קציצות חוביזה ירושלמיות

25-02-2024 | מילכה דיין

בתור ילדה תמיד התעניינתי בתורת אהבת הארץ, האדמה, העצים והפרחים. לכל עלה היה סיפור ולכל פרח שם, משפחה, סיפור ותפקיד עלי אדמות. אמא שבחה את הירק שהאכיל והציל מרעב משפחות רבות בימי ה״צנע״ ובימים אחרים של מחסור. צמח החוביזה – חלמית המצויה, שבעצם קיומו שמש ועדיין משמש מזון בריא, מזין וטעים, בעונה, בעל סגולות רפואיות רבות – גם היום. צאו החוצה לטבע, קטפו חוביזה והכינו לכם, פיסת נוסטלגיה טעימה.

החומרים הדרושים: (20-25 קציצות)

20 עלי חוביזה צעירים שטופים היטב , חלוטים במים חמים וקצוצים דק.

1 בצל לבן בינוני קצוץ או מטוגן.

עלים ירוקים- פטרוזיליה/ כוסברה/ סלק עלים/ שמיר… מה שאוהבים.

ביצה גדולה, מקושקשת (או כף טחינה).

1/2 כוס קוואקר/ קמח/פרורי לחם.

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד גס.

1 כף שמן זית.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור גרוס.

1 שן שום כתושה.

תוספות אפשריות:

1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז 9% חתוך לקוביות או חצאי עיגולים. (ניתן לכדרר לכדורונים קטנים, שיכנסו לתוך הקציצה).

או 1/3 קובייה גבינה בולגרית, או חמד.

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות או מגוררות.

ניתן לגרד קישוא.

להוסיף גרעינים/ סומסום.

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות

ומערבבים לתערובת אחידה.

מכדררים לכדורים, בגודל כדור פינג-פונג,

או יוצרים קציצות שטוחות.

מכניסים לכל כדור חתיכת גבינת עיזים, או מלוחה אחרת, במרכז.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מחממים תנור 175 מעלות ואופים עד להשחמה.

מוציאים ומחכים מעט ורק אז מחלצים מהתבנית .

בינתיים עורכים את השולחן, מכינים סלט צבעוני, טחינה, או יוגורט לזילוף מעל.

מחייכים…

ואוכלים לבריאות

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

דגים בציפוי קראסט חלומי ללא טיגון

בכל שישי אני מכינה דגים בתנור, או חריימה, דג חריף…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

מחפשים מנה שזמן ההכנה שלה היא 10 דקות ואז היא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט אבוקדו בסגנון גואקמולי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת ברוריה קיים. בכל שבת, רגע…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קרמשניט עם טעם של פעם

עוגת קרמשניט כמו בקונדיטוריה. הקינוח הכי שווה, מריבועי בצק עלים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פשטידת כרישה וחציל ללא גלוטן עשירה בחלבון

פשטידת חלבון וירקות דלת פחמימות ועשירה בחלבון שלא תרצו להפסיק…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש בצל וכרישה צרפתי אמיתי

קיש בצל טעים ברמות, קל הכנה מתאים לכל אירוח חלבי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי לא אוהב מטבלי גבינה עם לחם טרי? כל מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

רולדת עכביש מושחתת

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סקורדליה – ממרח שקדים ושום יווני

המתכון הזה מגיע הישר מסבתא בלה, שעלתה מיוון והביאה איתה…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות חוביזה ירושלמיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.