קראנץ שוקולד מטריף

07-01-2024 | ירון צחר

תתכוננו להתמכרות עם עוגת השמרים הכי שווה שיש שתמיד עושה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ שוקולד ומתוק!

 

מצרכים:

לבצק:
250 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
½ כפית תמצית וניל
1 כפית ברנדי
קורט מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למלית:

001 גרם חמאה רכה
001 גרם שוקולד מריר
1.5 כפות קקאו
½ כוס סוכר
50 גרם שוקולד חלב לפיזור
לסירופ:
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

הבצק :
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד 6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת מילית השוקולד:
שמים את החמאה והשוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה . מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
עיצוב העוגות:
על נייר אפייה/משטח סיליקון מקומח מעט פותחים את הבצק למלבן דק.
מורחים את המילית על עלה הבצק, משאירים מעט מהשוליים ללא מילוי. מפזרים שוקולד חלב קצוץ.
מתחילים לגלגל לרולדה הדוקה. מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חותכים לאורך הרולדה, מסובבים את המילוי כלפי מעלה ומסובבים את שני החלקים בצורת בורג. מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה.
לאחר כשעה מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהרולדות מזהיבות גם בצדדים.
הכנת הסירופ: (כ- 10 דקות לפני שהרולדות מוכנות מכינים את הסירופ.)
בסיר קטן שמים את המים, סוכר וסוכר וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות ומכבים את הגז.
יוצקים מהסירופ על העוגות איך שהן יוצאות מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת כתר מבצק בריוש במילית שוקולד אגוזים וצימוקים

הכתירו את השולחן עם מלכת העוגות הנפלאה הזו – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרמבו עשירה

אם אתם מחפשים קינוח מפנק, עשיר וטעים שישבה כל אדם…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה, בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרעצל בווארי

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מקלובה (טבולה) עוף- ירקות צבעוני וריחני

אין צורך להציג את סלט הטבולה עם הבורגול, או המג׳דרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמעג’ון – הגרסה הביתית

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קלצונה

אין צורך להציג את המטבח האיטלקי הכל-כך טעים וצבעוני. מגוון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי גבינה עם תפוחים מקורמלים וקרם לימון כשר לפסח

הכירו את פאי הגבינה הכשר לפסח עם טוויסט מפתיע –…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס מקמח שקדים ללא גלוטן

בחרתם, או נאלצתם לבחור באורח חיים נטול גלוטן ותהיתם איך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

הסירים כבר מזמן מונחים על הכיריים. ריח ממולאים מתפשט בחלל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות