החומרים הדרושים: (20-25 קציצות)
20 עלי חוביזה צעירים שטופים היטב , חלוטים במים חמים וקצוצים דק.
1 בצל לבן בינוני קצוץ או מטוגן.
עלים ירוקים- פטרוזיליה/ כוסברה/ סלק עלים/ שמיר… מה שאוהבים.
ביצה גדולה, מקושקשת (או כף טחינה).
1/2 כוס קוואקר/ קמח/פרורי לחם.
1 תפוח אדמה מבושל ומגורד גס.
1 כף שמן זית.
קורט מלח.
קורט פלפל שחור גרוס.
1 שן שום כתושה.
תוספות אפשריות:
1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז 9% חתוך לקוביות או חצאי עיגולים. (ניתן לכדרר לכדורונים קטנים, שיכנסו לתוך הקציצה).
או 1/3 קובייה גבינה בולגרית, או חמד.
2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות או מגוררות.
ניתן לגרד קישוא.
להוסיף גרעינים/ סומסום.
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות
ומערבבים לתערובת אחידה.
מכדררים לכדורים, בגודל כדור פינג-פונג,
או יוצרים קציצות שטוחות.
מכניסים לכל כדור חתיכת גבינת עיזים, או מלוחה אחרת, במרכז.
מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.
מחממים תנור 175 מעלות ואופים עד להשחמה.
מוציאים ומחכים מעט ורק אז מחלצים מהתבנית .
בינתיים עורכים את השולחן, מכינים סלט צבעוני, טחינה, או יוגורט לזילוף מעל.
מחייכים…
ואוכלים לבריאות
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
בנימינה כהנוביץ (בינה)
27.02.2024
שלום רב ותודה על המתכון.
ניסיתי להוציא בהדפסה כמה מתכונים שמצאו חן בעיני, אולם אין אפשרות להדפיס אותם בדף אחד או שניים, אלא רק 18 דפים, שכוללים הרבה תמונות של מתכונים נפלאים, אבל לא יכללו את פירוט כל מתכון שמצא חן בעיני. אנא, צרו כפתור ליד כל מתכון, שיצמצם את כמות הדפים העלולים להתבזבז בכל הדפסה. כך אוכל להכין אותם, בלי להעתיקם בכתב יד, כי המחשב לא נמצא במטבח… בתודה ובהערכה, בנימינה כהנוביץ.