קרפלך תפוחי אדמה בטעם נוסטלגי

23-09-2024 | ניצן פוגל

מתכון לקרפלך פשוט וקל בטעם של בית סבתא מושלם לראש השנה ובכלל. בשבילי זה אחד ממאכלי הילדות האהובים עליי מכל. זה מתכון לקרפלך ממולאים עם מלית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, לחילופין ניתן למלא בבשר טחון/ כבד עוף וגם ניתן לגוון במילויים הצמחוניים, להוסיף פטריות/ ארטישוק הכל משתלב מצוין! הקרפלך האלה יהיו מעולים גם בהגשה בתוך מרק עוף חם.

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח לבן, מנופה + קמח מנופה נוסף לעבודה עם הבצק
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן
קמצוץ מלח

למילוי:

פירה מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
3-4 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות בינוניות כדי לזרז את תהליך הבישול, שמים בסיר מים ו-2 כפות מלח ומבשלים כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה מתרככים (בודקים עם מזלג) שופכים את המים, מוסיפים את התבלינים ומועכים את התפוחים עד שהופכים לפירה, נותנים למילוי להתקרר מעט.

בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק וקורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה.

מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. (ניתן לחבר את שני קצוות חצי העיגול לטבעת לכיסון יותר קטן), ומניחים על מגש.
בינתיים פורסים את הבצלים (3-4 בצלים) לרצועות ומטגנים בסיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם שמן. חשוב שהבצל יזהיב ממש ממש טוב אבל לא מדי שלא יתחיל להישרף.
לאחר שכל הקרפלך מוכנים, מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בפנים את הקרפלך עד שהם צפים למעלה. מוציאים מהסיר את הקרפלך המוכנים, מוסיפים אותם לסיר הבצלים המטוגנים ומערבבים את הכל יחד. ניתן לתבל במעט מלח ופלפל שחור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות