קראנץ שוקולד מטריף

07-01-2024 | ירון צחר

תתכוננו להתמכרות עם עוגת השמרים הכי שווה שיש שתמיד עושה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ שוקולד ומתוק!

 

מצרכים:

לבצק:
250 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
½ כפית תמצית וניל
1 כפית ברנדי
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למלית:

001 גרם חמאה רכה
001 גרם שוקולד מריר
1.5 כפות קקאו
½ כוס סוכר
50 גרם שוקולד חלב לפיזור
לסירופ:
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

הבצק :
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד 6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת מילית השוקולד:
שמים את החמאה והשוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה . מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
עיצוב העוגות:
על נייר אפייה/משטח סיליקון מקומח מעט פותחים את הבצק למלבן דק.
מורחים את המילית על עלה הבצק, משאירים מעט מהשוליים ללא מילוי. מפזרים שוקולד חלב קצוץ.
מתחילים לגלגל לרולדה הדוקה. מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חותכים לאורך הרולדה, מסובבים את המילוי כלפי מעלה ומסובבים את שני החלקים בצורת בורג. מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה.
לאחר כשעה מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהרולדות מזהיבות גם בצדדים.
הכנת הסירופ: (כ- 10 דקות לפני שהרולדות מוכנות מכינים את הסירופ.)
בסיר קטן שמים את המים, סוכר וסוכר וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות ומכבים את הגז.
יוצקים מהסירופ על העוגות איך שהן יוצאות מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות