המצרכים הדרושים ל25 קציצות:
– 2 כרשות – לנקות ולחתוך, גם את העלים
-לאדות עם מעט מים במיקרו עד שיתרכך
-1 תפו״א מבושל ( אפשר עם הכרשה)
-1 בצל לבן קצוץ
-1/2 כוס קוואקר או סובין או קמח כלשהו
-2 ביצים (אפשר להמיר בטחינה גולמית)
-1/2 כוס קמח מצה או קמח שקדים
-3 שיני שום קצוצות
-עלים: כרפס, פטרוזיליה, סלק עלים
מלח, פלפל שחור, כורכום,
-1/4 כוס שמן זית
-לציפוי פאנקו, שומשום או אפילו קוסקוס
-לקציצות יותר אווריריות, ניתן לגרד
1 קישוא גדול ולסחוט את הנוזלים ולהוסיף לתערובת.
-אפשר לטגן במחבת ואפשר לאפות בתנור, רצוי להבריש או להתיז שמן על נייר האפיה ואז להניח את הקציצות.
הערה: ניתן לעשות קציצות סלק עלים באותה הצורה.
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למעבד מזון למספר לחיצות עד לקבלת תערובת אחידה. רצוי לערבב פעמיים מלמטה כלפי מעלה.
ליצור קציצות שטוחות, לקמח בפנקו
ולטגן או לאפות.
והעיקר להנות לייחל ולקוות
לשנים בריאות ושמחות🙏
חג שמח
ושנה טובה🍷
יונה ספר
06.10.2023
חג שמח לך מילכה,תודה לך ולדודה ברטה על המתכון!😘
אורית עקירב
06.10.2023
אין כמו האוכל של דודה ברטה. כל תבשיל היה אצלה מעדן.
תמר רוטשילד
06.10.2023
במתכון לקציצות כרשה חסר הפרט “הקטן” של מהי כמות הבשר למתכון זה
מילכה דיין
07.10.2023
היי יקרה וחג שמח🍷🤗
הקציצות הנהדרות של דודה ברטה, היו ללא בשר.
מגוון בשרים התמקמו בשלושה עשר סירים אחרים…😋
לבלוג המתכונים והסיפורים
http://www.meshubaha.com
מילכה דיין
07.10.2023
היי יקרה🌹חג שמח🍷🤗
מה שלומכם?
שמחה שהצטרפת לעוקבים שלי…
אכן,כל מעשי ידיה של דודה ברטה היה מעדן…
מוזמנת להכנס למתכונים ולסיפורים… ולהעביר לכל המשפחה את הקישור.
http://www.meshubaha.com