מתכון נפלא לארוחה מפנקת ומשביעה של רביולי גבינות שמכינים לבד עם רוטב רוזה מעולה בשילוב עגבניות.
המצרכים לבצק:
בצק רביולי
500 גרם קמח
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
כ-1 כוס מים קרים
למילוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות מלח גס, לבישול הרביולי
למילוי גבינות:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב עגבניות:
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצים
מעט שמן זית
5 עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
קורט תימין, בזיליקום וארגנו
קורט מלח פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו בעזרת כף מעט מן המילוי במרחק 5 ס”מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
מהדקים את הבצק סביב המילוי ומהן אל השוליים. בעזרת רינג, או כוס זכוכית, יוצרים עיגולים בקוטר כ-5 ס”מ.
מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים.
לרוטב עגבניות: מחממים סיר כבד כ-7 דקות באש נמוכה ללא שמן. מגביהים להבה ומוסיפים שמן. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עד כ 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את העגבניות הטריות המרוסקות ואת קוביות העגבניות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-20 דקות. מוסיפים ענף תימין.
לאחר 20 דקות בישול מתבלים עם עשבי התיבול הטריים ומתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
עם מעבד מזון ידני מרסקים את הרוטב למחית חלקה.
את הרביולי מכניסים לסיר עם רוטב העגבניות העשיר ומבשלים יחד במשך כשתי דקות. מוציאים ומניחים על צלחות הגשה אישיות.
בתיאבון…
שולה שחר
02.06.2023
זה רוטב עגבניות, לא רוטב רוזה.
רוטב רוזה מכיל גם שמנת לבישול.