קציצות חוביזה ירושלמיות

25-02-2024 | מילכה דיין

בתור ילדה תמיד התעניינתי בתורת אהבת הארץ, האדמה, העצים והפרחים. לכל עלה היה סיפור ולכל פרח שם, משפחה, סיפור ותפקיד עלי אדמות. אמא שבחה את הירק שהאכיל והציל מרעב משפחות רבות בימי ה״צנע״ ובימים אחרים של מחסור. צמח החוביזה – חלמית המצויה, שבעצם קיומו שמש ועדיין משמש מזון בריא, מזין וטעים, בעונה, בעל סגולות רפואיות רבות – גם היום. צאו החוצה לטבע, קטפו חוביזה והכינו לכם, פיסת נוסטלגיה טעימה.

החומרים הדרושים: (20-25 קציצות)

20 עלי חוביזה צעירים שטופים היטב , חלוטים במים חמים וקצוצים דק.

1 בצל לבן בינוני קצוץ או מטוגן.

עלים ירוקים- פטרוזיליה/ כוסברה/ סלק עלים/ שמיר… מה שאוהבים.

ביצה גדולה, מקושקשת (או כף טחינה).

1/2 כוס קוואקר/ קמח/פרורי לחם.

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד גס.

1 כף שמן זית.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור גרוס.

1 שן שום כתושה.

תוספות אפשריות:

1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז 9% חתוך לקוביות או חצאי עיגולים. (ניתן לכדרר לכדורונים קטנים, שיכנסו לתוך הקציצה).

או 1/3 קובייה גבינה בולגרית, או חמד.

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות או מגוררות.

ניתן לגרד קישוא.

להוסיף גרעינים/ סומסום.

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות

ומערבבים לתערובת אחידה.

מכדררים לכדורים, בגודל כדור פינג-פונג,

או יוצרים קציצות שטוחות.

מכניסים לכל כדור חתיכת גבינת עיזים, או מלוחה אחרת, במרכז.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מחממים תנור 175 מעלות ואופים עד להשחמה.

מוציאים ומחכים מעט ורק אז מחלצים מהתבנית .

בינתיים עורכים את השולחן, מכינים סלט צבעוני, טחינה, או יוגורט לזילוף מעל.

מחייכים…

ואוכלים לבריאות

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת חמאת בוטנים ביתית מענגת

רוצים גם אתם להכין את הגלידה המושלמת ב-10 דקות הכנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות סלק עלים ובולגרית

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות