קציצות הכרשה של דודה ברטה

05-10-2023 | מילכה דיין

ארוחת ערב חג אצל דודה ברטה האהובה. על הגז מונחים חמישה סירים מבריקים עם תבשילים מהבילים, וריחות של דגים ותבלינים נישאים באוויר.

אז היא מגיעה לשולחן ובידה שתי צלחות עם הר של קציצות ירקרקות, ריחניות: קציצות הסלק הירוק וקציצות הכרשה הנימוחות וזה לנו האות, שברטה תשב עכשיו איתנו לשתי דקות,
בזמן שכולנו נוגסים ומתמוגגים מהקציצות המדהימות, של ידיה המופלאות.

המצרכים הדרושים ל25 קציצות:

– 2 כרשות – לנקות ולחתוך, גם את העלים

-לאדות עם מעט מים במיקרו עד שיתרכך

-1 תפו״א מבושל ( אפשר עם הכרשה)

-1 בצל לבן קצוץ

-1/2 כוס קוואקר או סובין או קמח כלשהו

-2 ביצים (אפשר להמיר בטחינה גולמית)

-1/2 כוס קמח מצה או קמח שקדים

-3 שיני שום קצוצות

-עלים: כרפס, פטרוזיליה, סלק עלים

מלח, פלפל שחור, כורכום,

-1/4 כוס שמן זית

-לציפוי פאנקו, שומשום או אפילו קוסקוס

-לקציצות יותר אווריריות, ניתן לגרד

1 קישוא גדול ולסחוט את הנוזלים ולהוסיף לתערובת.

-אפשר לטגן במחבת ואפשר לאפות בתנור, רצוי להבריש או להתיז שמן על נייר האפיה ואז להניח את הקציצות.

הערה: ניתן לעשות קציצות סלק עלים באותה הצורה.

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למעבד מזון למספר לחיצות עד לקבלת תערובת אחידה. רצוי לערבב פעמיים מלמטה כלפי מעלה.

ליצור קציצות שטוחות, לקמח בפנקו

ולטגן או לאפות.

והעיקר להנות לייחל ולקוות

לשנים בריאות ושמחות🙏

חג שמח

ושנה טובה🍷

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות