קרנץ שוקולד ואגוזי מלך

23-02-2023 | ירון צחר

מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושלמת וטעימה מאוד

המצרכים :
לסירופ סוכר:
3 כפות מים
¼ כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון
לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים
1/4 שקית משפר אפייה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
250 גרם ממרח שוקולד נוטלה
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים במשך כ-2 דקות. מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים ושומרים במקרר.

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים לקערה את הביצים, מים, תמצית וניל ומערבלים במשך כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים לבצק קורט מלח, ומערבלים במשך 2 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים את האגוזים הגרוסים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
מניחים את צמת הבצק בתבנית אפייה שדפנותיה ותחתית התבנית משומנות. מברישים את פני הבצק בביצה ומתפיחים במשך כ-45 דקות. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-170 מעלות, ואופים במשך כ-35 דקות עד לקבלת גוון זהבה.
מוציאים את עוגת הקרנץ מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ סוכר קר, בעוד העוגה חמה.

שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות