קרנץ שוקולד ואגוזי מלך
23-02-2023
| ירון צחר
מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושלמת וטעימה מאוד
המצרכים :
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
¼ כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים
1/4 שקית משפר אפייה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד נוטלה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים במשך כ-2 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים ושומרים במקרר.
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים לקערה את הביצים, מים, תמצית וניל ומערבלים במשך כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים לבצק קורט מלח, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את האגוזים הגרוסים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
מניחים את צמת הבצק בתבנית אפייה שדפנותיה ותחתית התבנית משומנות. מברישים את פני הבצק בביצה ומתפיחים במשך כ-45 דקות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ-35 דקות עד לקבלת גוון זהבה.
מוציאים את עוגת הקרנץ מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ סוכר קר, בעוד העוגה חמה.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
פרסם תגובה