מצרכים
לבצק:
1 כפית שמרים יבשים
50 גרם סוכר
60 מ”ל מים קרים
250 גרם קמח
5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
1 ביצים בגודל L
1/3 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפת לימון מגוררת דק מ-1/4 לימון
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למלית:
100 גרם סוכר
80 מ”ל חלב
20 גרם חמאה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס עוגיות חמאה מפוררות
חופן צימוקים כהים
1/3 כפית קינמון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מוסיפים שמרים וסוכר לקערת מיקסר, וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה במשך כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת, תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש במשך 7 דקות נוספות. מוסיפים קורט מלח ולשים במשך דקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה שמקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך-4 שעות לפחות ורצוי ללילה.
הכנת המלית:
בסיר בינוני מחממים סוכר, חלב וחמאה, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חצי מכמות האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים לתערובת את הצימוקים, קינמון ואת שאר האגוזים, ועוגיות החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
מלוי, עיצוב והתפחה:
על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על כל מלבן ומגלגלים את עלה הבצק לגליל. חוצים את גליל הבצק לאורכו. יוצרים בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מכסים את התבנית במגבת לחה, ונותנים לעוגה לתפוח במשך כ-45 דקות.
מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגות מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון…
פרסם תגובה