחינה עמבה עלים וירקות ולא רק בשבתות

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות