החומרים הדרושים: (25-30)
1 ק״ג עוף טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
פלפל חריף (1/2 פלפל לאוהבי הפיקנטי, או פלפל שלם למי שאוהב חריף)
גרידת לימון
1-2 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח חומוס (או כל קמח אחר)
1 כף שמן זית
עלים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה
3-5 כפות גדושות קינואה מבושלת
1/2 כפית מלח
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות אל דנטה (לא מבושלות עד הסוף)
אופן ההכנה:
לקערה גדולה מפוררים את העוף הטחון.
מוסיפים את הבצל הקצוץ דק דק.( אפשר גם לטגן עד להזהבה ולהכניס לתערובת).
לקצוץ דק דק את הפלפל הירוק החריף.
(1/2 פלפל לפיקנטיות , פלפל שלם – חרפרף).
להוסיף את העלים ( כוסברה!!) התבלינים, השום הכתוש, שמן הזית, המלח…
קמח חומוס וכמה כפות קינואה, הוסיפו לתערובת
את המוצקות הנדרשת, כדי ללוש וליצור קציצות.
ניתן הן לטגן בשמן עמוק, או לאפות בתנור, על נייר אפיה מרוסס בשמן זית, או לצלות עם טיפונת שמן
זית על מחבת יצוקה, עד שמשחים.
סלט ירקות ועלים,
פיתה/ טורטייה או פחמימה אחרת- למוכרחים.
לימון כבוש, טחינה, עמבה- למבינים.
ו…כמה פשוט- כמה טעים😋
קציצות… ונהנים.
Shmuel Shavit
08.11.2023
מה אפשר במקום קינואה ועדשים
עליזה מויאל
09.11.2023
נשמע מתכון מעניין ועשיר. האם אפשר עם בשר בקר טחון במקום עוף? תודה מילכה להתייחסותך
זהבה
10.11.2023
אין ביצה בתערובת ?
גניה גולדנברג
12.11.2023
האם ניתן לוותר על העדשים, לא הזכרת אותם באופן ההכנה.