רצועות אנטריקוט עם חצילים

31-03-2024 | ירון צחר

מתכון מנצח של רצועות אנטריקוט בשילוב עם חצילים. מקבלים בליל טעמים עדינים ומענגים
מצרכים:
300 גרם אנטרקוט חתוך לפרוסות דקות
1 חציל טרי קלוף וחתוך לאצבעות
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום חריף יבש, קצוץ גס
1 בצל ירוק קצוץ דק
למרינדה:
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מרק צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות קרמל נוזלי – (מרתיחים 1 כוס סוכר + 1 כוס מים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי(
הכנה
מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את רצועות הבשר שעה לפחות
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.
מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר. מטגנים במשך כ- 2 דקות ומוציאים מהווק.
מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים לווק את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים במשך חצי דקה, ויוצקים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את הבשר והחצילים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים ליד עם אורז לבן.
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות