מצרכים למתכון: 18-22 יחידות
1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח דק
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
150 גר׳ חמאה רכה
2 ביצים (L או M לא קריטי)
2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים
למריחה בקיפול: 150 גר׳ חמאה
שיטה לעצלנים שלא אוהבים להתעסק עם בצק ושמרים:
קונים פשוט חבילת בצק שמרים מרודד קפוא (קיים בכל סופר)
לקרם שקדים:
120 גר׳ אבקת סוכר
120 גר׳ שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים
1.5 כפות קורנפלור
כף תמצית או ליקר שקדים
120 גר׳ חמאה רכה
1 ביצה (לארג׳ או מדיום לא קריטי)
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים מלח, סוכר, ביצים וחמאה רכה, ולשים במהירות
איטית. מוסיפים את החלב לאט לאט, אל תמזגו הכל בבת אחת, תתחילו ממחצית הכמות!!
(מאוד חשוב לא למזוג הכל בבת אחת כי ייתכן ולא תצטרכו אצלכם את כל הנוזלים)
ולאט לאט תוסיפו עוד נוזל עד שהבצק לא צריך יותר. לשים כ 8-10 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי, אפשר גם
לילה במקרר.
בינתיים מכינים את קרם השקדים:
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה טוחנים יחד את כל מצרכי הקרם עד לתערובת חלקה.
מעבירים לקערה או קופסה ולמקרר להצטננות (אל תשכחו שהקרם מבוסס על חמאה והוא
חייב קירור)
כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים, ומניחים אותם על מגש מכוסים במגבת
להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים כל עיגול בצק למלבן. תסדרו את המלבן
כך שהחלק הרחב שלו פונה אליכם, ותמרחו 2/3 מהמלבן ברבע מהחמאה הרכה.
כלומר תמרחו קצת יותר ממחצית המלבן בחמאה רכה, ואת השליש שלא מרחתם בחמאה
תקפלו לאמצע, ועליו את החצי השני, עכשיו מקפלים את כל העסק לשניים, ומניחים
על המגש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת ושולחים
למנוחה במקרר לשעה, ואז מוציאים לטמפרטורת החדר לרבע שעה מכוסה, כדי שלא יהיה
קשה לרדד את הבצק הקשה מהמקרר.
מרדדים כל אחד מריבועי הבצק שתפחו בינתיים על משטח מקומח למלבן ארוך, שימו
לה שיש שאריות של חמאה רכה מהקיפולים וזה בסדר גמור.
אופן ההכנה עם הבצק המוכן: פותחים את הבצק המלבני ללא צורך במריחת החמאה והקיפולים. בשני סוגי הבצקים מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים, אמורים להתקבל שישה משולשים בערך מכל מלבן. מורחים על כל מלבן קרם שקדים, ומגלגלים מהחלק הרחב לצר, לצורת קרואסון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
את הבצק הרגיל מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, במקום חמים כשלושים ארבעים דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים
אופים 15-20 דק׳ עד שהקרואסונים שזופים למראה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה