רביולי במילוי גבינה ובתיבול רוטב רוזה

30-06-2023 | ירון צחר

מתכון נפלא לארוחה מפנקת ומשביעה של רביולי גבינות שמכינים לבד עם רוטב רוזה מעולה בשילוב עגבניות.

המצרכים לבצק:
בצק רביולי
500 גרם קמח
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
כ-1 כוס מים קרים
למילוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות מלח גס, לבישול הרביולי
למילוי גבינות:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב עגבניות:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצים
מעט שמן זית
5 עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
קורט תימין, בזיליקום וארגנו
קורט מלח פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו בעזרת כף מעט מן המילוי במרחק 5 ס”מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
מהדקים את הבצק סביב המילוי ומהן אל השוליים. בעזרת רינג, או כוס זכוכית, יוצרים עיגולים בקוטר כ-5 ס”מ.
מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים.
לרוטב עגבניות: מחממים סיר כבד כ-7 דקות באש נמוכה ללא שמן. מגביהים להבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עד כ 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את העגבניות הטריות המרוסקות ואת קוביות העגבניות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות. מוסיפים ענף תימין.
לאחר 20 דקות בישול מתבלים עם עשבי התיבול הטריים ומתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
עם מעבד מזון ידני מרסקים את הרוטב למחית חלקה.
את הרביולי מכניסים לסיר עם רוטב העגבניות העשיר ומבשלים יחד במשך כשתי דקות. מוציאים ומניחים על צלחות הגשה אישיות.
בתיאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות