החומרים הדרושים: לשתי תבניות גדולות לתנור
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קוואקר
1/2 אבקת אפיה
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים ( לא חובה)
1 כוס מיים חמימים
לתוספת לעיסה לפי הטעם:
סומסום/צ׳יה/כפית שטוחה שום גבישי או כף שבבי בצל/כף פסטו/טפנד זיתים, גרעיני חמניות/
גרעיני דלעת …
-ללוש את התערובת לבצק אחיד ולהניח במקרר עטוף בניילון נצמד, למנוחה לחצי שעה.
-לחלק לשני גושים
לרסס או להבריש שמן זית על נייר אפיה, להניח את העיסה ולשטח ביד על פני התבנית או בעזרת מערוך ונייר אפיה מעל.
-לחרוץ חריצים, בעזרת גלגלת פיצה.
להכניס לתנור , שחומם מראש לטמפ׳ של 170 מעלות עד להזהבה.
להוציא, לחרוץ שוב חריצים ולהכניס לעוד כמה דקות לטמפ של 150 מעלות- להתייבשות.
אם יש צורך, כי העיסה דקה יותר בצדדים- להוציא את מה שאפוי, לרווח בין שורות הקרקרים ולחמם שוב.
(משימה, הדורשת ערנות והיצמדות למטבח – אחרת, מהר מאוד, הקרקרים נשרפים, היות שהם דקיקים ואנחנו רוצים שיהיה קריספיים ופיצוחיים).
פרסם תגובה