קרנץ' אגוזים

17-11-2024 | ירון צחר

עוגת שמרים יפהפייה וטעימה, מלאה באגוזים שונים וצימוקים, השילוב המושלם שלא ידעתם שאתם צריכים. מתקבל מאפה עסיסי מתוק וטעים. הריח שמתפשט בבית משכר וממכר!!

מצרכים


לבצק:
1 כפית שמרים יבשים
50 גרם סוכר
60 מ”ל מים קרים
250 גרם קמח
5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
1 ביצים בגודל L
1/3 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפת לימון מגוררת דק מ-1/4 לימון
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח

למלית:
100 גרם סוכר
80 מ”ל חלב
20 גרם חמאה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס עוגיות חמאה מפוררות
חופן צימוקים כהים
1/3 כפית קינמון

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה


הכנת הבצק:
מוסיפים שמרים וסוכר לקערת מיקסר, וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה במשך כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת, תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש במשך 7 דקות נוספות. מוסיפים קורט מלח ולשים במשך דקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה שמקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך-4 שעות לפחות ורצוי ללילה.

הכנת המלית:
בסיר בינוני מחממים סוכר, חלב וחמאה, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חצי מכמות האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים לתערובת את הצימוקים, קינמון ואת שאר האגוזים, ועוגיות החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

מלוי, עיצוב והתפחה:
על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על כל מלבן ומגלגלים את עלה הבצק לגליל. חוצים את גליל הבצק לאורכו. יוצרים בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מכסים את התבנית במגבת לחה, ונותנים לעוגה לתפוח במשך כ-45 דקות.
מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגות מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות