מצרכים:
5 מצות
150 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
1 כפית מלח
200 גרם שוקולד מריר (ניתן גם להחליף בשוקולד חלב/ לבן כל אחד לפי טעמו)
100 גרם אגוזים קצוצים (מלך/ פקאן/ שקדים)
אופן ההכנה:
לוקחים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומניחים את המצות, את המצה החמישית שוברים וממלאים את החלקים החסרים.
מדליקים את התנור ומחממים על 180 מעלות.
לוקחים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שגרגירי הסוכר נמסים והבלילה הופכת לקרמל. יש לקחת בחשבון שתהליך יצירת הקרמל לוקח כרבע שעה עד 20 דקות.
לאחר שהקרמל מוכן, שופכים אותו על המצות שבתבנית ומורחים שכל הקרמל יתפזר כמה שניתן באופן אחיד על כל המצות ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
לא לדאוג אם לא הצלחתם לכסות את כל המצות בקרמל, אחרי שהקרמל מתחמם עוד בתנור ניתן יהיה למרוח יותר בקלות באזורים החסרים.
אחרי שהוצאתם את התבנית אתם שוברים לקוביות את השוקולד ופשוט מניחים את הקוביות על הקרמל הרותח (זהירות לא לקהל כוויה) ונותנים לשוקולד לנוח כ-5 דקות, לאחר מכן הוא נמס וניתן למרוח גם אותו על גבי הקרמל.
מעל יש לפזר את האגוזים הגרוסים לפני שהשוקולד מתקשה. יש להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות. לאחר מכן יש לשבור את המצות עם הידיים לשברים קטנים ולשים בקופסת עוגיות.
מבטיחה שזה שווה את הטרחה.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה