קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

07-11-2023 | מילכה דיין

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר לי לנשום, או שממש צריך להדליק את המזגן, שיצנן את הבית. מה שכן, קיימת התלבטות לגבי ארוחת הצהריים, כי זו צריכה להיות ארוחה קלה להכנה ולא חמה. הצצתי בפריזר והחלטתי לעשות קציצות עוף. הכיוון הירקרק ספייסי לימוני, תמיד יוביל (וינצח) בסדרי העדיפויות.

החומרים הדרושים: (25-30)

1 ק״ג עוף טחון

1 בצל לבן קצוץ דק

פלפל חריף (1/2 פלפל לאוהבי הפיקנטי, או פלפל שלם למי שאוהב חריף)

גרידת לימון

1-2 שיני שום קצוצות

2 כפות קמח חומוס (או כל קמח אחר)

1 כף שמן זית

עלים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה

3-5 כפות גדושות קינואה מבושלת

1/2 כפית מלח

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות אל דנטה (לא מבושלות עד הסוף)

אופן ההכנה:

לקערה גדולה מפוררים את העוף הטחון.

מוסיפים את הבצל הקצוץ דק דק.( אפשר גם לטגן עד להזהבה ולהכניס לתערובת).

לקצוץ דק דק את הפלפל הירוק החריף.

(1/2 פלפל לפיקנטיות , פלפל שלם – חרפרף).

להוסיף את העלים ( כוסברה!!) התבלינים, השום הכתוש, שמן הזית, המלח…

קמח חומוס וכמה כפות קינואה, הוסיפו לתערובת

את המוצקות הנדרשת, כדי ללוש וליצור קציצות.

ניתן הן לטגן בשמן עמוק, או לאפות בתנור, על נייר אפיה מרוסס בשמן זית, או לצלות עם טיפונת שמן

זית על מחבת יצוקה, עד שמשחים.

סלט ירקות ועלים,

פיתה/ טורטייה או פחמימה אחרת- למוכרחים.

לימון כבוש, טחינה, עמבה- למבינים.

ו…כמה פשוט- כמה טעים😋

קציצות… ונהנים.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות