קרנץ שוקולד ואגוזי מלך

23-02-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושלמת וטעימה מאוד

המצרכים :
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
¼ כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים
1/4 שקית משפר אפייה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד נוטלה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים במשך כ-2 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים ושומרים במקרר.

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים לקערה את הביצים, מים, תמצית וניל ומערבלים במשך כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים לבצק קורט מלח, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את האגוזים הגרוסים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
מניחים את צמת הבצק בתבנית אפייה שדפנותיה ותחתית התבנית משומנות. מברישים את פני הבצק בביצה ומתפיחים במשך כ-45 דקות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ-35 דקות עד לקבלת גוון זהבה.
מוציאים את עוגת הקרנץ מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ סוכר קר, בעוד העוגה חמה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות