שברי מצה קרמל ושוקולד

01-05-2024 | ניצן פוגל

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של מצות ולא יודעים מה לעשות איתם? הנה פתרון טעים, מושחת שהולך נפלא גם אחרי פסח.

מצרכים:

5 מצות

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

1 כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר (ניתן גם להחליף בשוקולד חלב/ לבן כל אחד לפי טעמו)

100 גרם אגוזים קצוצים (מלך/ פקאן/ שקדים)

אופן ההכנה:

לוקחים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומניחים את המצות, את המצה החמישית שוברים וממלאים את החלקים החסרים.

מדליקים את התנור ומחממים על 180 מעלות.

לוקחים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שגרגירי הסוכר נמסים והבלילה הופכת לקרמל. יש לקחת בחשבון שתהליך יצירת הקרמל לוקח כרבע שעה עד 20 דקות.

לאחר שהקרמל מוכן, שופכים אותו על המצות שבתבנית ומורחים שכל הקרמל יתפזר כמה שניתן באופן אחיד על כל המצות ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

לא לדאוג אם לא הצלחתם לכסות את כל המצות בקרמל, אחרי שהקרמל מתחמם עוד בתנור ניתן יהיה למרוח יותר בקלות באזורים החסרים.

אחרי שהוצאתם את התבנית אתם שוברים לקוביות את השוקולד ופשוט מניחים את הקוביות על הקרמל הרותח (זהירות לא לקהל כוויה) ונותנים לשוקולד לנוח כ-5 דקות, לאחר מכן הוא נמס וניתן למרוח גם אותו על גבי הקרמל.

מעל יש לפזר את האגוזים הגרוסים לפני שהשוקולד מתקשה. יש להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות. לאחר מכן יש לשבור את המצות עם הידיים לשברים קטנים ולשים בקופסת עוגיות.

מבטיחה שזה שווה את הטרחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט מפנק עם משמשים יבשים וכרובית

את הסלט הזה אני אוהבת להכין כל השנה, אבל בטו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פירות יבשים לטו-בשבט

עוגה ידידותית לסביבה, המקבלת אליה באהבה פירות יבשים, אגוזים, פירות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

נגיסי כרובית פריכים

הכרובית כבר מזמן לא רק תוספת, אלא מנה בפני עצמה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

עוגת גזר מטריפה

מחפשים מתכון קליל להכנת עוגה במהירות? זה בשבילכם! עוגת גזר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצה במחבת לארוחת ערב

מתכון מושלם לפיצה במחבת, ללא שמרים, ללא התפחה וללא תנור!…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות גבינה מתפצפצות

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות