מצרכים
לבצק:
2 כוסות קמח לבן, מנופה + קמח מנופה נוסף לעבודה עם הבצק
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן
קמצוץ מלח
למילוי:
פירה מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
3-4 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות בינוניות כדי לזרז את תהליך הבישול, שמים בסיר מים ו-2 כפות מלח ומבשלים כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה מתרככים (בודקים עם מזלג) שופכים את המים, מוסיפים את התבלינים ומועכים את התפוחים עד שהופכים לפירה, נותנים למילוי להתקרר מעט.
בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק וקורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה.
מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. (ניתן לחבר את שני קצוות חצי העיגול לטבעת לכיסון יותר קטן), ומניחים על מגש.
בינתיים פורסים את הבצלים (3-4 בצלים) לרצועות ומטגנים בסיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם שמן. חשוב שהבצל יזהיב ממש ממש טוב אבל לא מדי שלא יתחיל להישרף.
לאחר שכל הקרפלך מוכנים, מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בפנים את הקרפלך עד שהם צפים למעלה. מוציאים מהסיר את הקרפלך המוכנים, מוסיפים אותם לסיר הבצלים המטוגנים ומערבבים את הכל יחד. ניתן לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
————
פרסם תגובה