קרקרים, שקשה להפסיק לנשנש

22-08-2023 | מילכה דיין

( הפעם בגרסת הבצק המרודד דק דק …)

החומרים הדרושים: לשתי תבניות גדולות לתנור

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קוואקר

1/2 אבקת אפיה

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כוס זרעי פשתן טחונים ( לא חובה)

1 כוס מיים חמימים

לתוספת לעיסה לפי הטעם:

סומסום/צ׳יה/כפית שטוחה שום גבישי או כף שבבי בצל/כף פסטו/טפנד זיתים, גרעיני חמניות/

גרעיני דלעת …

-ללוש את התערובת לבצק אחיד ולהניח במקרר עטוף בניילון נצמד, למנוחה לחצי שעה.

-לחלק לשני גושים

לרסס או להבריש שמן זית על נייר אפיה, להניח את העיסה ולשטח ביד על פני התבנית או בעזרת מערוך ונייר אפיה מעל.

-לחרוץ חריצים, בעזרת גלגלת פיצה.

להכניס לתנור , שחומם מראש לטמפ׳ של 170 מעלות עד להזהבה.

להוציא, לחרוץ שוב חריצים ולהכניס לעוד כמה דקות לטמפ של 150 מעלות- להתייבשות.

אם יש צורך, כי העיסה דקה יותר בצדדים- להוציא את מה שאפוי, לרווח בין שורות הקרקרים ולחמם שוב.

(משימה, הדורשת ערנות והיצמדות למטבח – אחרת, מהר מאוד, הקרקרים נשרפים, היות שהם דקיקים ואנחנו רוצים שיהיה קריספיים ופיצוחיים).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ארוחת מנחמת בסיר אחד

מהיר וטעים!! אלו מילות הקסם שמתארות את המנה הזו. תבשיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קראנץ’ חלבה

קראנץ’ חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק עוף של סבתא

  יש דבר שיותר מזכיר טעם ילדות ממרק עוף של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג’בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות קישואים ועדשים קלילות

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

הברכות לראש השנה בסיר אחד

כל הברכות בסיר אחד עם טעם מיוחד! סדר ברכות לראש…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוח בדבש לראש השנה

ראש השנה, הוא זמן להתחלות חדשות ושאיפות חדשות, במיוחד זמן…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת קרם תפוחים

  לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות