שברי מצה קרמל ושוקולד

09-04-2025 | ניצן פוגל

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של מצות ולא יודעים מה לעשות איתם? הנה פתרון טעים, מושחת שהולך נפלא גם אחרי פסח.

מצרכים:

5 מצות

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

1 כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר (ניתן גם להחליף בשוקולד חלב/ לבן כל אחד לפי טעמו)

100 גרם אגוזים קצוצים (מלך/ פקאן/ שקדים)

אופן ההכנה:

לוקחים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומניחים את המצות, את המצה החמישית שוברים וממלאים את החלקים החסרים.

מדליקים את התנור ומחממים על 180 מעלות.

לוקחים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שגרגירי הסוכר נמסים והבלילה הופכת לקרמל. יש לקחת בחשבון שתהליך יצירת הקרמל לוקח כרבע שעה עד 20 דקות.

לאחר שהקרמל מוכן, שופכים אותו על המצות שבתבנית ומורחים שכל הקרמל יתפזר כמה שניתן באופן אחיד על כל המצות ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

לא לדאוג אם לא הצלחתם לכסות את כל המצות בקרמל, אחרי שהקרמל מתחמם עוד בתנור ניתן יהיה למרוח יותר בקלות באזורים החסרים.

אחרי שהוצאתם את התבנית אתם שוברים לקוביות את השוקולד ופשוט מניחים את הקוביות על הקרמל הרותח (זהירות לא לקהל כוויה) ונותנים לשוקולד לנוח כ-5 דקות, לאחר מכן הוא נמס וניתן למרוח גם אותו על גבי הקרמל.

מעל יש לפזר את האגוזים הגרוסים לפני שהשוקולד מתקשה. יש להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות. לאחר מכן יש לשבור את המצות עם הידיים לשברים קטנים ולשים בקופסת עוגיות.

מבטיחה שזה שווה את הטרחה.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חרוסת פרסית

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות