קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

04-07-2024 | ניצן פוגל

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ, במילוי קרם שקדים, מושלם לכל אירוע – ארוחת בוקר, אירוח חברים או סתם נשנוש מתוק שיגרום לכם להרגיש בבית קפה צרפתי בביתכם.

מצרכים למתכון: 18-22 יחידות

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח דק

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה רכה

2 ביצים (L או M לא קריטי)

2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים

למריחה בקיפול: 150 גר׳ חמאה

שיטה לעצלנים שלא אוהבים להתעסק עם בצק ושמרים:

קונים פשוט חבילת בצק שמרים מרודד קפוא (קיים בכל סופר)

לקרם שקדים:

120 גר׳ אבקת סוכר

120 גר׳ שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

1.5 כפות קורנפלור

כף תמצית או ליקר שקדים

120 גר׳ חמאה רכה

1 ביצה (לארג׳ או מדיום לא קריטי)

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים מלח, סוכר, ביצים וחמאה רכה, ולשים במהירות

איטית. מוסיפים את החלב לאט לאט, אל תמזגו הכל בבת אחת, תתחילו ממחצית הכמות!!

(מאוד חשוב לא למזוג הכל בבת אחת כי ייתכן ולא תצטרכו אצלכם את כל הנוזלים)

ולאט לאט תוסיפו עוד נוזל עד שהבצק לא צריך יותר. לשים כ 8-10 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי, אפשר גם

לילה במקרר.

בינתיים מכינים את קרם השקדים:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה טוחנים יחד את כל מצרכי הקרם עד לתערובת חלקה.

מעבירים לקערה או קופסה ולמקרר להצטננות (אל תשכחו שהקרם מבוסס על חמאה והוא

חייב קירור)

כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים, ומניחים אותם על מגש מכוסים במגבת

להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים כל עיגול בצק למלבן. תסדרו את המלבן

כך שהחלק הרחב שלו פונה אליכם, ותמרחו 2/3 מהמלבן ברבע מהחמאה הרכה.

כלומר תמרחו קצת יותר ממחצית המלבן בחמאה רכה, ואת השליש שלא מרחתם בחמאה

תקפלו לאמצע, ועליו את החצי השני, עכשיו מקפלים את כל העסק לשניים, ומניחים

על המגש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת ושולחים

למנוחה במקרר לשעה, ואז מוציאים לטמפרטורת החדר לרבע שעה מכוסה, כדי שלא יהיה

קשה לרדד את הבצק הקשה מהמקרר.

מרדדים כל אחד מריבועי הבצק שתפחו בינתיים על משטח מקומח למלבן ארוך, שימו

לה שיש שאריות של חמאה רכה מהקיפולים וזה בסדר גמור.

אופן ההכנה עם הבצק המוכן: פותחים את הבצק המלבני ללא צורך במריחת החמאה והקיפולים. בשני סוגי הבצקים מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים, אמורים להתקבל שישה משולשים בערך מכל מלבן. מורחים על כל מלבן קרם שקדים, ומגלגלים מהחלק הרחב לצר, לצורת קרואסון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

את הבצק הרגיל מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, במקום חמים כשלושים ארבעים דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים

אופים 15-20 דק׳ עד שהקרואסונים שזופים למראה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

יין חם של הכריסמס

הגרמנים קוראים לו גלו ווין, הספרדים קוראים לו סנגרייה ואצלנו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דייסת אורז מתוקה של סבתא

הנכדים באים לבקר וכבר נגמרו לכם הרעיונות איך לפנק אותם?…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

חביתת ירק ביתית

בערבים כבר קר בירושלים של מטה והגוף מבקש להתחמם ולהתנחם…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

דייסה מפנקת ב-10 דקות

בתור ילדה הייתי אוהבת בערבים הקרים להתפנק עם קערת דייסת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קאפקייק שוקולד מפנק

מי יכול לסרב לשילוב הכי מנצח שיש של שוקולד וקצפת?…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מטבלים חלביים מפנקים

מי מאיתנו לא אוהב את מטבלי הגבינה שמקבלים בבתי קפה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמנת ויוגורט מדהימה

מחפשים קינוח קל להכנה, מרענן וטעים? העוגה הזו היא הפתרון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פנקייקס (מחבתיות)

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקס? אותי זה מחזיר אחורה אי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

נזיד עוף ועדשים

תבשיל מושלם ליום חורפי, מחמם וקל להכנה שהוא בעצם ארוחה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בואיקוס קל להכנה

חברי מתג מבשלים: לחמניות גבינה משאריות במקרר ליד הקפה של…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

דג סלמון אפוי בתנור

חברי מתג מבשלים: דג סלמון מתקתק עם פלפלים, שום, רוטב…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים

חורף קר וגשום בירושלים. מעיל הגשם נוטף ונחלי הגשם, במקרה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות