קציצות דגים מטוגנות עם טעם של בית

20-02-2024 | מילכה דיין

השולחן ערוך עם מפה לבנה לאורך הסלון, בכל טוב, כמיטב המסורת העיראקית. בין מבחר הסלטים המבושלים, בשלל הצבעים, מונחת צלחת ועליה ערימה עם קציצות דגים רוחשות…

לידה צלחת עם מבחר עלי פטרוזיליה, רשאד מוכנים להתאחד עם הקציצה, בתוך פיתה עם חציל מטוגן, טחינה, עמבה ופרוסת עגבנייה בשרנית ואדומה בטעם של פעם. נוסטלגיה!

החומרים לקציצות הדגים (30 קטנות)

אותם המרכיבים שבמתכון:

קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה)

1/2 ק״ג דג טחון (אני שילבתי קרפיון ונסיכת הנילוס)

1 טונה מהקופסא (עם השמן)

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף? ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון(מ- 1/2 לימון)

1/2 כוס (ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למעבד מזון לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

(עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

אופן ההכנה:

מוזגים שמן זית למחבת יציקה לכיסוי התחתית

מניחים קציצות שטוחות במחבת , עם רווחים ביניהן

מטגנים את הקציצות עד להשחמה

מוציאים ומניחים על נייר סופג

מכניסים לפיתה עסיסית עם טחינה עמבה עלים וירקות ולא רק בשבתות

ב..ת..א..ב..ו..ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות