רכיבים
שקית קנויה של רביולי (בטטה/ גבינה/ פטריות) – מספיק ל-4 מנות
500 גרם שמנת "להקצפה", 38% (לא מתוקה)
2 כפות מחית כמהין (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
100 גרם חמאה
מלח/ אבקת מרק פטריות (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
לאוהבים הפיקנטיות – ניתן להוסיף כפית פפריקה חריפה
להגשה: גבינת פרמזן מגורדת
לפעמים אני אוהבת לשדרג את הרוטב ולהוסיף לו חופן של חצאי עגבניות שרי שאותן אני מבשלת עם השמנת והחמאה עד ריכוך.
אופן ההכנה
מחממים סיר בחום בינוני ושמים בפנים את החמאה והשמנת (אפשר גם עם 2 כפות שמן זית למי שלא אוהב חמאה). מבשלים כ-5-7 דקות בזמן עד שהרוטב מצטמצם יחסית. מתבלים לפי הטעם את הרוטב במלח/ אבקת מרק פטריות ובפלפל שחור, ומוסיפים את מחית הכמהין פנימה. מערבבים הכל יחד, מוסיפים חצי כוס מים רותחים לרוטב ומוסיפים את הרביולי ל-3 דקות בישול ברוטב על אש בינונית. זמן הבישול של הרביולי מאוד מהיר, לכן אין צורך לבשל לפני כן כי אחרת הוא יתפרק שתעבירו אותו לרוטב.
מגישים חם מאוד, עם המון גבינת פרמז'ן מגורדת, ונהנים מכל ביס ! בהצלחה ובתאבון
פרסם תגובה