קרנץ שוקולד ואגוזי מלך

23-02-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושלמת וטעימה מאוד

המצרכים :
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
¼ כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים
1/4 שקית משפר אפייה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד נוטלה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים במשך כ-2 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים ושומרים במקרר.

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים לקערה את הביצים, מים, תמצית וניל ומערבלים במשך כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים לבצק קורט מלח, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את האגוזים הגרוסים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
מניחים את צמת הבצק בתבנית אפייה שדפנותיה ותחתית התבנית משומנות. מברישים את פני הבצק בביצה ומתפיחים במשך כ-45 דקות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ-35 דקות עד לקבלת גוון זהבה.
מוציאים את עוגת הקרנץ מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ סוכר קר, בעוד העוגה חמה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיתות ביתיות כמו ממאפייה

ריח של מאפייה בבית וטעם שמחזיר אותנו לילדות. פיתות מקמח…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

שיפודי יאקיטורי לעל האש 

אין על האש בלי שיפודים, והשיפודים האלה כל כך טעימים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

פלאפל ביתי כמו במסעדות

אין דבר שמסמל את הישראליות כמו פלאפל – הכדור הקראנצ'י…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פשטידת קישואים

איזה כיף לאכול פשטידה שהיא גם טעימה בטירוף אבל גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיגל תפו״א של סבתא חיה

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בייגל טוסט מבצק קוטג'

בריא זה הטעים החדש! אז מתחשק לכם מאפה פריך בריא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חומוס אמיתי לעצלנים ב-5 דקות עבודה

חומוס ביתי מ.. שימורים! כן כן, הבנתם נכון. אין כמו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות