רצועות אנטריקוט עם חצילים

31-03-2024 | ירון צחר

מתכון מנצח של רצועות אנטריקוט בשילוב עם חצילים. מקבלים בליל טעמים עדינים ומענגים
מצרכים:
300 גרם אנטרקוט חתוך לפרוסות דקות
1 חציל טרי קלוף וחתוך לאצבעות
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום חריף יבש, קצוץ גס
1 בצל ירוק קצוץ דק
למרינדה:
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מרק צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות קרמל נוזלי – (מרתיחים 1 כוס סוכר + 1 כוס מים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי(
הכנה
מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את רצועות הבשר שעה לפחות
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.
מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר. מטגנים במשך כ- 2 דקות ומוציאים מהווק.
מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים לווק את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים במשך חצי דקה, ויוצקים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את הבשר והחצילים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים ליד עם אורז לבן.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות