רביולי במילוי גבינה ובתיבול רוטב רוזה

30-06-2023 | ירון צחר

מתכון נפלא לארוחה מפנקת ומשביעה של רביולי גבינות שמכינים לבד עם רוטב רוזה מעולה בשילוב עגבניות.

המצרכים לבצק:
בצק רביולי
500 גרם קמח
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
כ-1 כוס מים קרים
למילוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות מלח גס, לבישול הרביולי
למילוי גבינות:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב עגבניות:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצים
מעט שמן זית
5 עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
קורט תימין, בזיליקום וארגנו
קורט מלח פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו בעזרת כף מעט מן המילוי במרחק 5 ס”מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
מהדקים את הבצק סביב המילוי ומהן אל השוליים. בעזרת רינג, או כוס זכוכית, יוצרים עיגולים בקוטר כ-5 ס”מ.
מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים.
לרוטב עגבניות: מחממים סיר כבד כ-7 דקות באש נמוכה ללא שמן. מגביהים להבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עד כ 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את העגבניות הטריות המרוסקות ואת קוביות העגבניות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות. מוסיפים ענף תימין.
לאחר 20 דקות בישול מתבלים עם עשבי התיבול הטריים ומתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
עם מעבד מזון ידני מרסקים את הרוטב למחית חלקה.
את הרביולי מכניסים לסיר עם רוטב העגבניות העשיר ומבשלים יחד במשך כשתי דקות. מוציאים ומניחים על צלחות הגשה אישיות.
בתיאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות