קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

07-11-2023 | מילכה דיין

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר לי לנשום, או שממש צריך להדליק את המזגן, שיצנן את הבית. מה שכן, קיימת התלבטות לגבי ארוחת הצהריים, כי זו צריכה להיות ארוחה קלה להכנה ולא חמה. הצצתי בפריזר והחלטתי לעשות קציצות עוף. הכיוון הירקרק ספייסי לימוני, תמיד יוביל (וינצח) בסדרי העדיפויות.

החומרים הדרושים: (25-30)

1 ק״ג עוף טחון

1 בצל לבן קצוץ דק

פלפל חריף (1/2 פלפל לאוהבי הפיקנטי, או פלפל שלם למי שאוהב חריף)

גרידת לימון

1-2 שיני שום קצוצות

2 כפות קמח חומוס (או כל קמח אחר)

1 כף שמן זית

עלים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה

3-5 כפות גדושות קינואה מבושלת

1/2 כפית מלח

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות אל דנטה (לא מבושלות עד הסוף)

אופן ההכנה:

לקערה גדולה מפוררים את העוף הטחון.

מוסיפים את הבצל הקצוץ דק דק.( אפשר גם לטגן עד להזהבה ולהכניס לתערובת).

לקצוץ דק דק את הפלפל הירוק החריף.

(1/2 פלפל לפיקנטיות , פלפל שלם – חרפרף).

להוסיף את העלים ( כוסברה!!) התבלינים, השום הכתוש, שמן הזית, המלח…

קמח חומוס וכמה כפות קינואה, הוסיפו לתערובת

את המוצקות הנדרשת, כדי ללוש וליצור קציצות.

ניתן הן לטגן בשמן עמוק, או לאפות בתנור, על נייר אפיה מרוסס בשמן זית, או לצלות עם טיפונת שמן

זית על מחבת יצוקה, עד שמשחים.

סלט ירקות ועלים,

פיתה/ טורטייה או פחמימה אחרת- למוכרחים.

לימון כבוש, טחינה, עמבה- למבינים.

ו…כמה פשוט- כמה טעים😋

קציצות… ונהנים.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות